slavedra

Първанов, хвърли шашката!
Отидохме на един полигон в казармата да взривяваме амонитови шашки с учебна цел. Имахме необходимата теоретична подготовка и аз отведох моето отделение на мястото, където трябваше да поставим зарядите с капсул-детонаторите и фитилите, да се запалят фитилите и веднага след това да избягаме на тридесет-четиридесет метра, където да залегнем с лице към земята и с крака в посока на очаквания взрив.
Следговор
След като ви е предоставена за прочит тази битпазар литературна сергия, авторът се надява, че всеки от вас, уважаеми читатели, е намерил някоя и друга мисъл или случка, която да му е харесала, както и такива, които е оценил като абсолютен боклук.
За традиционното задръстване срещу иновацията
Един ден в службата ми се обадиха синовете ми и от това , което говореха трескаво един през друг в телефонната слушалка разбрах, че Боби си е счупил зъб. Както тичал, спънал се и паднал, ударил се на камък точно на предния горен зъб и половината му отхвръкнала.
Стаж в госркото стопанство
През втория семестър от следването ни отведоха на стаж в едно учебно опитно горско стопанство, който продължи три месеца и нещо си. Тогава изпълнявахме всякаква физическа работа, която може да се осъществява в което и да е горско стопанство: залесявахме, терасирахме, сечехме огромни борове, смърчове и мури, после ги разкроявахме на трупи с различно предназначение и т. н.
Танк в движение от "Счупеното желязо"
През годините назад, когато купувах неща като бяла техника, машина или нещо подобно за бита, задължително, когато го отнасях у дома си, то щеше да даде някакъв дефект или повреда. И това се отнасяше както за произведени у нас стоки, така и за внесени от чужбина. Просто имах някакъв кутсузлък, който с нищо не можеше да бъде излекуван.
Представа за секс и еротика
Понеже в предварителните прочити на черновите на писанието ми от мои близки и познати бяха изказани пожелания да споделя свои любовни преживявания, защото това е вечна и атрактивна, а в много случаи и съдбовна тема, то аз се считам задължен да разкажа за нещо, което е по-фриволно и лековато, отколкото да ви заоравам в сърцераздирателните любовни драми.
Трабант
Преди години с един колега чиновник Могилански бяхме опънали едноседмична обиколна командировка из българските заводи по някакви си държавни проверки. Пътувахме с моя трабант – аз на волана, той до мен като пътник. Още в началото забелязах, че при всяко мое натискане на спирачния педал, същото правеше едновременно с мен и моят спътник върху ламарината пред краката му.

Вход с фейсбук профил: