Всички

Национално външно оценяване на четивната грамотност на учениците от V клас
На 22 октомври 2015 година се проведе национално външно оценяване на четивната грамотност на учениците от V клас „Четенето – ключът за повишаване на грамотността на нацията” по изпълнение на Националната стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността (2014 - 2020), приета от Министерски съвет с протоколно решение № 44.5 от 22.10.2014 година.
17 декември 2014 г. Заместник-министрите на образованието и науката проф. Костадин Костадинов и Ваня Кастрева поздравиха участниците в Валоризационната годишна конференция по Програмите „Учене през целия живот”, „Младежта в действие” и Програма „Еразъм+“, която бе организирана от Центъра за развитие на човешките ресурси.
СДС - Перник организира коктейл по случай 25 години от създаването си, който ще се проведе на 10.12.2014 г. от 19:00 ч. в ресторант "Двореца" в Двореца на културата гр. Перник. Каним всички свои настоящи и бивши членове, симпатизанти, съмишленици и приятели, за да отбележим заедно празника. СДС Перник ул. Радомир 1 ет.2 www.sdspernik.com
Филиповската пещера наподобява станалата хит сред туристите пещера Утробата в Родопите. Началото и представлява един уникален тунел, а от входа се открива невероятна гледка към стръмните склонове на планините Стража и Ездимирска.
Въпреки че е висок само около 5 метра, Врабчанският водопад е изключително живописен. Разположен е в Гребен планина, на няколко стотин метра от границата със Сърбия. До водопада има огромна скала, в която се е образувало чудновато каменно лице, а друга скала формира малък скален тунел.
Безспорно това е мястото с най - голям туристически потенциал в Перник. За съжаление все още не е достатъчно известен. Голяма пречка за по - голяма посещаемост е че галериите се отварят само по предварителна заявка, което отказва повечето туристи.

Вход с фейсбук профил: