iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Юни 2009

Мария Ненова, кандидат-депутат: Комунистите направиха града ни бунище!

Мария, ти си сред най-младите кандидати за депутати на тези избори в Перник. Разкажи няколко думи за себе си.

Масово в Перник деца карат мотори без книжка

Приключи традиционната кампания „Ваканция! Да пазим децата на пътя\", пише Съперник. Вчера от Областната дирекция на полицията огласиха и резултатите в региона от проведената контролна и административно - наказателната дейност на \"Пътна полиция\" за периода от 1 до 15 юни 2009 година.

Завърши фестивалът "Утринна звезда" в Ковачевци

Приключи Вторият национален детски фестивал на изкуствата \"Утринна звезда\" в Ковачевци. В продължение на три дни - от 22 до 24 юни деца от цялата страна дадоха най-доброто от себе си в театралното, музикалното, танцовото и художественото изкуства. София, Перник, Берковица, Хаджидимово, Сандански, Кюстендил, Радомир и др.

Пернишки парапланеристи станаха трети на световно в Хърватска

Суперуспех постигнаха пернишките палапланеристи Димитър Ралев и Методи Арсов, които като членове на българския национлен отбор по парапланеризъм в дисциплината целно кацане спечелиха бронзовите медали на проведеното край хърватския град Иванец в отборното класиране, предава вестник Съперник.

Започва укрепването на голямо свлачище в с. Планиница

Община Перник започва работа по укрепването на огромно по размерите си свлачище в село Планиница. Това съобщи кметът Росица Янакиева, предаде радио \"Фокус Пирин\".
 

Продължава ремонтът на зала "Дружба" в Перник

Продължава ремонтът на зала \"Дружба\" в Перник. Това съобщи кметът на общината Росица Янакиева, предаде кореспондентът на радио \"Фокус\" . 210 000 лв. са спечелени по проект пред ДАМС и са преведени по сметката на Общината.
 

Любо Трайков става главен селекционер в Миньор Перник

Любо Трайков е новият главен селекционер на Миньор Перник, потвърди за Гонг самият той.
Досега Трайков изпълняваше същата длъжност в Локомотив София. Той ще отговаря за откриването на футболни таланти за пернишкия клуб.
По този начин се увеличава лобито на бивши служители на столичното Локо при „жълто-черните\".

Програма за лятната подготовка на Миньор (Перник)

Отборът на Миньор (Перник) обяви програма за лятната си подготовка, която започва на 1 юли.
 

Агенция КАТИ дава под наем апартамент, кв. Тева, д

Агенция КАТИ дава под наем апартамент, кв. Тева, дългосрочно, 180 лева/ мес.

Магазин, кв. Тева, разработен, 88 кв.м.

Магазин, кв. Тева, разработен, 88 кв.м.

Агенция КАТИ --продава-- апартамент, кв. Изток, е

Агенция КАТИ --продава-- апартамент, кв. Изток, ет. 3, цена 33000 лева

Крепостта "Кракра" с осветление

Ефектно осветена е средновековната крепост \"Кракра\" край града от няколко дни. Нощем стените на крепостта и поставеният отскоро там национален трибагреник се виждат отдалече. Монтирано е и алейно осветление. Крепостта ще се охранява денонощно от тук нататък, заяви кметът Янакиева на пресконференция.
 

Синдикатите готови за национална стачка - ръчкат кандидатите за депутати и не вярват на обещания

С всички сили ще браним хората и спазването на конституционните им права. Няма да приемем замразяването на доходите. Не бихме искали да се стига до там, но сме готови за предупредителна национална стачка. Това заявиха на предизборен диспут в Перник вицепрезидентът на КНСБ Валентин Никифоров и областната лидерка на КНСБ Наташа Ангелова.

Кметицата забранила на партиите да агитират по празниците, ама на някои партии...

Интересна информация изнасят на яве от ПП ЗЕЛЕНИТЕ. Кмета на Перник - Росица Янакиева е издала заповед, в разрез със закона, за забрана на политическата агитация на 26, 27 и 28 юни, поради провеждане на празниците по случай 80 г. на града.
 

На празник...като на гейпарад

Перничани имаха своите 3 дни празник. Празник, който досущ приличаше на....гейпарад.
 

Издадоха антология на пернишката поезия

Тази вечер в Арт салона на Дворец на културата бе представена поетична антология, посветена на 80-годишнината от обявяването на Перник за град. Сборникът, който е събрал на страниците си 80 стихотворения и поеми, се нарича \"Галерия към слънцето\" и излиза със съдействието на Ангел Найденов и Ненко Темелков. Издава се от Двореца на културата, със помощта на община Перник.
 

"Не давам стадиона", тропна с крак Янакиева - Сама ще си го ремонтирам!

На среща между феновете и ръководителите на ПФК Миньор и кметицата Росица Янакиева бе постигната договореност общината да поеме ремонтни дейности на стадион „Миньор\". Тя трябва да го приведе в такъв вид, че съоръжението да придобие вид, подходящ да получи лиценз. Това се цели, за да може отборът да играе мачовете си на стадиона в Перник, каквото е желанието на ПФК Миньор.

"Плащайте - не блейте, ако искате парно", викна Стойчо

Опрощавам Ви по 39ст., похвали се \"енергийният месия\", шефът на ТЕЦ-а - Стойчо Василев
 
Ръководството  на \"Топлофикация Перник\" излезе от медийното затъмнение, което само наложи след поредната авария в ТЕЦ-а.
 

Целият състав на Дирекцията на полицията на крак за изборите

Изградиха специален Оперативен щаб и Координационна група
Целият състав на ОДМВР гр. Перник е ангажиран пряко или косвено с обществения ред и сигурността в изборния ден.
На тел. 166 и 112, както и на телефона на Оперативния щаб 076/602848 ще бъдат приемани сигнали за нарушения на реда по време на изборния процес.
Със заповед на директора комисар Димитър Шереметев е изграден

ДКЕВР повиши цената на топлоенергията за Перник

Ръководството на "Топлофикация" запазва старата
Цената на един мегават част топлинна енергия, произведен в ТЕЦ"Република" да се увеличи с 0.39 лв. е взела решение Държавната комисия за енергийно и водно регулиране. При досегашна цена за 1 Мвтч от 61.83 лв, новата цена, предложена от държавния регулаторен орган, е 62.22 лв. за Мвтч. Това информира за "Съперник"

Онкоболните си имат лекарства

Проблем с лекарствата на онкоболните от страна на Министерството на здравеопазването няма.Това заяви в отговор на въпрос министърът на здравеопазването Евгений Желев.По думите му проблемът трябва да се потърси в онкодиспансерите, в които има съмнения за недостиг на лекарства. Попитан къде е проблемът, министър Желев каза: "В директорите на онкодиспансерите има осигурени лекарства за онкоболни

Д-р Вяра Церовска, ГЕРБ: На изборите гласувайте за себе си, бъдете свободни

Когато гласувате и когато сте сами в тъмната стаичка гласувайте не за тези, които ви обещават, не за тези, които ви плащат - гласувайте за себе си, за вашите деца, за вашите семейства. Бъдете свободни поне за един миг в избора си, не се примирявайте с това, което са ни оставили, не бъдете доволни от това, че не се чувстваме добре. Това каза кандидатът от листата на ГЕРБ за Перник д-р Вяра Церовска

Условна присъда за еднолична перничанка, издавала фактури на Арбен Хавальов

Собственикът на сараите на Доган в Рибарица не се призна за виновен
Вчера пернишкият Окръжен съд даде ход на делото срещу Арбен Хавальов и перничанката Ана Стойнева, обвинени за укриване и неплащане на данъчни задължения в особено големи размери.
Три са обвиненията срещу Стойнева - по чл. 212 ал.4 от Наказателния кодекс, по чл.257 и чл.267 ал.1. Подсъдимата се призна за виновна по

Общината ще довърши стадиона Миньор ще играе в Перник

Драмата приключи вчера в 14,30 часа, двете страни си стиснаха ръцете

Завързалата се в сряда интрига около концесионирането на стадион “Миньор” приключи с хепиенд вчера малко след обяд. В.”Съперник” проследи развоя на всички събития около този вълнуващ доста футболни хора конфликт,ще ви го представим по часове.

ЧЕТВЪРТЪК 17,30 часа

Ръководството на ПФК”М

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.