iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Масово в Перник деца карат мотори без книжка

Приключи традиционната кампания „Ваканция! Да пазим децата на пътя\", пише Съперник. Вчера от Областната дирекция на полицията огласиха и резултатите в региона от проведената контролна и административно - наказателната дейност на \"Пътна полиция\" за периода от 1 до 15 юни 2009 година.
Общият брой на констатираните нарушения на местата с повишена опасност за пътно-транспортни произшествия с деца и юноши е 349. Съставени са 246 акта и 103 фиша. От тях 239 са били свързани с превишена скорост. Съставените актове по този пункт са 176, издадени са и 63 фиша на водачи на моторни превозни средства, карали бързо. 19 са случаите, свързани с неспазване на предимство на пътя. Тук актовете са 17, издадените фишове - два. Осем акта и един фиш са санкциите за пресичане на червен светофар.За съжаление и тази година са хванати неправоспособни водачи зад волана. 12 са актовете, съставени за управление на мотоциклети и мотопеди без задължителния документ.По време на ежегодната кампания на органите на реда, свързана с безопасността на децата през лятната ваканция, пътните полицаи разпространили специални стикери и дипляни за безопасно превозване на деца в автомобилите, провели са тринадесет беседи с родители и 1 викторина с ученици по темата, съобщи регионалният говорител на МВР Венцислав Алексов.
От Пътна полиция напомнят, че засиления контрол ще продължи през цялата лятна ваканция на учениците, а целта е да бъде осигурена тяхната сигурност и безопасност.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.