iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Май 2015

DA Clique – Numb by August Alsina

DA Clique – Numb by August Alsina

Хип-хоп формация DA Clique пусна поредното си ново видео преди броени дни. Освен, че танцьорите в клипа са главно ученици от школата им, това е първото видео на танцьорите от Перник, което е заснето като one shot.

See video

Лятното четене може да бъде и забавно

Лятното четене може да бъде и забавно 05_1433096609

Задаваха на децата въпроси от типа: Кое е онова нещо, което наблюдава в "Ние, врабчетата"? На невероятната, небивалата или чудната земя живее Питър Пан? Как се казва съществото в "Хари Потър", което помага на Сириус да избяга?

Редките наследствени болести са много

Редките наследствени болести са много 05_1433096205

Редките наследствени заболявания са над 6000, каза проф. д-р Ивайло Търнев, като той разказа за диагностиката и лечението на редките болести по време на национална среща с медиите на Фондация МОСТ- медии, общество, семейство, традиции "Лечение – леге артис – в условията на здравна реформа".

Зайо Байо зарадва децата

Зайо Байо зарадва децата 05_1433095716

Влакче, въртележка и надуваем замък зарадваха малчуганите пред зала "Арена Армеец". Това се случи в навечерието на техния празник, като събитието беше отбелязано с песни, танци и много игри.

Малчуганите участваха и в томбола с награди, но истинската радост на забавата донесе Зайо Байо.

Някои хора отказват цигарите по-лесно от други

Някои хора отказват цигарите по-лесно от други 05_1433095030

Мозъкът на някои пушачи е програмиран за по-лесно справяне с вредния порок. Това сочат резултатите от американско изследване, като специалисти от университета "Дюк" са установили, че при хора, които успешно са се преборили със зависимостта от цигарите, има по-добра свързаност между определени мозъчни региони.

Абсурдни позвънявания на 911 в САЩ

Абсурдни позвънявания на 911 в САЩ 05_1433094702

Операторите на спешния телефон на САЩ 911 са чували странни неща, като невинаги хората им звънят, за да съобщят за престъпление, като понякога стават грешки или смешни гафове.

Вижте някои от най-необичайните обаждания на телефон 911. Всички те са реални случаи:

Бита жена не може да говори и си поръчва пица

В София избухна пожар

В София избухна пожар 05_1433093601

Пожар гори в София, като огънят е лумнал в административна сграда на МВР. На мястото на пожара са изпратени осем екипа на пожарната. Огънят вече е локализиран, в сградата не е имало хора. Причините за пожара се изясняват.

Източник: novini.bg

Няма достатъчни спасители

Няма достатъчни спасители 05_1433093320

Десетки плажове остават без достатъчно спасители, като само ден преди официалния старт на летния сезон, сигурността на туристите по Черноморието е под въпрос. Причината е, че има криза на спасители по Южното Черноморие.

Украйна е заплашена от много страшна криза

Украйна е заплашена от много страшна криза 05_1433092756

Украйна я застрашена от много по-опасен в исторически план проблем, освен чисто финансовите трудности. Това е рязкото намаляване на трудоспособното население на страната. Това твърди журналистът от Forbes Марк Адоманис.

Транссексуалните в Рио де Жанейро ще могат да избират в какъв затвор да бъдат

Транссексуалните в Рио де Жанейро ще могат да избират в какъв затвор да бъдат  05_1433092538

Транссексуалните в Рио де Жанейро ще имат право да избират в мъжки или женски затвор да излежат наказанието си, ако престъпят закона. Това нововъведение се прави, за да се подобрят условията на живот на минимум 700 транссексуални, които вече се намират зад решетките.

Откриха дрога, скрита в ананаси

Откриха дрога, скрита в ананаси 05_1433092310

Полицията в Испания залови 200 кг кокаин в пратка от Централна Америка, като дрогата е била оформена в цилиндрични пакети и скрита в ананаси. Испанските власти са открили пратката с предварително издълбаните и напълнени с наркотик плодове сред 10 контейнера на кораб на южното пристанище Алхесирас.

Може да се лекувате за 10 дни по програма на НОИ

Може да се лекувате за 10 дни по програма на НОИ 05_1433091784

Около 44 000 души ще имат възможност да преминат 10-дневни процедури по профилактика и рехабилитация през ежегодната програма на НОИ, като услугата е достъпна в 43 заведения в цялата страна.

През 2015 г. парите, заделени за целта в бюджета на общественото осигуряване, са 18 милиона лева.

От програмата могат да се възползват:

Пчеларите организират протест в началото на юни

Пчеларите организират протест в началото на юни 05_1433091491

Пчеларите излизат на национален протест на 10 юни. Той ще бъде от 13 ч на площад "Народно събрание". Пчеларите са против приемането на закон за изнасянето на пчелни семейства от населените места.

Пчеларските организации в България постигнаха съгласие за един общ протест като на него се очакват около 300 човека, събщава "Стандарт".

Източник: cross.bg

Трупаме килограми заради летните горещини

Трупаме килограми заради летните горещини 05_1433091246

В продължение на много години учените се опитват да установят причините да трупаме килограми. Според тях един от виновниците за затлъстяването са ... летните горещини.

Военните и полицаите ще протестират срещу пенсионната реформа

Военните и полицаите ще протестират срещу пенсионната реформа 05_1433090008

Служители на Министерствата на вътрешните работи и на отбраната се подготвят за национален протест. Те не са съгласни с пенсионната реформа у нас.

Това съобщи във Варна Златко Кузманов, заместник-председател на Синдикалната федерация на служителите в МВР, цитиран от БНР. Според него пенсионната реформа не отговаря на реалностите и в двете ведомства.

Пътуването с обществен транспорт до работа е вредно

Пътуването с обществен транспорт до работа е вредно 05_1433089738

Пътуването с обществен транспорт до службата е вредно, като дори 20 минути имат неблагоприятен ефект върху здравето. Това сочат резултатите от канадско изследване.

Авторите му от университета на Монреал са установили, че дори краткото ползване на обществения транспорт може да причини "бърнаут" или синдром на професионалното изчерпване.

Ликвидираха оператор и режсьор на филми на Ислямска държава

Ликвидираха оператор и режсьор на филми на Ислямска държава 05_1433089487

Режисьор и оператор на филми, които се снимат от "Ислямска държава", бяха ликвидирани при атака на иракските ВВС срещу една от базите на екстремистите. Базата се е намирала близо до град Фалуджа в провинция Анбар. Това съобщи иракското вътрешно министерство, цитирано от ТАСС и БТА.

Бебе на 40 дни е починало в Пловдив

Бебе на 40 дни е починало в Пловдив 05_1433089146

Бебе на 40 дни е починало, след като лекарите от Университетската болница „Свети Георги“ в Пловдив са направили всичко по силите си, за да спасят новороденото, но травмите били изключително тежки.

Детето е било транспортирано от болницата в Пазарджик, където снощи е прието в много тежко състояние.

Цената на черешите пада рязко

Цената на черешите пада рязко 05_1433088898

Черешите започнаха да поевтиняват, като за седмица от 4,06 лева за килограм на едро цената им се стопи до 2,34 лева. Търговците очакват и още по-драстичен спад. До момента намалението е с 42,36% процента, показват данните на Държавната комисия по стоковите борси и тържища.

Няма да продават гранита от площада в Перник

Няма да продават гранита от площада в Перник 05_1433088212

Демонтираният гранит от централния площад на Перник няма да се продава. Това заяви кметът Иван Иванов на днешната дискусия, която беше посветена на съдбата на гранитните плочи.

БФС награди ветерани

БФС награди ветерани 05_1433087826

В събота, преди финалния мач за излъчване на областния футболен шампион, от ОС на БФС направиха един чудесен жест към ветераните на футболен Перник. От съюза наградиха футболистите, които през 1955 година са донесли в града шампионската титла при юношите старша възраст.

Отделни болници ще могат да се приватизират

Отделни болници ще могат да се приватизират 05_1433064081

Здравната каса ще подписва договори само с болници, които могат да предложат комплексно лечение. От там връщат и възможността за приватизиране на отделни болници.

Това съобщи здравният министър д-р Петър Москов като част от реформите, които смята да предприеме, цитиран от Дарик.

Има опасност от нилска треска у нас

Има опасност от нилска треска у нас 05_1433063723

У нас има опасност от нилска треска, като за това предупреждават епидемиолози. Вирусът се пренася с ухапване0 на комар и в 90% от случаите заболяването протича като обикновена настинка, но в останалите 10 на сто може да доведе до усложнения като развитие на енцефалит.

В Сърбия и Румъния е имало земетресения през нощта

В Сърбия и Румъния е имало земетресения през нощта 05_1433062835

В съседните ни страни е имало земетресения през изминалата нощ. Леки трусове са регистрирани на територията на Сърбия и Румъния, като това съобщава Европейско-средиземноморския сеизмологичен център.

В разстояние от около четири часа на едно и също място в Румъния са регистрирани две земетресения – от 3 и от 2,8 по Рихтер. И двете са в района на Бузъу, на 128 км на север от Букурещ.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.