iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Украйна е заплашена от много страшна криза

Украйна е заплашена от много страшна криза 05_1433092756

Украйна я застрашена от много по-опасен в исторически план проблем, освен чисто финансовите трудности. Това е рязкото намаляване на трудоспособното население на страната. Това твърди журналистът от Forbes Марк Адоманис.

Той предупреждава, че това ще изправи Запада пред необходимостта да налива все повече пари в закъсалата страна. Според Адоманис дори голямата финансова подкрепа на МВФ да позволи на Украйна да си реши въпроса с държавния дълг, страната пак няма да може да избегне демографската криза.

Според последните данни на украинската статистическа агенция, от 2014 до 2015 година населението на Украйна е намаляло с над 250 000 души, като тук влиза и населението на отделените от страната Крим и град Севастопол.

Според официалните данни, намаляващият брой на населението не е в резултат на военните действия в Донбас, а заради миграцията. Десетки хиляди украинци напускат страната, местейки се в Русия и другите съседни държави. А в същото време официалната украинска статистика отчита приток на емигранти през 2014 г. и първото тримесечие на 2015 г. Но това, според Адоманис, звучи абсурдно, имайки предвид, че в Украйна се води война.

Освен това за 2015 г. в Украйна се наблюдава спад в раждаемостта с 12% спрямо 2014 година.

Източник: blitz.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.