iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Септември 2013

Повечето в България умират не от рак, а от лечението

Повечето в България умират не от рак, а от лечението 09_1380573096

Случаят с 29-годишната онкоболна Гергана илюстрира хиляди други подобни. Тя е достигнала терминална фаза на заболяването си, а стандартът за палиативни грижи в България в момента се пише. Не се знае нито дали ще е ефективен, нито дали Гергана ще го дочака, както и хилядите други онкоболни, нуждаещи се от такива грижи.

Шопски хроники (Лакърдии, етюди и кодоши) 45 Кредит срещу залог на доверие

Кредит срещу залог на доверие

Някога майка ми трябваше да върти домакинство, което се състоеше само от мъже, та все трудно смогваше, понеже ходеше шест-седем дни седмично на работа за по три-четиринадесет часа, затова често съжаляваше, че си няма поне едно момиче.

Шопски хроники (Лакърдии, етюди и кодоши) 44 То нали трябва да падне, за да се научи да ходи.

То нали трябва да падне, за да се научи да ходи.

Момченцето на мой колега беше четири-пет годишно, едно нафукано хлапе с каубойска осанка, играеше си в общия двор на кооперацията, където квартирувахме заедно с колегата някъде в провинцията. В същия двор един дядо учи внучето си да прохожда, но го държи здраво за двете ръчички така че това бебе почти виси във въздуха и крачетата му кажи-речи се влачат по земята.

Осветиха нов храм във Вискяр

Осветиха нов храм във Вискяр 09_1380567916

Нов храм, посветен на св. Георги Победоносец беше осветен в пернишкото село Вискяр. Чинът по освещаването и празничната св. Литургия бяха водени от Знеполския епископ Йоан, викарий на Софийския митрополит. В богослужението участваха дякон Радко Иванов от София и свещениците от Перник Людмил Колев и протойрей Борис Котев, който е председател на църковното настоятелство в селото.

БОГ РОК с ФИЛИП АВРАМОВ - 04.10.13г. от 20:00ч. в club MAZE

club MAZE

Нека бъде музика! Така накратко може да се обобщи лайтмотивът в един нетрадиционен one-man спектакъл на Филип Аврамов.

Будимир Куювич станал шлосер в затвора

Будимир Куювич станал шлосер в затвора 09_1380555749

Куювич станал шлосер, за да излезе по-рано от зандана, пише „24 часа”. Ако се труди съвестно, той ще е свободен 3 години преди да изтече присъдата му. Бучко, който бе женен в пернишкото село Дивотино и там въртеше цех за тоалетна хартия, е осъденият на 16 г. лишаване от свобода. Куйович вече е излежал 6 г. от присъдата си, като се зачита и времето, прекарано в предварителния арест.

Кюстендилец е пострадал при пътнотранспортно произшествие

Кюстендилец е пострадал при пътнотранспортно произшествие

Инцидентът е станал вчера, около 11,30 ч. в с. Прибой. Мотоциклет „Сузуки”, пътуващ от гр. Радомир към гр.

Двама пияни шофьори са засечени през почивните дни

Двама пияни шофьори са засечени през почивните дни 09_1380535073

Първият случай е на кръстовището на ул. „Софийско шосе” и „Оборище” бил спрян за проверка лек автомобил Форд „Фиеста”, управляван от С.Е./26 г./ от областния град. При изпробването му с техническо средство за алкохол са отчетени 1.86 промила. На водача е взета кръвна проба за химичен анализ и е бил задържан за 24 ч. с полицейска заповед.

Перник сред първенците по корумпираност на чиновниците

Перник на трето място по корумпираност на чиновниците 09_1380531291

Чиновниците, полицаите, съдиите и работещите в инспекцията по труда във Велико Търново, Кюстендил и Перник са най-корумпираните в страната. На другия полюс са колегите им от Смолян, Монтана и Търговище. Сред най-подкупните бизнесът оценява и чиновниците в столицата.

ПРОВЕРКА НА АКУМУЛАТОРА ПРЕДИ ЗИМАТА

Всеизвестно е, че всяка една акумулаторна батерия се нуждае от проверка и поддръжка, независимо дали тя е обслужваема или не. Това е още по-наложително преди настъпване на зимния сезон и падане на температурните градуси. Поради тази причина сега е моментът да проверите акумулаторната батерия на вашия автомобил, както и изправността на зарядната му система, за да не останете изненадани по-късно.

Станислава Алексиева е новия кмет на Трън

Станислава Алексиева е новия кмет на Трън 09_1380527345

Кандидатът на ГЕРБ Станислава Алексиева е новия кмет на Трън, съобщиха от ОИК. За нея са гласували 1310 избиратели в общината. Действителните бюлетини са 2355, недействителни са 94. Правото си на вот са упражнили 64.35 на сто от гласоподавателите.

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА НА ХРАНА - 0882 42 92 87

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА НА ХРАНА - 0882 42 92 87

И днес ще ви нахраним подобаващо:
1. Супа
2. Основно ястие
3. Десерт
Всичко САМО за 3.95лв.
Ако искате да доставим вашия обяд , към стойността на поръчката ще добавим и опаковката - 0.20лв./бр.
Доставката е БЕЗПЛАТНА за поръчки над 5.00лв.

ОБАДЕТЕ СЕ - 0882 42 92 87

ЗАПОВЯДАЙТЕ ПРИ НАС !

гр. Перник
жк. ТЕВА
ул. Освобождение 23

Ресторант МИИВ обедно меню 30.09.2013

„Ресторант МИИВ”
Дневно обедно меню
( Понеделник 30.09.2013 )

СУПИ 350 гр.
Таратор 1.20 лв
Шкембе 1.70 лв
Пилешка 1.50 лв
Тoпчета 1.50 лв
Гъбена 1.50 лв

СКАРА 400 гр.
Кюфтета 3бр. с гарнитура 3.60 лв

Миньор втори на Премиер Сокър Лийг в Чикаго

Миньор втори на Премиер Сокър Лийг в Чикаго 09_1380517901

Вчера се изигра последния кръг от най-силната Мейджър дивизия от първенството на Премиер Сокър Лийг в Чикаго. Миньор загуби с 0:1(0:0 на полувремето) от шампиона Нейпървил Страйкърс. Преди мача „Страйкърите” бяха недосегаеми на върха с шест точки преднина пред Миньор, а третия Арлингтън Аксес Лйтенинг изоставаше на шест точки от „Чуковете”.

Шопски хроники (Лакърдии, етюди и кодоши) 43 Несъществуващи добродетели

Несъществуващи добродетели

Идва веднъж в отсрещното място приходяща съседка да си окопава зеленчуците и по някое време носи счупеното желязо на мотичката: ”Майсторе – казва - може ли да ми завариш мотичката, защото я счупих?”, “Да – рекох – може. ” И за няма и десетина минутки свърших работата и връчих продукта на клиентката. “Колко струва?” попита тя. “Нищо – рекох – това е комшийска услуга, малка и безплатна”.

Шопски хроники (Лакърдии, етюди и кодоши) 42 Вранчанското земетресение

Вранчанското земетресение

През месец март седемдесет и седма година бях хванал покрай другото един “часпром” да монтирам стенни кухненски шкафове на някакви хора вечерта, след работа.

10-годишна абсолютна давност за задълженията на граждани

10-годишна абсолютна давност за задълженията на граждани 09_1380485769

Депутатите от правната комисия приеха на първо четене нов член в Закона за задълженията и договорите. С него се въвежда 10-годишна абсолютна давност за задълженията на граждани. Това предложение на депутата от ГЕРБ Емил Радев е получило в сряда вечерта изненадваща подкрепа на правната комисия.

Татяна Вангелова е новата шефка на Агенция по храните в Перник?

Татяна Вангелова е новата шефка на Агенция по храните в Перник? 09_1380479885

Елза Драгомирова е назначена за главен експерт в същата институция, след освобождаването й от поста. По непотвърдена информация мястото на Драгомирова ще заеме Татяна Вангелова. В момента тя изпълнявала временно длъжността. Вангелова е доказан професионалист. Тя вече е заемала поста директор на същата структура. Освен това миналата година била избрана за лекар на годината.

БОГ РОК с ФИЛИП АВРАМОВ - 04.10.13г. от 20:00ч. в club MAZE

club MAZE

Ако ви се гледа спектакъл с много смях, ако ви се лудее на яка рок § блус музика то определено резервирайте вечерта си на 4-ти октомври (петък) от 20:00ч. за „Бог Рок”.

ФИЛИП АВРАМОВ в club MAZE - 04.10.13г. от 20:00ч

club MAZE

ПРЕМИЕРА ЗА ПЕРНИК
Нека бъде музика! Така накратко може да се обобщи лайтмотивът в един нетрадиционен one-man спектакъл на Филип Аврамов.

Първа загуба за юношите на Миньор

Първа загуба за юношите на Миньор 09_1380432397

Юношите на „Миньор" загубиха с 0:1 от "Пирин"(Благоервград) в мач от втория кръг на първенството на зона „Струма". Перничани допуснаха гол в средата на второто полувреме, когато нападател на гостите изстреля истинска бомба от двайсетина метра, която нямаше как да бъде спасена.

Шопски хроники (Лакърдии, етюди и кодоши) 41 Българска граматика

Българска граматика

По времето, когото пишех тези свои къси мемоари върху старите ученически тетрадки на моите синове, една от тези тетрадки по необясним за мен начин изчезна и може би е складирана някъде си в някой архив, където е надлежно проверена, прошнурована и съхранена.

Уникален тунинг на Trabant в Перник

Уникален тунинг на Trabant в Перник 09_1380364384

Невероятно тунингован пернишки трабант! Западноевропейците познават марката Trabant като един от символите на отминалия в Източна Европа комунистически режим. Ние българите обаче знаем доста повече за малката картонена кола, а много от нас са управлявали Trabant по родните пътища доста дълго време. Каквото и да си мислят хората за Trabant, тази кола вече спада към т.нар. екзотики.

Тони Стораро, цъфна в ученически бележник на перничанин

Тони Стораро, цъфна в ученически бележник на перничанин 09_1380363216

Наричаният от мнозина поклонници на този тип музика“Човекът-глас“, срамежливо надзърта от бележника на Орлин Атанасов. Момчето е 11 клас в ГПЧЕ “Симеон Радев“. Ученикът е застанал до идола си по време на негово участие, защото Стораро е с микрофон в ръка.Самият Орлин е много горд от хрумването си. То е фотографирано и качено в интернет.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.