iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Юли 2011

Без пернишки голф в протеста срещу високите цени на горивата - снимки

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

20-тина автомобила и един шарен мотор сложиха началото на протестното шествие  срещу високите цени на горивата в Перник. В колоната обаче не се включи нито един пернишки Голф. Организаторите обясниха отсъствието на турбо машина сред протестиращите с причината, че пернишките голфове не могат да карат бавно, а протестиращите ще тръгнат от паркинга зад Минната дирекция и ще преминат през целия град с малка скорост.

Снимки

Вангелов иска купата в Перник

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

Президентът на "Миньор" Никифор Вангелов иска футболна купа за Перник. Мечтая да подаря на града такъв трофей, призна той преди старта на новия сезон.

„Мисля, че момчетата се постараха. Дадоха всичко от себе си. Мисля, че сме добре подготвени и се надявам да изиграем един успешен сезон, да изиграем добри мачове и да радваме публиката в Перник”, коментира Вангелов.

Новият състав на "Миньор" дебютира с победа

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

„Миньор” (Перник) представи официално отбора си за новия сезон, с победа с 2:1 над тима на „Ботев” (Козлодуй) в приятелска среща. Двубоят се игра на стадиона в Перник пред около 400 зрители и бе ръководен от Стефан Спасов.

„Чуковете” владееха инициативата през почти целия мач и логично първи излязоха напред в резултата, след като в 27-ата минута Костадин Марков изпълни перфектно фаул, правейки безпомощен стража на „Ботев” Игнатов.

Цял месец без душ

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

В разгара на жегите Перничани остават без душ. И то за цял месец. От 15 август до 10 септември ще се поливаме с канчета в баните, защото няма да има топла вода.

3 000 перничани зарязаха чужбина и се върнаха

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

3 052-ма жители на Пернишка заряза чужбина и се върнаха. Това е броят, който отчете националната статистика при последното преброяване. На всички тези хора им е писнало да странстват и са сменили постоянния си адрес с пернишки. 2 171 души са издържали зад граница само от 1 до 5 години. Повечето от тях са се върнали заради световната криза и закриването на работни места в Европа. Най-много обаче са дошлите си от Русия.

Грабвайте куфарите за морето, иде горещ и сух август

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

Очакванията за дъждовен август се отлагат. Синоптиците обърнаха прогнозите си за радост на всички перничани, планували морската си ваканция за последния летен месец. Тези, които още се чудят къде да почиват, да хващат куфарите и да тръгват за плажа, съветват метеоролозите.

Ще изгубим ли българската земя?

See video

Фермерът г-н Малджански, описва тревогите си за брезнишко в предаването Дискусионно студио на телевизия СКАТ. В специализирано предаване: Ще изгубим ли България (http://www.skat.bg/products.php?type=10&genre=4397) с участието на Велизар Енчев, Силвия Нешева - икономист, проф. Христо Мермерски в 41-тата минута има интересен репортаж за "Крепостни селяни" в Брезник:

Когато в Перник пуснали електричество, цяла България още използвала свещи

Перник: за хората и събитията - светва първата в България електрическа крушка

Един много хубав документален филм за създаването на индустриалния гигант Перник. Както беше допреди 20-30 години и с геройски съсипана индустрия след идването на демокрацията. Вижте как са градили, заводи, копали за мини, изграждали са квартали и хора от цяла България са се преселвали да живеят и работят тук. Как са създадени кварталите Куциян, Бела вода, Инжинера, Меден рудник.

Всеки 9-ти готов да се продаде за 100 лв на изборите

Перник снимка: за хората и събитията - купени избори

За 100 лв. всеки девети българин би продал гласа си на предстоящите избори, а 15 % от хората биха го направили срещу 300 лева. Това сочат данните от проучване на на социологическа агенция „Медиана". Тревожни са и данните от проучването, че всеки седми гласоподавател може да бъде преследван, заради политическите си убеждения.

Иво Петров до рамото на Борисов за откриването на зала Арена Армеец

Перник снимка: за хората и събитията - Иво Петроб до Борисов

Областният управител на Перник Иво Петров днес ще присъства на откриването на новата мултифункционална спортна зала “Арена Армеец” в София днес - 30 юли 2011 г.   То ще започне с шоу спектакъл от 15 часа.  

В 18,30 ч. е началото на  приятелски  волейболен меч между България и Сърбия. Първият съдийски сигнал на двубоя ще даде лично премиерът Бойко Борисов. Спектакълът ще завърши с уникална 15-минутна заря.

На събитието ще присъстват близо 14 000 човека.

През лятото и краката са във ваканция

Перник снимка: за хората и събитията - ваканция за краката

Използвайте лятото, за да пуснете краката си във ваканция – отворени сандали, чехли, обувки без пръсти дават възможност на ходилото да диша. Колкото по-дълго се възползвате от тази екстра, толкова е по-здравословно, защото кракът и ноктите мразят влага, задух, високи температури.

Кафето освежава и кожата

Перник снимка: за хората и събитията - кафето освежава

Освен, че ни прави бодри, кафето може да освежи и кожата.

Продадоха военното летище в Кондофрей

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

Военното летище до радомирското село Кондофрей е продадено на търг с тайно наддаване за 1 250 005 лв. на фирма "Селим-КО" ООД, съобщиха от МО. Фирмата е собственост на Владимир Ненчев, чието име се свързва с компанията "Патромакс".

Търгът беше на 26 юни 2011г. с начална тръжна цена 608 769 лв.

Досега на два пъти бяха  правени опити военната база да бъде продадена, включително и на парчета, но реални купувачи не се явиха.

Жоро Бекъма: Като нема бензин ще плющим кифтета с ЛУК

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

В разгара на драмата с "Лукойл" кандидат-президентът Жоро Бекъма предложи решение на проблема с горива пред Дартс Нюз. 

Като станем Президент - по един Golf KTI (kamba turbo injection) на глава от населението. Ще върви на биодизел от камби, за да няма драми с бензина! За к'во ни е тоя бензин?! Ще плющим пражените кюфтета на мама Божка, които са с много ЛУК, и ще фучим като изтребители.

Казусът с "Лукоил" се дължи на лошо управлевие

Перник снимка: за хората и събитията - "Лукоил"

„Отнемането на лиценза на „Лукойл Нефтохим” не е изненада и се дължи на лошо управление.” Това коментира във Варна гражданският кандидат-президент Меглена Кунева.

„Още през пролетта, когато беше кризата с цените на горивата, аз отправих въпроси към правителството какви мерки ще предприеме срещу монополиста. Това беше предупреждение, че нещо не наред. На същата позиция бяха и хората, които протестираха защо правителството тогава не чу потребителите”, допълни Кунева.

ГЕРБ се уреди с Жени в Радомир

Перник снимка: за хората и събитията - Жени ГЕРБ.- Радомир

Дамска сруктура учреди партия ГЕРБ в Радомир. В залата на Младежкия дом в града се проведе учредително събрание за създаване на организация на Жени ГЕРБ.

След взетото решение за учредяване на Жени ГЕРБ-Радомир, бяха обсъдени общи положения, принципи и цели на организацията.

Дамите коментираха и темата за  встъпителна такса в органицацията, а след това избраха Управителен съвет.

Снимки

Хайка на КАТ по улиците, 30 глобени

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

Свърши царството на шофьорите в Перник. Масирана хайка започна по улиците на града и от няколко дни масово валят глоби. Всички те са за неправилно паркиране. След отмяната от съда на синята зона, улици и троатари се задръстиха от зарязани на непозволени места возила.

При извършените съвместни проверки от служители на сектор «Пътна полиция»-ОД МВР-Перник и инспектората към общината са заловени 30 нарушители. На всичките са написани актове. Някои от шофьорите се отървали и с фишове с по-леки наказания.

Съдиите по делото "Соло" отказват отвод

Перник снимка: за хората и събитията - делото "Соло"

Съдебният състав по делото за двойното убийство пред дискотека "Соло" отказа да си направи отвод. Той беше поискан в средата на юли от роднините на двете убити момчета с мотива, че съдът е извършил процесуални нарушения. В нощта на 18 април 2009 година Кирил Въжаров и Васил Александров бяха смъртоносно прободени с нож в гърба след спречкване между две младежки компании. Подсъдим е 26-годишният Илиян Тодоров от Перник.

Крадат злато от апартамент

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

Крадци свиха златото на пернишко семейство.

Бандитите нахълтали в апартамент в блок на ул. "Младен Стоянов" като разбили входната врата. Жилището е собственост на К.Ф., на 56 г. Откраднати са златни и сребърни накити.
                

По случая в 02 РУП-Перник е образувано досъдебно производство.

Частна фирма хвърли Перник в сух режим, пускат водата в Изток до довечера

Перник снимка: за хората и събитията -  3 квартала без вода

Частна фирма остави на сухо три пернишки квартала. Проблемът със сухите чешми предизвика спешна среща днес между областния управител Иво Петров и инж. Искра Златанова, управител на ВиК - Перник». Принудителният режим удари домакинствата в Изток, Мошино, Стара Тева и ул. «Владайско въстание».

Снимки

"Багатур" открива ІV- тата археалогическа експедиция Кракра

Перник снимка: за хората и събитията - експедиция "Кракра"

 ІV- тата археалогическа експедиция „Кракра” ще бъде официално открита на  9 август 2011 г. на крепостния хълм над Перник от 19 часа със специалното участие на формация „Багатур”. Това съобщиха от общинската администрация в Перник.

Пернишко лежи върху планини от злато

Перник снимка: за хората и събитията - Самородно злато и гаванка за добив

Пернишко лежи върху планини от злато. Това е било известно преди векове, още когато местни хора, но и дошлите от Саксония рудари са добивали ценния метал по земите на Граово и Знеполе. Това сега доказва със съвременни методи и компанията „Трейс Рисорсиз“, която напоследък публикува бомбастични  резултати от изследванията си за наличие на златни залежи в Брезнишко и Трънско. 

4 Х 4 между Миньор и Нефтохимик в зрелищна контрола

Перник снимка: за хората и събитията - Миньор

Миньор Перник и Нефтохимик Бургас приключиха подготвителните си лагери в Трявна със зрелищно равенство 4:4. Двубоят се състоя на стадиона в планинския град и предложи много голове и интересни положения, като перничани успяха да изравнят едва минута преди края на редовното време.

Белгийският шампион Генк се отказа от футболист на Миньор

Перник снимка: за хората и събитията -  Васил Божиков

Защитникът на Миньор (Перник) Васил Божиков приключи с пробите с белгийския шампион Генк. Роденият през 1988 година в Белене ляв защитник изкара точно една седмица на проби и игра в контролата срещу Байер Леверкузен, в която германският отбор победи с 4:1. Старши треньорът на Генк и бивш белгийски национал Франки Веркаутерен е казал днес на Божиков, че няма да се стигне до трансфер, тъй като функционално не е готов.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.