iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Април 2011

Янакиева отчете мандата, скастри общинските предприятия

Кметът на Перник Росица Янакиева

Кметът на Перник Росица Янакиева отчете четиригодишния си мандат месеци преди вота за местна власт. Градоначалникът се похвали с инвестиции, ремонти, нови хипермаркети и успешни социални проекти. Не премълча трудностите и това, което не успя да свърши. Скастри общинските предприятия, обявявайки управлението им като лошо. Публикуваме отчета в пълния му вид.

За изпълнение на програмата за управление на Община Перник през периода 2007-2011 г.

Психо трилър в жилищен вход

Психо трилър вдигна на крак блок в Перник. Мъж опита да се затрие на стълбите пред очите на комшиите. Опитът зда самоубийство остана неуспешен, но нашенецът е солидно потрошен.

Всеки втори шофьор в Пернишко - нарушител

Всеки втори шофьор в Пернишко погазва правилата за движение. Това е равносметката от полицейската хайка по пътищата.

20 акта и 15 фиша са издадени от органите на “Пътна полиция” през изминалото денонощие на шофьори, нарушили Закона за движение по пътищата. От общо проверени 79 моторни превозни средства са санкционирани почти половината от водачите.  Превишената скорост преобладава като причина за нарушенията на закона.

Засиленият контрол продължава.

 

Ошушкаха къща в Радомир

Двама криминално проявени обраха къща в гр. Радомир.

Деянието е извършено в периода 31.03. – 28.04.11 г.  Неизвестни, чрез разбиване на входна врата, проникнали в жилището на столичанка и по нейни данни били откраднати медни и месингови съдове. Много бързо след започналото разследване криминалисти установили, че извършители на кражбата са криминално проявените С.Б./18 г./ в съучастие с 16-годишно момче, двамата от гр. Радомир.

Започнато е досъдебно производство и документирането на случая продължава.

Как едно момче злоупотреби с телевизия "Кракра"

Едно момче, изживяващо се като тв водещ, спретна медиен скандал. Той е на път да стигне до прокуратурата поради факта, че уронва престижа на пернишката ТВ „Кракра“. Неговото име е Кристиян Цветков и миналата година, след телефонен разговор с хора от ръководството на медията, той уредил заснемането на няколко издания на предаването “На обяд” в студиото на кабелния канал “Кракра”, без да му бъде обещаван ефир за излъчване.

ЧЕЗ ухажва местните власти

От началото на годината ЧЕЗ инициира серия от срещи с представители на местните власти на територията на Западна България. Предстои такава среща и в Перник.  

Събитията са част от програмата на компанията за провокиране на активна и диалогична комуникация с всички заинтересовани от дейността й страни, обясняват от дружеството.

Имуществото на Христо Ковачки няма да бъде конфискувано

Христо Ковачки на рожден ден на Вангелов в Перник

Имуществото на Христо Ковачки няма да бъде конфискувано. Това обяви пред "168 часа" прокурорът по делото Маргарита Немска. По думите й присъдата на енергийния олигарх включва глоба от 20 хиляди лева и три години условно. Подобна санкция е цели 800 пъти по-ниска от 16-те милиона лева укрито ДДС, за което Христо Ковачки беше осъден.

Пернишкият Роналдо Дани Златков ще става татко

Двойникът  на Кристиано Роналдо - Даниел Златков ще става татко, твърди БЛИЦ. Сърцатият защитник на Миньор (Перник) съобщил радостната новина на стената си в социалната мрежа Фейсбук.

Дани вече не крие радостната вест и с нетърпение очаква мига, в който ще гушне първата си рожба. Само за няколко минути той бил затрупан с поздравления от  приятели.

Така става ясно, че силните игри на футболиста на Миньор през пролетта не се дължат на блондинките, с които беше свързван, а с радостната вест, че ще става татко.

Щъркелът носи Анна на Моника и Станишев

Докато светът се тресе от вълнения около кралската сватба в Лондон, у нас все още се чака щъркелът да донесе щерката на соц. лидера Сергей Станишев и неговата любима Моника Йосифова. Бебето трябваше да изплаче по Великден, но нещо не бърза.  Името й обаче вече е уточнено.

Първородната щерка на  Станишев и Моника вероятно ще носи името Анна. Това е казала пред журналисти  майката на експремиера - проф. Дина Станишева.

Вода + лимон – неочаквано добра комбинация

Не коства много да добавите резен свеж сочен лимон към поне една от осемте чаши с вода, които задължително трябва да изпивате на ден за добро здраве и фигура. Напитката действа супер тонизиращо, зарежда организма с енергия и витамин С.

Цитрусовият плод съдържа минерали и олиго-елементи, действа срещу умората, убива бактериите, подобрява функционирането на бъбреците и черния дроб.

Задържаха перничанин, източвал карти в Испания

Белезниците щракнали около китките му, докато бил в кръчма

Пернишките криминалисти задържаха жител на областния град, издирван чрез Шенгенската информационна система, заради извършено в Испания престъпление, съобщиха от полицията.
39-годишният Юли Юлиев бил обявен за издирване заради източване на дебитни карти. Органите на реда го задържали вчера в пернишкия квартал Църква.

СДС обяви кандидата си за президент

Румен Христов е кандидатът на СДС за президентските избори през 2011 г. Това бе решено на Националния съвет на партията, проведен на 26 април, съобщи областният председател на СДС – Перник Юлиян Ситарски.
Две са били основните кандидатури за президент на СДС – на Румен Христов, бивш министър на земеделието и на Надежда Нейнски (Михайлова), бивш външен министър и председател на СДС,

Ели Влахова остава завинаги в Кракра при Иглика Милентиева

Самбистката обича да готви,но мрази да ходи по магазините
Eли Влахова наскоро се върна с бронзов медал от европейското първенство по самбо за юноши и девойки в Прага.Тя възприема успеха си спокойно и се надява да печели още медали. Ето какво каза специално за "Съперник"
- Ели,честито, бронзов медал, как оценяваш самата ти успеха си?
- Мерси, чувст

Хосписите отново на дневен ред

Проблемът с грижите за болните от рак хора, които могат да постъпват в хосписи където да облекчават болките им отново се поставя от министерството на здравеопазването – съобщават от пресцентъра на здравното заведение. Лично министърът на здравеопазването д-р Стефан Константинов е изпратил официално писмо до НЗОК и БЛС с молба да се предприемат нужните стъпки, за да могат хосписите да работ

apropo

ФЕНОВЕТЕ НА „МИНЬОР” СА В ПРАВОТО СИ ДА БИЯТ ПЪТ ДО ПЛОВДИВ, за да подкрепят любимия си отбор, обаче в още по-голямо право е полицията да ги охранява като ВИП-персони. Причината е проста – феновете на „Локо” – Пловдив не са божи кравички и отдавна им се носи славата, че стане ли дума за бой – не отказват. Особено на техния стадион. Така че миньорци би трябвало да знаят тая тънка подробност, та да

Добре живеем, ама друг път

Две паралелни новини ощастливиха народа тия дни. Първите държавни ръководители – Борисов и Дянков, почти едновременно се изказаха, единият от Загреб, а другият от София. Първият каза, че в България се живее добре, а вторият – че ще вдигне заплатите и пенсиите, ама друг път.
Така е у нас, всичко е по формулата „добре, ама ще се оправи”. Или „добре сме, ама друг път”. Така че освен насмешка

PVC прозорци SALAMANDER

 

Модерна и съвременна марка, която отговаря на най-високите изисквания за иновации, технологии и дизайн ... на разумна цена!

ПОРЪЧАЙТЕ ГИ ПРИ НАС!

НИКО - М Груп ООД

Снимки

Млякото в Радомир - радиоактивно, но безопасно?!

Аварията във Фокушима стигна от Япония до Радомир. Замервания показаха, че млякото и змарулите в малкото градче са с радиоактивни съставки над нормалните. Въпреки това, специалистите са категорични, че няма опасност от консумацията им и не се налага продуктите да бъдат изтегляни от търговската мрежа.

Радиоактивен йод и цезий у нас в мляко и листни зеленчуци показва мониторинг на Националния център по радиобиология и радиационна защита.

Спасиха Топлофикация от фалит, Ковачки да влиза в дружеството

Окръжният съд в Перник прекрати делото по несъстоятелност на местната „Топлофикация“, съобщи БТА.

Магистратите постановиха, че делото е недопустимо, след като има решение на Върховния касационен съд от този месец, според което влиза в сила оздравителният план на дружеството.

Планът предвижда частните фирми "Стийм Трейдинг" и "Бови Тур" да станат акционери в пернишката "Топлофикация".

Задълженията на топлофикационното дружество към двете фирми са близо 100 млн. лв.

Потърпевши от "Люлин" искат вето върху земите край аутобана

Потърпевши от "Люлин" искат вето върху земите край аутобана. Проблемите са обсъдени на събрание в пернишкия квартал Църква.

Закопчаха нашенец в кръчма, крил се след престъпление в Испания

Перничанин, издирван чрез Шенгенската информационна система е задържан от служители на Второ РУП – Перник.

39-годишният Ю.Ю. бил обявен за издирване от Кралство Испания за извършено от него престъпление. Органите на реда го задържали вчера в пернишкия кв. “Църква”.

Мъжът бил в заведение, когато белезниците щракнали около ръцете му. Уведомено е бюро “Сирене” – МВР и работата продължава.

Агитката на "Миньор" с полицейски кордон до Пловдив

Ченгетата затегнаха дисциплината на жълто-черните фенове още преди мача с "Локомотив"-Пловдив.

Срещата е на 30 април от 18,00 ч. под тепетата. Запалянковците на пернишкия тим ще бъдат придружавани от униформени, за недопускане нарушения на обществения ред и футболно хулиганство.

Агитката е инструктирана да спазва указанията на полицаите и да не допуска хулигански изцепки.

Дъжд от глоби по шосетата в Пернишко

15 акта и 10 фиша са издадени на шофьори за различни нарушения на правилата за движение през изминалото денонощие от служители на “Пътна полиция” при ОДМВР – Перник.

Контролните органи проверили общо 65 МПС, като най-честите нарушения са превишена скорост, забранени маневри на пътното платно и неправилно паркиране. Регистрирани са и две леки пътнотранспортни произшествия, отчетени с двустранни протоколи от водачите на автомобили.

Проверени са и три товарни автомобила, превозващи инертни материали, като претоварване не е констатирано.

 

Удариха къща, тъпкана с нелегални цигари

106 кутии цигари без бандерол са иззети от служители на “Икономическа полиция” при ОДМВР – Перник.

Вчера органите на реда проверили  къща в пернишкото с. Дивотино, обитавана от 59-годишната Р.Ф. След претърсване на жилището, били открити 106 кутии цигари без акцизен бандерол.

Образувано е досъдебно производство и работата продължава.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.