iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Потърпевши от "Люлин" искат вето върху земите край аутобана

Потърпевши от "Люлин" искат вето върху земите край аутобана. Проблемите са обсъдени на събрание в пернишкия квартал Църква.

Парламентът да наложи мораториум върху всякакви разпоредителни сделки, свързани с незастроени имоти на територията на район "Люлин" и на всички производства по одобряване на инвестиционни проекти и издаване на разрешителни за строеж. За това настояват инициативни комитети на живеещите в района. Мораториумът да действа, докато бъдат приети подробни устройствени планове на всички десет микрорайона. Докато това стане, парламентът да сформира и анкетна комисия, която да се занимава с разследване на актове и действия, увредили територията на "Люлин", за да може незаконните постройки да бъдат премахнати.

От движение "Люлин – отговорност на гражданите" са изпратили своите искания в официално писмо до председателя на парламента Цецка Цачева, премиера Бойко Борисов, главния прокурор Борис Велчев, шефа на ВАС Георги Колев, столичния кмет Йорданка Фандъкова и омбудсмана Константин Пенчев.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.