iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Март 2015

71 години от най-кървавата англо-американска бомбардировка над София

Най-кървавата англо-американска бомбардировка над София

На 30 март, 1944 година 450 британски и американски бомбардировачи извършват една напълно безмислена, но кървава и жестока бомбардировка над София, в която пускат бомбите си хаотично над българската столица, избивайки хиляди цивилни столичани

Consolidated B-24

Пенсионери се снимаха голи в САЩ, събират пари за болни деца

Пенсионери се снимаха голи в САЩ, събират пари за болни деца 03_1427810809

Пенсионери на преклонна възраст заснеха календар, на който лично позират без дрехи. Инициативата е на дома за стари хора в щата Охайо, САЩ, като целта е да се съберат средства за болни деца. Всеки един от календарите струва по 12 долара.

Увеличават с по два месеца на година възрастта за пенсиониране

Увеличават с по два месеца на година възрастта за пенсиониране 03_1427810513

Възрастта за пенсиониране плавно ще бъде увеличена с по 2 месеца на година и за мъжете, и за жените, казаха на пресконференция премиерът Бойко Борисов, социалния министър Ивайло Калфин и финансовия министър Владислав Горанов.

До средата на април ще е студено

До средата на април ще е студено 03_1427810264

През тази година пролетта ще бъде хладна, като поне до средата на април ще трябва да излизаме навън с кожуси и зимни якета. Прогнозата сочи, че едва след 15 април се очаква чувствително затопляне на времето.

Публикуваха стажовете в Държавната администрация

Публикуваха стажовете в Държавната администрация 03_1427809810

Днес публикуваха 1672 стажантски позиции по Програмата за летни студентски стажове в държавната администрация за 2015 г.

Програмата се провежда за четвърта поредна година при изключителен интерес както от страна на студентите, така и от страна на държавната администрация.

Спирането на Топлофикация може да взриви Перник

Спирането на Топлофикация може да взриви Перник 03_1427809465

Може да затворят Топлофикация Перник, което пък ще взриви спокойствието в миньорския град. Вече се чу мнението на ръководствата на Топлофикация Перник, Мини Перник и синдикатите за този проблем, вървят и подписи против закриването на топлофикационното дружество.

БСП не иска да спират тролеите в Перник

БСП не иска да спират тролеите в Перник 03_1427809195

Партията БСП в Перник е изключително изненадана от позицията на кмета на Перник Иван Иванов, който каза че спират тролейбусния транспорт.

Деца боядисваха великденски яйца днес

Деца боядисваха великденски яйца днес 03_1427807811

Пред Двореца на културата в Перник имаше над 150 деца, които боядисваха яйца, като в конкурс участваха ученици от всички общински училища и възпитаници на Обединения детски комплекс, които бяха разделени на отбори от по 7 души.

Може преразходът на раздадените направления да се компенсира

Може преразходът на раздадените направления да се компенсира 03_1427806554

Няма да има недостиг за направления за лекар от специалист, като за това трябва да са спокойни лекарите и пациентите. От тази година компенсират превишението, ако общо-практикуващия лекар или специалист е надвишил лимита на направленията, а в здравната каса има остатък.

Утвърдиха разходите на болниците в Перник

Утвърдиха разходите на болниците в Перник 03_1427806113

Утвърдиха разходи за 9 098 590 лв. за 2015 година на четирите болници в Перник, които работят със Здравната каса, съобщи директорът на РЗОК д-р Магдалена Христова.

Унгарец ще гостува днес в Перник

Унгарец ще гостува днес в Перник 03_1427805827

Известният унгарският китарист Шандор Мещер ще гостува тази вечер в Перник. Той ще е солист в концерта „Музикални диалози” на Камерен оркестър „Орфей”.

Ще доизграждат велоалеята в Перник

Ще доизграждат велоалеята в Перник 03_1427805576

Отново започва работа по велоалеята в Перник, като това обеща кметът Иван Иванов. Той каза, че ако трябва Общината ще я доизгради със собствени средства.

Той увери, че ще има и стриктен контрол за качеството на строителството.

Смяната на времето увеличава инфарктите

Смяната на времето увеличава инфарктите 03_1427805138

През първите 2-3 дни след преминаването към лятно часово време се увеличават инфарктите с между 10 и 12%. Това съобщи вчера кардиологът доц. Сотир Марчев.

„Ние сме едно недоспало общество и когато на тези хора им вземеш още един час сън, става наистина опасно за здравето им”, обясни специалистът пред Нова тв.

Войниците без висше образование ще доработват за пенсия извън системата

Войниците без висше образование ще доработват за пенсия извън системата 03_1427804563

Войниците без висше образование ще доработват извън системата, за да придобиват право на пенсия, предлага синдикат „Отбрана” на военното министерство.

Впоследствие идеята ще бъде придвижена и към вицепремиера и министър на социалната политика Ивайло Калфин, който подготвя реформата в пенсионната система. В нея към момента най-много въпросителни има точно за служителите в сектор „Сигурност”.

Ще проверяват за дрога в училищата

Ще проверяват за дрога в училищата 03_1427804248

Полицията да прави ударни, неочаквани и изненадващи проверки за дрога в училищата, като такава идея за справяне с проблема с наркотиците в учебните заведения лансира вчера образователният министър проф. Тодор Танев.

От МВР коментираха пред „Монитор”, че все още не са получавали официално такова предложение, но ако го получат, ще го обмислят. Проф. Танев

Ще изпробват сирените на 1 април

Ще изпробват сирените на 1 април 03_1427803763

Ще тестват Националната система за ранно предупреждение и оповестяване, като тестът ще се извърши в сряда, 1 април. Това информират от пресцентъра на МВР.

Птичи грип е уморил пеликаните в Сребърна

Птичи грип е уморил пеликаните в Сребърна 03_1427803505

Пеликаните по делтата на река Дунав са покосени от птичи грип, като там са открити 64 мъртви птици от вида. Това съобщава румънската телевизия PRO TV.

Експерти са взели проби от шест птици и всичките са показали наличието на птичи грип.

Мъртвите пеликани са намерени в блатист район на границата между окръзите Тулча и Констанца.

Гърция наложи данък за българските стоки

Гърция наложи данък за българските стоки 03_1427802211

Жесток данък от 26% въведе Гърция за всички фирми, които купуват български стоки, като това може да унищожи търговските отношения между двете страни.

Тото Кутуньо ще пее зала 1 на НДК днес

Тото Кутуньо ще пее зала 1 на НДК днес 03_1427801200

Преди да започне репетиция с оркестъра на Класик ФМ радио, италианската звезда Тото Кутуньо се срещна с журналисти. Концертът му е тази вечер в зала 1 на НДК.

Ще бъдам домакини на детската евровизия на 21 ноември

Ще бъдам домакини на детската евровизия на 21 ноември 03_1427795218

БНТ ще бъде домакин на 13-ото издание на детската Евровизия, след като Крисия, Хасан и Ибрахим се представиха достойно на състезанието миналата година в Малта.

Източник: 24chasa.bg

Лекувайте се с кориандър

Лекувайте се с кориандър 03_1427794872

Кориандърът има ценни целебни свойства, като в народната медицина тревата се използа най-често при подуване на корема, повишен холестерол, диария, анемия, при конюктивити, кожни заболявания и др.

Храносмилателна система

В София започват да кърпят дупки

В София започват да кърпят дупки 03_1427794301

В София започва аварийно закърпване на улици и булеварди, както и работата по текущите ремонти в града. Това съобщиха от Столичната община.

Аварийни ремонти ще се извършват по Околовръстен път, по ул."Житница", на бул."Ситняково", на бул."Гео Милев" и др.

Работи се по инжекционен метод като се ремонтират пукнатини по уличните платна, уточниха от общината.

Китайски компании може да концесионират летище "Пловдив"

Китайски компании може да концесионират летище "Пловдив" 03_1427794020

Китайски компании имат интерес към концесиониране на летище "Пловдив", като то ще се превърне в логистичен център за Европа и Азия.

Това стана ясно на среща на министъра на икономиката Божидар Лукарски с Чангцинг Джанг от Hainan Longquanren Century Invest and Development Co, която е китайският партньор на "Евро-китайска зона за икономическо развитие".

Още месец ще обсъждат пенсионната реформа

Още месец ще обсъждат пенсионната реформа 03_1427793719

Необходим е още един месец за дискусия по модела на пенсионната система, според вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин. Това каза той по време на пресконференция в Министерски съвет.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.