iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Спирането на Топлофикация може да взриви Перник

Спирането на Топлофикация може да взриви Перник 03_1427809465

Може да затворят Топлофикация Перник, което пък ще взриви спокойствието в миньорския град. Вече се чу мнението на ръководствата на Топлофикация Перник, Мини Перник и синдикатите за този проблем, вървят и подписи против закриването на топлофикационното дружество.

БСП Перник ще използва целия свой организационен ресурс на партия за да подпомогне тази подписка и да участва активно във всички действия, които са „за" това промяната в закона да бъде отменена. Това каза председателят на БСП Перник Ненко Темелков.

„В електро микса на страната американските тецове дават ток от порядъка на 25%, фотоволтаиците и ВЕИ-тата между 10 и 15%, топлофикациите в това число Русе, Перник и Сливен са само с 5% в общия микс. И тези 5% от 100% източници на ел-енергия в страната се оказват виновни за задълженията на НЕК, които са милиони. Това е несериозно. Не се пипат ВЕИ-тата, не се пипат американските централи, а се посяга за топлофикациите. Последиците могат да бъдат жестоки за Перник. Има опасност пернишката Топлофикация да спре. Със всички последици от това. Над 20 000 са абонатите на дружеството. Сигурно 30-40% от тях вече нямат комини. Отделно ел.инсталациите в блоковете не биха издържали ел.уреди като алтернатива на парното. Ще спре и топлата вода.

Не е тайна, че точно изкупуването на електроенергията компенсираше в голяма степен загубите на Топлофикация и даваше някаква финансова стабилност" – поясни Темелков.

БСП се страхува , че спирането на Топлофикация ще има ужасяващи последици за Перник, за болниците, за детските градини, за гражданите. Освен това безработните ще се увеличат драстично. Нещо, което не бива и Перник няма да допусне – вярват от червената централа.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.