iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Август 2012

Продавам висококачествен ТЮТЮН сорт Вирджиния

Продавам висококачествен ТЮТЮН сорт Вирджиния

Продавам висококачествен ТЮТЮН сорт Вирджиния
Тютюнът е отлично качество, обработен и обезпрашен, има и по-силен и по-слаб. Тютюнът е добре ферментирал, без лоша миризма, лек за пушене, нарязян е на фини лентички. Пращам с куриер за цялата страна. Предлагам също и празни цигари (гилзи) цена: 35лв за килограм

Железният светилник в Перник

Железният светилник в Перник

Сезонът на Общински драматичен театър “Боян Дановски” – Перник ще бъде открит със спектакъла “Железният светилник”. Пиесата се поставя на пернишка сцена съвместно с Театъра на българската армия – София.

Радомир - деца изпепелиха 5 декара треви край гробищата

Радомир - деца изпепелиха 5 декара треви край гробищата

Овощни дръвчета, половин тон фураж и около 5 декара суха трева са изгорели вчера в гр. Радомир. Пламъците лумнали около 13,00 ч. в местност, близо до гробищния парк. Благодарение на бързата намеса на огнеборците, не са засегнати гробовете на покойниците и съседни градини и имоти. Предполагаемата причина за лумналия огън е детска игра. Окончателните причини са в процес на установяване.

Геноцидът над българите

Геноцидът над българите

През 1989г. България достига връх в числеността на населението си. След това тя започва да намалява с изключително високи темпове, характерни само по време на войни,  катастрофални природни бедствия, епидемии, или геноцид. 

Приеха отчета на Общинския Инспекторат

Приеха отчета на Общинския Инспекторат

Основната задача пред инспекторите през отчетния период е било спазването на общинската Наредба 1, която се отнася за обществения ред на територията на общината.

Безработни стават строители в училища в Перник

Безработни стават строители в училища в Перник

Назначени по програмата за общини, преживели бедствия тридесетте безработни ще получават заплати от по 380 лв. плюс осигуровки. “Ще помагат в 8 училища. До 10 септeмври по програмата ще бъдат назначени на работа още 90 души. Освен това във възстановителните дейности ще се включат и 40 доброволци.

Протестно велошествие

Протестно велошествие

Според отговора от общината има Европроект за интегриране на гр. Перник, който проект включва и изграждането на велоалея от кв. Даскалово (Църква) до центъра на гр. Перник. До тук добре, обаче " проекта ще стартира след 2020 г.". o_O

Задържан е държавен служител с подкуп

Подкуп

От Пресцентъра на ОДМВР-Перник информират, че операцията по задържането е реализирана след разследване по сигнал от управител на фирма в града. В хода на оперативно-издирвателните действия служители от сектор „Борба с организираната престъпност” в Перник установили, че П.Г.

Фамилна сага

Фамилна сага

Пернишки криминалисти задържаха петима за унищожаване и повреждане на два автомобила.

Общинският съвет заседава днес

ОС Перник

За пореден път на днешното си заседание Общинският съвет доказа, че проблемите около щетите от земетресението и компенсациите на пострадалите са просто повод за политически ежби! Изнесените данни са следните:
- От 20 до 31 юли са проверени 26 от общо 82 обекта, включени в списъка за неотложно-възстатовителни работи

Община Перник страни от "собственост" върху "Миньор Пк"!

Миньор Пк

По последна информация от dnevnik.bg, Общинският съвет в Перник е отложил вземането на решение относно придобиването на 77.67 % от капитала на "Миньор Пк".

Учители

ЕТ "Цанка Станкова" търси начални и прогимназиални (математика) учители. За контакт Валентина Милкова 0898723746

Тролейбусен транспорт Перник победи жегите

Тролейбусен транспорт Перник победи жегите

Наш читател ни изпрати снимки на тролейбус с липсващи прозорци. Спомена за пътнинци показващи се през липсващите стъкла. Явно това е оздравителната програма на Тролейбусния транспорт - вместо климатици - махат прозорците.
Снимките са от единственото кръгово в центъра на Перник.

Отново и още глобени неизрядни водачи

Мобилни камери

Само за изминалото денонощие над 47 водачи на МПС са санкционирани за превишена скорост и шофиране след употреба на алкохол от пернишки пътни полицаи, съобщиха от Пресцентъра на ОДМВР-Перник.

Пожар в с. Богданов дол

Пожар в селскостопански двор

Вчера, около 17,40 ч., пожар избухва в имота на 53-годишния Е.И. в пернишкото село Богданов дол. Огънят бързо обхваща сеновала с бали, стопанската сграда и старата къща. През цялата нощ огнеборци от региона са се борили с пламъците, но нанесените щети са значителни: унищожени са около 6000 бали сено и напълно изгарят вече упоменатите сеновал, стопанска постройка и стара къща.

Ясни са опростените правила за получаване на обезщетението

ОП Човешки ресурси

Министър Дончев оповести новото решение: пострадалите от земетресенията в Перник ще могат да получават сътветните финансови средства само срещу декларация за изразходването им по целесъобразност.

Маршрут за пътуването на феновете до Своге за мача Миньор ЦСКА

Маршрут за пътуването на феновете до Своге за мача Миньор ЦСКА

Спортно-техническата комисия към БФС потвърди предложението на ръководството на ПФК Миньор, срещата от 4-ия кръг на “А” група между Миньор и ЦСКА да се играе в Своге. Двубоят е в петък от 18:00 часа. 

Животът на Благой не е вън от опасност и положението продължава да е критично

Животът на Благой не е вън от опасност и положението продължава да е критично

Търсят се кръводарители с АБ отрицателна за спасяването на живота на Благой Бориславов. "Животът му не е вън от опасност и положението продължава да е критично", съобщи директорът на МБАЛ в Перник д-р Вяра Церовска. "Предстоят му операции на бъбрека, който е спукан на 2 места.

Антон Джорджов е бил погребан в затворен ковчег

Антон Джорджов е бил погребан в затворен ковчег

Стрелял е със законния си пистолет "ЧЗ", уточниха от полицията. Тялото на 47-годишния мъж е открито случайно от пастир от близкото село Кладница. По трупа няма следи от насилие, не е оставено и предсмъртно писмо. Джорджов стартирал бизнеса си преди години като едноличен търговец.

Фарид вече не е в Перник

Фарид вече не е в Перник

Полузащитникът, който притежава френски паспорт, искал да си тръгне още по време на лятната подготовка. Нервите на алжирския халф Фарид Бенрамдансъвсем не издържали, след като треньорът Стойчо Стоев го остави извън групата за мача с Литекс (0:0).

“Фарид вече не е в Перник. Още вчера той тръгна за Франция”, потвърдиха официално от Миньор.

Кабинетът опрости двойно взетите помощи

Кабинетът опрости двойно взетите помощи

Става дума за около 180 души, получили помощ както от междуведомствената комисия за подпомагане към правителството, така и еднократни помощи от 325 лв. от Агенцията за социално подпомагане, на обща стойност около 60000 лева.

Сайт за хазартни игри

Съвети за покера. Тук ще откриете всякакви съвети как да работите и да играете, още ще разберете и за всички турнири и известни играчи на покер. На нашия сайт ще научите всичко за рулетката и ще изживеете приятни мигове чрез нашите статии.

‎13 часа без вода!

‎13 часа без вода!

13 часа без вода! И то при тази жега! Някои хора нямат милост, за съвест изобщо не говорим! В случай, че времето на режима без вода от 22-8ч. не се е променило, в понеделник пускаме жалба за некоректното ново спиране посред нощ и пускането й около обяд. Не може така! Когато "правилата на играта" са ясни, човек си прави планове, които не трябва да се провалят от глупостта на един човек.

Въвеждането на задължително изучаване на майчиния език е безумно искане

Периодично у нас политици и псевдозащитници на човешки права повдигат темата за защита на малцинствата у нас. Макар че по Конституция в България малцинатва не са признати, с тази тема не спира да се спекулира.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.