iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Общинският съвет заседава днес

ОС Перник

За пореден път на днешното си заседание Общинският съвет доказа, че проблемите около щетите от земетресението и компенсациите на пострадалите са просто повод за политически ежби! Изнесените данни са следните:
- От 20 до 31 юли са проверени 26 от общо 82 обекта, включени в списъка за неотложно-възстатовителни работи
- Регистрирани са множество нарушения като извършването на авансово заплащане, което в някои случаи възлизало дори на 100% за дейности, които впоследствие евентуално ще бъдат извършени; некачествено отработване по възстановяването; посочване на мерки "на око" и др.
- Несъответствие между предоставения доклад и конкретните протоколи за извършени дейности
Отново пререканията довеждат до призива на Ненко Темелков, предизвикал бурни реакции от всички посоки: „Вместо бедствието да ни направи по-единни, ние продължаваме политизирането на човешката трагедия, това е грешен и губещ подход, време е да се вразумим“.
Пламен Борисов продължава репликата на Миланова за прословутата "жълта папка", предадена на прокуратурата, признавайки, че освен нея в прокуратурата е влязъл и целият доклад на специалната комисия още преди той да мине през Общинския съвет и преди да е останало ясно дали се приема като документ или не. Същият е бил изискан от него от Икономическа полиция, докато временно оглавявал минипарламента.
 
По материали на mirogled.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.