iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Животът на Благой не е вън от опасност и положението продължава да е критично

Животът на Благой не е вън от опасност и положението продължава да е критично

Търсят се кръводарители с АБ отрицателна за спасяването на живота на Благой Бориславов. "Животът му не е вън от опасност и положението продължава да е критично", съобщи директорът на МБАЛ в Перник д-р Вяра Церовска. "Предстоят му операции на бъбрека, който е спукан на 2 места. В момента урината излиза през тръбичка и затова трябва да се направи хирургична интервенция.После е необходима операция и на таза. Освен това има опасност от вътрешни инфекции, които също могат да се окажат животозастрашаващи, казва още лекарката.

Родителите денонощно стоят в болницата в Перник и се молят да стане чудо и детето им да се оправи. "Тази година беше абитуриент, а сега какво ни дойде до главите", допълва през сълзи майката.”

Трагедията се разигра в ковачевския яз. "Лобош" в неделя следобед. Тогава Благой бил на гости при баба си в с. Калище и отишъл с приятели на водоема. Младежът решил да се разхлади в язовира заради адските жеги, въпреки че къпането там е забранено.

Благой скочил в язовира, който е един от най-големите в Пернишко, и заплувал. По това време обаче група столичани карали водни ски. Те не забелязали къпещия се младеж и го ударили с моторната лодка. Перката на машината буквално разрязала тялото му.

Щом видели кървавата вода около лодката, мъжете веднага се хвърлили във водоема и извадили Благой. Той е закаран в пернишката болница с разкъсано бедро, корем, бъбрек, диафрагма, плевра и с голяма кръвозагуба. 

Източник: zapernik.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.