iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Май 2011

Нова детска градина в Перник -договорът подписан за 1 юни

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

Нова детска градина ще се изгражда в пернишкият квартал "Тева". Това става възможно, благодарение на спечеления от Община Перник проект за социално включване. 

Снимки

Консултанти

Консултант на парфюми и препарати на фирмата ФМ груп. Качествени, трайни, супер цени. Необвързващ договор, работа според свободното време, заплащане според постигнатото. Релаксиращо, защото Ви изключва от мислите за другите проблеми. Инвестиция в труд, а не в пари, това Ви осигурява дистрибуцията на парфюмите на ФМ груп.

Снимки

Улица "Вълшебна" отваря за Деня на детето

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]
Вълшебства и цяла торба с изненади и атракции очакват пернишките малчугани в деня на детето 1 юни.
 
Празничната програма, организирана от Община Перник ще започне в 10 часа с едновременно изпълнение на стихотворението на Иван Вазов "Аз съм българче",в рамките на националната инициатива. След това в Общинския младежки дом ще бъде открита изложба на възпитаниците от детската градина при ХІІІ ОУ "Св. св. Кирил и Методий".

Пиян шофьор без книжка спретна гонка на полицията

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

Криминално проявен перничанин е задържан при опит за бягство с лек автомобил.

Вчера полицаи от Първо РУП – Перник направили опит да спрат лек автомобил Сеат „Толедо” в кв. Бела вода. Водачът не се подчинил  и побягнал с автомобила из улиците на квартала. След кратко преследване бил спрян и задържан. Установено било, че 20-годишния А.К. е неправоспособен и шофира автомобила с 1,34 промила алкохол в кръвта. Отказал кръвна проба и бил задържан за 24 ч. с полицейска заповед.

Започнато е бързо производство.

Бизнесмен трогнат от ченгета

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

Управител на частна земеделска фирма благодари на служители от РУ „Полиция” – Брезник.

Катето Евро има нова усмивка с пернишка заслуга

Перник снимка: за хората и събитията - Катето Евро със сем. Павлови

Усмивката на актрисата Катя Евро грее с последния хит на зъбните изпланти, които й бяха поставени от д-р валентин Павлов от Перник.

С тази хитова процедура звездата от "Оркестър без име" се подготви за предстоящия си филмов проект, който стартира до края на годината и ще е продължение на филмовия шедьовър от 80-те години.

Снимки

Сурвакари от Пернишко дефилират в Дания

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

Сурвакари от Пернишко участват в най-големия карнавал в Западна Европа, който се провежда в Дания.

В събитието се включват 25 000 участници и над 100 000 посетители. Сред тях са и легендарните сурвакари от Габров дол и концертната формация на Майсторите на танца.

Снимки

Перник отива без пари в София

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

Перничани вече ще могат да идват на работа в София не само по-бързо, но и направо без пари. Най-късно до месец Агенцията по заетостта започва да плаща транспортните разходи на хора, които работят в съседния град, съгласно новата схема „По-близо до работа“. За нея тя е заделила 37 млн. лв. по ОП „Развитие на човешките ресурси“. Новата схема предвижда да се плащат транспортните разходи поне на 9200 човека в продължение на една година. Според социалния зам.-министър Красимир Попов единственото ограничение е хората да пътуват не-повече от 80 км от работата до дома.

Восък връща заключен късмет

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

Кризата роди истерия за заключен късмет. Хората масово смятат, че им е направена магия и затова не успяват да си намерят работа или да успяват в бизнеса. Понеже нямат защита от никъде, тичат при врачки, за да решат тежките си проблеми, разказва ескстрасенската Василка Анакиева от Кюстендил.

Салатата е в опасност

Тая работа с испанските отровни краставици излезе по-дебела, отколкото се очакваше. Не били само краставиците, а и доматите. И покрай тях марулите, лука и други любими на българина мезета.
Въпреки бодряшките успокоения на земеделския министър, че от нашата краставица по-хубава няма, съмненията остават. И тежка тревога идва на софрата, и без това полупразна заради цените. Та даже с един проц

апропо

ЩЕШЕ ДА Е ТВЪРДЕ ВЕСЕЛО, АКО НЕ БЕШЕ ПРЕКАЛЕНО идиотско онова, което се случи с дома на пернишката кметица Росица Янакиева. В смисъл обирът! Хипотезите, които се раздухват от оторизирани лица са на границата не само на професионализма, но и на глупостта. Освен ако някои не ги смесват. Версия номер едно – домът е обран по погрешка, демек айдуците не са знаели кого обират, та разгеле са случили на г

Хлапе на две години от Радомир с неопределен тип хепатит

Заболяваемостта в областта е в нормални граници

Дете на две години от Радомир е заболяло от вирусен хепатит неопределен тип – съобщиха от регионалната здравна инспекция. Всички контактни лица установени от направеното епидемиологично проучване са насочени за изследвания, а състоянието им се следи от личните лекари. За периода покрай празниците за 24 май са регистрирани и пет случ

Полицаи и митничари иззеха стотици кутии цигари без бандерол

Проверките за незаконната търговия продължават

270 кутии цигари без бандерол са иззели служители от “Икономическа полиция” при Областната дирекция на полицията в Перник при проверка на два търговски обекта.
От търговски обект на улица „Кракра” в областния център полицаите иззели 260 кутии различни марки цигари без акцизен бандерол. На 52-годишния М.Д. - собст

По високи цени на илачите

Специалисти фармацевти са категорични че в страната, както и във всички държави членки на Европейския съюз предстои увеличение на цените на лекарствата. Това ще бъде последствието на приетата директива за фалшифициране на лекарства. С нея се въвежда изискване голяма част от легално произведените медикаменти да имат на опаковките си защитен стикер, който ще доказва, че не е фалшификат.

Депутатите отцепници от Волен вън от парламента искат от Атака в Перник

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

Тримата депутати, които предадоха Волен Сидеров и напуснаха наскоро парламентарната група на Атака незабавно да напуснат парламента. За това настоява областният лидер на партията в Перник проф. д-р Румен Ваташки. По думите му те са избрани с листата на „Атака” и заради това, а не мажоритарно. С преданноста си към ГЕРБ сега, те променят вота на избирателите, подчерта той.

Два социални центъра от семеен тип за деца откри в Дрен социалният министър Тотю Младенов

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

Два центъра за настаняване на деца от 3 до 14 годишна възраст от семеен тип откри днес в радомирското село Дрен министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов.

Снимки

Изпробват сирените за 2 юни, не се стряскайте!

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

Вой на сирени ще вдигне Перник на крак утре. Това обаче няма да е предупреждение за възвдушна атака, а проба за 2 юни. Хората да не се стряскат, предупредиха от полицията.

Прослушване ще има на всички апарати за оповестяване на  населението за различните видове опасности при бедствени ситуации. Тестовете са във връзка със задействането им по повод 2-ри юни - Ден на Хр. Ботев и загиналите за свободата.

Ченгета на четири крака учат хлапета шерифи на занаят

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

На 1-ви юни – Международния ден на детето малчуганите от „Детска полицейска академия” /ДПА/ ще могат да се насладят на уменията на служебните полицейски кучета. От 11,30 ч. в двора на СОУ „Гео Милев” гр. Трън ще бъдат демонстрирани общодисциплинарен цикъл „Послушание” и специална подготовка – „Задържане на бягащо лице”. Това е цикъл, представляващ част от обучението на децата в академията.

Млатят до припадък клиент в селска кръчма

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

Пребиха до несвяст купонджия в селска кръчма.

Жител на радомирското с. Извор е с различни наранявания след скандал и побой в местно заведение.

Инцидентът е станал вчера, около 19,00 ч. в кафене в центъра на  селото. А.Д./43 г./, който празнувал рожден ден с компания  се скарал с 33-годишния Б.М. от с. Кленовик.

Пиян авджия се гръмна като дивеч

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

Солидно почерпен ловец показа точен мерник, улучвайки себе си с куршум, вместо дивеча в гората.

Пишман авджията от село Ноевци пронизал корема си, докато правил демонстрация в дома си.

Инцидентът станал към 08,20 ч. вчера. Първа на Бърза помощ се обядила сестрата на 46-годишния П.Д. Тя съобщила, че брат й се е прострелял и му трябва медицинска помощ.

Все още не е ясно кога точно е къркал стопанина като се има предвид ранния час на раняването му. Проверка установи, че пушката му "ИЖ" 12-ти калибър е законнопритежавана. Оръжието е било с 34 ловни патрона.

Хиляди деца казват "Аз съм българче"

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

Хиляди български деца на 1 юни ще се включат в масовото рецитиране на вазозото стихотворение "Аз съм българче". 

В Перник това ще стане от 10 до 13 часа пред Общинския младежки дом.

Инициативата е на Сдружение "Дай,бабо, огънче", което присъединява Перник към идеята на образователен портал Академика.

Проявата е под патронажа на президента на България Георги Първанов и в нея ще се включат училища, общини, културни домове и детски градини,които ще рецитират в хор Вазовото стихотворение.

Младежки дом кани на детски празник

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

Районният младежки дом в в пернишкия квартал Мошино организира празнична програма за

1 юни – Световният ден на Децата, от 10 часа. Организаторите канят всички – малки и големи, да

присъстват на забавното събитие. Подготвени са много изненади за малките палавници.

Празничната програма включва концерт на детските формации към РМД и  алея за творчески дейности

“Мечтите са цветни” от от 10.00 ч.

От 11.00 ч.  ще има забавни игри със състезателен характер.

Тестото, който живееше на покрива

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

Как незаконен строеж, вдигнат върху покрива на жилищен блок в центъра на Перник, скара съседи с Кирил Йорданов з тестото, разказва днес Градски вестник. 

Кметът на Перник заплашва "Мапа дженгиз" със съд

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

Възможно е да подам и съдебен иск срещу "Мапа Дженгиз", ако не изпълнят обещанията си. Това заяви пред медиите кметът на Перник Росица Янакиева миналата седмица по повод дадените обещания на строителя на автомагистрала "Люлин" за благоустрояване на района, където се намира аутобанът.  

Вчера изтече срокът който премиерът Бойко Борисов даде на изпълнителите на инфраструктурния проект да отстранят проблемите, възникнали по време на строежа. Сега предстои общината да направи оглед и да потвърди дали е доволна от работата.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.