iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Юли 2009

Определиха терен за храм в Лесковец

Общинските съветници на Перник определиха терен в село Лесковец, на който да се построи параклис. Гласуването учреди безвъзмездно право на строеж, като Светата обител ще носи името на \"Свети Великомъченик Георги\".
 

Ученици от езиковата създават пълнометражен игрален филм

Името му е «Сънно съзнание»

Внимание! Продават отровна хранителна добавка

Хранителната добавка - \"Ли Да ДайДайХуа\" на капсули, китайско производство, забранена от Изпълнителната агенция по лекарствата на 9 юни 2008 г., пак се продава, но вече в интернет, чрез форуми и сайтове за обяви, съобщи наш читател.
 
Обява в мрежата съобщава, че \"Ли Да ДайДайХуа\" не се нуждае от представяне.

Нил от Перник и цветето

\"Нил и цветето\" е един невероятен детски разказ, който обаче съвсем не е само за деца. Истината е, че този текст на покойната забележителна писателка и поетеса Севда Севан*, си струва да бъде прочетен от всеки един от нас. За да бъдем малко по-добри хора, за да обичаме повече ближния си, нашата общност, нашия град и държава, нашия живот и самите себе си. Не ВЪПРЕКИ, а заради проблемите си.

Весела Лечева: БСП ме забравиха след загубата

\"Станишев беше нерешителен лидер, затова не си подаде и оставката\", казва Весела Лечева в интервю за \"Всекиден\". Завършилата втора в надпреварата за мажоритарен депутат от област Перник, Лечева, споделя още, че е огорчена от отношението на нейните съпартийци, които не са я потърсили нито веднъж след загубата на изборите.

Багер спря газа за София и Перник

Нерегламентирани изкопни работи станаха причина за прекъсване на газоподаването за 33 индустриални потребители в София и Перник.
 
Сред тях са „Топлофикация София\", „Топлофикация Перник\" (котел 5) и металургичния комбинат „Стомана Индъстри\".
 

Росица Янакиева: Незаконно е да лекуват зъбите на децата с общински пари!

Росица Янакиева заяви, че отпускането на 50 000 лева за лечение на зъбите на социално слаби деца от общинския бюджет е незаконно и тя няма да допусне подобно нещо.
 

Еко министърката Нона Караджова праща "Брикел" от Гълъбово в Перник

Наказателна процедура е започнала Европейската комисия заради фирма \"Брикел\". Еко министърката Караджова я препратила в Перник.
 

Забраниха врачките в Трън с наредба

Съветниците в Трън гласуваха забрана за врачките в общината. Така те направиха допълнение към наредба номер едно, която касае обществения ред.
 

Без море за пернишките пенсионери

Почивката на пенсионери по българското Черноморие, която беше въведена миналата година, ще бъде спряна. Това лансира като идея новият министър на труда и социалната политика инж. Тотю Младенов. Средствата, които социалното министерство беше отпуснало за пенсионерските почивки, възлизаха на шест милиона лева. \"4,5 милиона лева от тези пари все още не са използвани\", разясни Младенов.

Баба избяга от операция

Баба избяга от операция в Перник, пише Стандарт. В деня преди да я операрат, възрастната жена обикаляла по изследвания, звъняла непрекъснато на близките си, а след вечерната визитация изчезнала.
 

Полицаи-охранители стават катаджии

Полицаи-охранители стават катаджии в Перник. Те ще контролират движението по пътищата в региона и ще следят за безопасността.
 
Заради влошената пътна обстановка, увеличаване броя на ранените и загиналите на пътя, зачестилите нарушения както в градовете, така и в по-малките населени места, \"Охранителна полиция\" ще помага на КАТ.
 

Продавам памперси на едро Прима - 22лв. Хъджис

Продавам памперси на едро

Прима - 22лв.
Хъджис - 17.50
Кан Бейби - 17.50
Молфикс - 18.50лв
Слип енд Плей - 17.50

Пускат повторно плувния басейн в 10-то училище

Всеки момент се очаква да започне ремонтът на закрития плувен басейн в 10 основно училище \"Алеко Константинов\" в Перник, съобщи директорът на общинското предприятие \"Спортни имоти\" Румен Танев пред радио \"Фокус\". По думите му до началото на учебната година обновителните дейности ще са приключили. От 1 януари 2010 г.

Доброволци от Великобритания ще ремонтират 9-то училище

Групата пристигна и ще остане до 11-ти Август
Доброволци от Великобритания ще ремонтират девето основно училище “Темелко Ненков” в Перник, съобщи координаторът на Фондация "Образователен Тръст Багават" Стефан Кръстев. Групата, която пристигна вчера в учебното заведение и ще остане до 11 август, е тук по линия на сътрудничество между 9 ОУ и Фондация "Образователен Тръст Багава

Мис България 2009 Антония Петрова става ТВ водеща в MSAT

Победителка в тазгодишния конкурс "Мис България" Антония Петрова, след Евгения Калканджиева и Юлия Юревич, ще дебютира като водеща в ефира на MSAT през август.
В най-отпускарското време на годината носителката на титлата за 2009-та прие поканата на продуцентите на популярното предаване "5 минути в Холивуд" да запише няколко издания със светска хроника.
"От

Радмила Нешева избрана за капитан на жените-националки

Шест мача чакат баскетболистките ни в най-скоро време
В отсъствието на титулярната капитанка Гергана Брънзова, старши-треньорът на женския национален отбор по баскетбол Хосе Мария Бусета избра състезателката на „Миньор” Радмила Нешева за капитан. Доста контролни срещи предстоят на отбора в близките няколко дни. На 1 и 2 август баскетболиските от представителния отбор ще изиграят две контрол

Ученици от Езиковата направиха свой собствен филм

Името му е «Сънно съзнание»
Ученици от ГПЧЕ "Симеон Радев" са се заели с амбициозната задача да докажат, че за да направиш нещо хубаво е нужно най-вече желание. Те са създали собствен филм, носещ името "Сънно съзнание", който е направен по тяхна идея, с техен сценарий, режисура и участие. Премиерата на интересното начинание ще се състои утре в известен български интернет

Заради неприключил съдебен спор, радомирци не плащат такса смет

Само две фирми си издължили налога към местната хазна
Няма сериозни постъпления от такса „смет” в хазната на Радомир. Само 23 процента от жителите на общината са си изплатили налога. Един процент повече пък са платили данък сгради. От фирмите по тези пера изрядни са само две. Местните данъци и такси са платили и едва 10 процента от радомирските еднолични търговци.
Причината за отказа

Откриха майката, изчезнала след като заряза бебето си в Перник

Според прокуратурата, тя може да получи до три години затвор
Мургавата майка, която на 8 юли заряза бебето си в Перник и изчезна, е открита. По случая заедно с криминалистите активно са работили и експертите от Детска педагогическа стая към Второ районо управление на МВР и в Перник. Бебето е нежеланна рожба на 25-годишната Ненка Петрова от Лом. Циганката имала постоянна адресна регистрация

Миков вдигнал цените на МВР-жилища с $400 за квадрат

Новият министър назначил ревизия на полицейската строителна фирма
Новият вътрешен министър Цветан Цветанов назначи ревизия на строителната фирма на МВР “Проинвекс”-ЕООД, съобщиха от пресцентъра на МВР.
Цветанов е отменил със своя заповед от 29 юли 2009 г. тази на своя предшественик Михаил Миков, подписана на 7 юли с.г., с която са били завишени с до 400 щ.д./кв.м цените на построени

Ненко Темелков не ще да напусне депутатски апартамент

Депутатите на ГЕРБ бездомни заради БСП. Народът плаща 20 000 лв. седмично за хотели.

Фирмата, която ремонтира цял Перник и половин София

Шофьорите по пернишките пътища все по-често забелязват едно име, което се набива в съзнанието им - \"СК 13 Холдинг\" АД.  
 

Ремонтират зала "Кракра" след 40 години

Започна ремонтът на спортна зала \"Кракра\". Това съобщи директорът на общинското предприятие \"Спортни имоти\" Румен Танев пред \"Фокус\". Реновиране по съоръжението не е предприемано близо 40 години. Опреди 40 години е и осветлението на залата, което в момента е подменено със съвременни лампи.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.