iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Еко министърката Нона Караджова праща "Брикел" от Гълъбово в Перник

Наказателна процедура е започнала Европейската комисия заради фирма \"Брикел\". Еко министърката Караджова я препратила в Перник.
 
Общо 9 са наказателните процедури срещу България в сферата на екологията, като 4 от тях за ненавременно \"транспониране\"  на законодателството в определени сфери.  Това е съобщила днес Нона Караджова, министър на околната среда и водите.  Тя  изразила надежда, че ще може да се преодолее забавянето.
Според агенция \"Фокус\", повторена и от други меди, новата министърка обявила, че две от наказателните процедури са \"за неизпълнението на задължението за нивата на серни окиси в две области - някои от тецовете от ТЕЦ „Марица\" и от предприятието „Брикел\" в Перник \"(какавото и да значи това). 
Фирма \"Брикел\" никога не е била в Перник и най-вероятно няма да бъде. Ако това е неволна грешка на министърката, интересно какво ли подсъзнателно си мисли за Перник. Възможно е да става дума и за репортерско недоглеждане, но въпросната фирма не е безизвестна и е присъствала в новинарските емисии по много причини и поводи. 
Брикел\" ЕАД съществува юридически от 30.06.2000 година. Дружеството е създадено чрез вливане на \"Брикетна фабрика\" ЕАД в ТЕЦ \"Марица изток -1\" ЕАД.  
Според търговския регистър фирмата е собственост на Кънчо Филипов, председател на партия ЛИДЕР и приближен на бизнесмена Христо Ковачки.

На снимката: Кънчо Филипов

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.