iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Август 2016

Хванаха румънеца, който събираше пари за глухонеми в Перник

Хванаха румънеца, който събираше пари за глухонеми в Перник 08_1472619159

25-годишен румънец ще отговаря за измама. На 03 август тази година, на градския площад в гр. Перник, служители на Първо РУ задържали румънския гражданин В.М./25 г./. Мъжът въвеждал в заблуждение жители на областния град, събирайки пари от името на българска благотворителна организация, за подпомагане на глухонеми.

Откриха дрога в софийска кола

Откриха дрога в софийска кола 08_1472619012

В понеделник служители на ОДМВР – Перник спрели за проверка лек автомобил „Хонка Сивик” в района на ул. „Владайско въстание” в пернишкия кв. „Изток”. В колата, управлявана от 35-годишната Д.Б от гр. София били открити и иззети около 200 грама ситно нарязана зелена листна маса, реагирала при полевия тест на марихуана.

Полицаи задържаха криминално проявен с голямо количество наркотични вещества

Полицаи задържаха криминално проявен с голямо количество наркотични вещества 08_1472618803

Започнато е досъдебно производство по чл. 354 „а” от Наказателния кодекс

Пернишките съветници не искат да намалят заплатите си

Пернишките съветници не искат да намалят заплатите си 08_1472618671

Вчера общинската сесия за пореден път доказа, че думите за „да бъдем близо до хората”, „да разберем проблемите им”, „ да имаме по-голям морал и съвест” ... са само думи основно от предизборни кампании, като темата за съветническите заплати в Перник не от вчера е „трън” в очите на перничани – но не и на онези, които избраха да ги представляват в Общинския съвет и да решават техните проблеми.

Две жени от Перник живеят в потресаващи условия

Две жени от Перник живеят в потресаващи условия 08_1472618417

Две жени, чиито доходи са само от пенсии по болест, живеят в първобитни условия в най-големия квартал на Перник, като снимките, показващи „жилището им” бяха публикувани в социалната мрежа от Владислав Стоилов. Жалко, че подобни снимки не са изключение и могат да се направят в почти центъра на областен център. Да не говорим, че сме европейска държава. В кой век живеем – няма да напомняме!

Има общински съветници, които не си плащат данъците към общинската хазна

Има общински съветници, които не си плащат данъците към общинската хазна 08_1472618130

„Има общински съветници и хора, които взимат заплати от общинския бюджет, които не си плащат данъците към общинската хазна! За мен това е необяснимо и неприятно”. Това са думите по време на обсъжданията на оздравителния финансов план на общината кметът Вяра Церовска. Сумата, която дължат тези служители е над 60 000 лева – поясни тя.

57-годишен столичанин е привлечен като обвиняем за управления на автомобил с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 промила

57-годишен столичанин е привлечен като обвиняем за управления на автомобил с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 промила 08_1472533052

На 22 август тази година Л.Д. шофирал Опел „Астра” в района на радомирското с. Кленовик. След тест и взета кръвна проба, анализът на резултатите показал 1, 71 промила. Наложена му е мярка за неотклонение „подписка” и работата по случая продължава.

В края на март тази година, била измамена възрастна жена от радомирското с. Житуша със сумата от 600 лева

В края на март тази година, била измамена възрастна жена от радомирското с. Житуша със сумата от 600 лева 08_1472532819

Млад мъж й се обадил по телефона от името на нейни роднини и поискал 600 лева капаро, за закупуване на климатици. Лековерната пенсионерка предала парите и впоследствие разбрала, че е измамена. Органите на реда започнали разследване и след проведени множество издирвателни и процесуално-следствени действия стигнали до физическия извършител – 19-годишният Н.М. от гр. София.

В Радомир хванаха пиян шофьор

В Радомир хванаха пиян шофьор 08_1472532621

В неделя, около 09,00 ч., в радомирския кв. „Мечта” бил проверен лек автомобил Ситроен „Ксара” без регистрационни табели, шофиран от местния жител Й.Л./42 г./. При изпробването му с техническо средство за алкохол били отчетени 2,54 промила. Мъжът отказал кръвна проба за химичен анализ и бил задържан за 24 часа с полицейска мярка.

Започнато е незабавно производство.

Хванаха пиян перничанин да шофира

Хванаха пиян перничанин да шофира 08_1472532261

С 2,81 промила алкохол в кръвта е управлявал автомобила си марка „БМВ” перничанина О.П./50 г./. Мъжът бил проверен на 27 август, около 15 минути след полунощ, на пътен възел „Батановци”. Отказал кръвна проба за химичен анализ и бил задържан за 24 часа с полицейска заповед.Започнато е бързо производство.

38-годишен перничанин е задържан за хулиганство

38-годишен перничанин е задържан за хулиганство 08_1472532102

В неделя около 30 минути след полунощ, в полицията бил получен сигнал от клиенти на кафене в центъра на гр. Перник, че мъж ги заплашва с оръжие и нож. Органите на реда реагирали незабавно, но на място не открили агресивния мъж. След проведени оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия бил установен и задържан предполагаемия извършител на хулиганските действия – 38-годишният В.И.

Шофьор на бетоновоз е пострадал в Перник

Шофьор на бетоновоз е пострадал в Перник 08_1472531857

Инцидентът е станал на 27 август, около 12, 40 ч., в областния център. Товарен автомобил „Бетоновоз”, шофиран от 52-годишният В.Ц., движейки се по ул. „Граово”, ударил паркиран лек автомобил „Мерцедес”, а след това се забил в магазин за хранителни стоки. На сградата и мерцедеса са нанесени значителни материални щети.

Тринадесет пожара са гасени през почивните дни от огнеборците в пернишко

Тринадесет пожара са гасени през почивните дни от огнеборците в пернишко 08_1472531704

Два от случаите са с материални щети, останалите в сухи треви и стърнища.100 бали фураж са унищожени при пожар в радомирското с. Червена могила. Пламъците лумнали на 27 август, около 20, 50 ч. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Няма пострадали хора и нанесени други щети.Барака и част от покрив на къща са изгорели в радомирското с. Гълъбник.

Софиянец беше набит на пернишка бензиностанция

Софиянец беше набит на пернишка бензиностанция 08_1472531529

Набиха софиянец на пернишка бензиностанция. Случката се разиграла на 28 август, около 15,00 ч., на бензиностанция на скоростната магистрала в областния град. 62-годишен столичанин подал сигнал, че му е нанесен побой от мъж, който управлявал лек автомобил „Ауди” и след това избягал посока Радомир.

Община Перник ще иска безлихвен заем

Община Перник ще иска безлихвен заем 08_1472531280

Кметът на Перник Вяра Церовска получи картбланш от съветниците вчера да поиска от държавата 20 милиона безлихвен заем, който ще бъде в основата на плана за финансовото спасяване на община Перник.

Кметът на Перник присъства на събора в Драгичево

Кметът на Перник присъства на събора в Драгичево 08_1472530909

С много настроение и пъстра програма с. Драгичево отбеляза традиционния си събор, като официални гости на празника бяха кметът на община Перник и областен координатор на ПП ГЕРБ-Перник д-р Вяра Церовска и представители на областното и общинското ръководство на местната структура на Партията в Перник.

Отец Рафаил: Няма изчезнали дарения

Отец Рафаил: Няма изчезнали дарения 08_1472530552

Отец Рафаил Стефанов, който е бил игумен на Кладнишкия манастир, е обвинен в злоупотреби и има протести срещу него в манастира. Решихме да публикуваме интервюто на нашия колега и приятел Венцислав Жеков с отец Рафаил:

– Здравейте отче, как приемате обвиненията от местните хора?

– Така и не можах да разбера, в какво точно ме обвиняват, защото всичките викаха един през друг.

Улеснява се процедурата по разкриване на тайната на осиновяването

Улеснява се процедурата по разкриване на тайната на осиновяването 08_1472469884

„Измененията в семейния кодекс са в няколко посоки.

Има нов вид телефонни измами

Има нов вид телефонни измами 08_1472469607

Криминалисти от Велико Търново разследват нов вид телефонни измами, като мними началници от полицията, съда, „известни“ адвокати звънят от Сърбия, за да търсят преводачи от английски за спасяване на „богати“ чужденци, попаднали в търновския арест, които в себе си нямали пари.

Всеки пети младеж у нас до 24 години нито учи, нито работи

Всеки пети младеж у нас до 24 години нито учи, нито работи 08_1472469300

Всеки пети младеж в България на възраст до 24 г. нито учи, нито работи, като ситуацията е по-зле само в две страни в ЕС - Гърция и Италия. И в трите страни процентът от младежите без работа и занимание е от 24% нагоре. Държавите, които нямат подобен проблем и нивата на младежката безработица са ниски - около 9%, са Германия, Швеция и Дания.

Млади мъже до 30 години теглят бързи кредити най-често

Млади мъже до 30 години теглят бързи кредити най-често 08_1472469011

Млади мъже между 18 и 30 години със средно образование, които често сменят местоработата си или са сезонно заети, най-често теглят потребителски или бързи кредити, казват от Асоциацията на колекторските фирми.

Ще можем по-лесно да прехвърляме парите си за трета пенсия

Ще можем по-лесно да прехвърляме парите си за трета пенсия 08_1472468005

Парите за трета пенсия, натрупани в индивидуалните партиди на осигурените лица, ще могат по-лесно да се прехвърлят от един фонд на друг, като това гласят промени в Кодекса за социално осигуряване (КСО), предложени от Комисията за финансов надзор (КФН) и пуснати за обществено обсъждане. Премахва се таксата от 20 лв. за извършване на операцията по прехвърляне.

Великите дизайнери са били доста странни

Великите дизайнери са били доста странни 08_1472467688

Понякога приемаме Коко Шанел, Джорджо Армани и Джани Версаче по-скоро като марки, отколкото като имена на действителни личности, но те остават в историята не само с изключителните си дизайнерски постижения, но и с човешките си странности.

Коко Шанел била нетърпима

Древните мостове свидетелстват за силата на човешките воля и дух

Древните мостове свидетелстват за силата на човешките воля и дух 08_1472467081

През вековете мостовете са водили крале и кралици до техните замъци, армии, както и до враговете им и търговци до световните пазари. Някои съоръжения са величествени и красиви, други - малки и скромни, а трети са толкова мистични, че минеш ли по тях, ще се озовеш в приказка с рицари и принцеси, ще ти настръхнат косите или ще ти спре дъхът.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.