iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Август 2015

Общината предприе мерки срещу незаконния добив на въглища

Общината предприе мерки срещу незаконния добив на въглища 08_1441028294

Общината предприе сериозни мерки срещу незаконния добив на въглища, като 15 тона кюмюр без платен акциз са открити в склад в бившето стопанство в кв. Църква. 80 чувала без документи пък са конфискувани от склад, намиращ се срещу Кауфланд в кв. Изток. Акцията е проведена в петък миналата седмица, съвместно с полицията, Митниците и НАП., съобщи кметът Иван Иванов.

След почивка на морето идва летен грип

След почивка на морето идва летен грип 08_1441027998

Ръст на болните от грип през лятото отчитат личните лекари в Перник, като ги търсят предимно за хлапета, но и възрастните не са подминати от вируса, донесен след почивки на морето.

От общината проведоха пресконференция във връзка с проект

От общината проведоха пресконференция във връзка с проект 08_1441027495

В Община Перник се проведе пресконференция във връзка с осъществяването на проект „Комплекс за социални услуги – Посока- семейство“, като проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, съфинансирана от Европейския социален фонд на ЕС.

Стопанска постройка е изгоряла в гр. Трън

Стопанска постройка е изгоряла в гр. Трън 08_1441026099

Пламъците лумнали на 28 август, около 12,00 ч. в махала „Ахчийски кошари”. Причината е небрежност при боравене с открит огън. При пожара е изгоряла цялата сграда около 40 кв. м. Няма пострадали хора и нанесени други материални щети.

Броят на пияните водачи не намалява

Броят на пияните водачи не намалява 08_1441025720

Почерпените зад волана никнат като гъби след дъжд в Перник, като въпреки че за проблема се говори непрекъснато, че се провеждат полицейски акции и мащабна медийна кампания, въпреки че малоумието на някои да настъпват газта, след като са употребили алкохол, води и до смърт, броят на водачите, люшнали по няколко алкохолни питиета не намалява.

19-годишно момиче е със счупена ръка след катастрофа

19-годишно момиче е със счупена ръка след катастрофа 08_1441025443

19-годишно момиче пострада при пътнотранспортно произшествие в Радомир. Девойката е със счупена ръка.

Прилякоха като обвиняем 23-годишен младеж от Перник

Прилякоха като обвиняем 23-годишен младеж от Перник 08_1441025217

23-годишният Г.М. от Перник е привлечен като обвиняем за грабеж, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР.

На 23 август около 7 часа двама нахълтали в жилището на 24-годишен перничанин. Младежите започнали да чупят покъщнина и чрез използване на сила и заплаха отнели от потърпевшия личната му карта и 28 лева.

Двама полицаи пострадаха леко след семеен скандал

Двама полицаи пострадаха леко след семеен скандал 08_1441025008

Органите на реда посетили къща на ул. „Балван” в областния център. Разправията била между мъж и жена, като до пристигането на униформените жената напуснала жилището.

Полицаи иззеха чували с нелегални въглища

Полицаи иззеха чували с нелегални въглища 08_1441024722

Пернишки полицаи иззеха 80 чувала с нелегални въглища. Служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност” при пернишката дирекция проверили обект за търговия с кюмюр в „Портарева махала”, обитаван от 54-годишния Р.В. от областния град. Били намерени 80 чувала пълни с въглища, за които собственикът не представил документи за произход.

Може да затворят перничани заради нападение над полицаи

Може да затворят перничани заради нападение над полицаи 08_1441024407

3 години лишаване от свободи грози двама перничани заради нападение над полицаи. Двама представители на реда са пострадали леко, след реакция на семеен скандал в Перник, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР.

Органите на реда посетили къща на ул. „Балван” в града. Разправията се разразила между мъж и жена, но до пристигането на униформените жената напуснала жилището.

Продължава вандализмът в Перник

Продължава вандализмът в Перник 08_1441024057

Три момичета на по 13 години са хванати да вандалстват пред сградата на Общината, като пет вечери подред тинейджърките къртили поставения нов парапет за хора с увреждания пред административната сграда.

Полицаите най-накрая хванали нарушителите, но шокът бил голям, тъй като се оказали непълнолетни, при това момичета, разказа днес кметът Иван Иванов.

От това как ядем пица зависи какъв човек сме

От това как ядем пица зависи какъв човек сме 08_1441015767

Начинът, по който ядем пица, издава нашия характер, като всеки от нас може да попадне в една от типичните четири личностни категории, пише в. „Дейли мейл”. Това изследване е било осъществено в университета „Емъри” в град Атланта.

Откриха находище на газ в Средиземно море във водите на Египет

Откриха находище на газ в Средиземно море във водите на Египет 08_1441015307

Италианският енергиен гигант ЕНИ обяви откриването на най-голямото находище на природен газ в Средиземно море, като то е в териториалните води на Египет.

Находището може да представлява потенциал от 30 tcf (30 трилиона куб. фута) газ, смята компанията. И уточнява, че след пълното му разработване то ще може да задоволи нуждите от природен газ на Европа за десетилетия напред.

Съвети с какво да храним ученика

Съвети с какво да храним ученика 08_1441015018

Уроците в училище са също толкова сериозни и отговорни, както работата на възрастните, като физическото и емоционално натоварване е голямо.

Затова е толкова важно храненето на този етап. В училищните столове менюто се определя от специалисти, докато у дома с тази задача трябва да се погрижим ние - родителите.

Все повече хора си купуват осигурителен стаж

Все повече хора си купуват осигурителен стаж 08_1441014674

Все повече българи купуват осигурителен стаж, за да могат да се пенсионират, като през първото тримесечие това са направили 1919 души, или със 70% повече в сравнение със същия период на 2014 г. Това показва статистиката на Националния осигурителен институт (НОИ).

Световните финансови пазари последваха Китай

Световните финансови пазари последваха Китай 08_1441013201

Световните финансови пазари изживяват едни от най-драматичните си дни след срива на борсата в Китай от миналия понеделник (24 август), като денят дори беше наречен "Черен понеделник".

Модата при мебелите се мени всяка година

Модата при мебелите се мени всяка година 08_1441012974

Модата в мебелите се мени толкова бързо, че ако искаме домът ни да не е демоде, трябва да го преобзавеждаме всяка година. Преди да внесете промяна в мебелировката вкъщи, обаче, е добре да се осведомите кое е актуално и кое не през настоящата година.

Десислава Танева смята, че трябва да има единна пчеларска организация

Десислава Танева смята, че трябва да има единна пчеларска организация  08_1441012755

Eдинна пчеларска организация ще защити по-добре интересите на бранша, смята министърът на земеделието и храните Десислава Танева, като тя каза това на националната конференция "Пчеларският сектор в България: Състояние и перспективи за развитие". Тя се проведе в Несебър на XIV международен фестивал на меда.

Септември ще бъде топъл

Септември ще бъде топъл 08_1441012170

Между 31 и 36 градуса ще бъдат най-високите температури през септември у нас, като най-ниските ще са между 4 и 9 градуса. Това казаха от Националния институт по метеорология и хидрология при БАН.

Тази година през септември се очаква средните месечни температури да бъдат около и над нормата.

БСП издига много жени за кандидат кметове

БСП издига много жени за кандидат кметове 08_1441011936

Около 20% или всеки пети от кандидат-кметовете, които БСП ще издигне за предстоящия местен вот, ще бъдат жени, стана ясно вчера след заседанието на националния съвет на Столетницата. На него бяха утвърдени повечето номинации на социалистите.

Търсят се 1500 учители преди 15 септември

Търсят се 1500 учители преди 15 септември 08_1441011626

Две седмици преди 15-и септември училища от цялата страна търсят около 1500 преподаватели, като това показват данни на Синдиката на българските учители към КНСБ.

Процедурата за строежа на метрото София - Перник напредва

Процедурата за строежа на метрото София - Перник напредва 08_1441011051

До три месеца ще бъдат обявени процедури за избор на строител на метрото, което ще свърже София и Перник, като в момента се извършва подготовка на тръжни документи за целта.

Целта е през пролетта на следващата година да има избран строител и градежа да започне.

Детски спортен празник се състоя в Перник

Детски спортен празник се състоя в Перник 08_1441003932

На тенис кортовете в центъра на гр.Перник се състоя детски спортен празник, като той е във връзка с провеждането на кампанията „БЕЗОПАСНО И ЗДРАВОСЛОВНО ЛЯТО” и е част от поредицата събития, които Съветът на децата към Държавната агенция за закрила на детето провежда в цялата страна.

Тежка катастрофа е станала снощи

Тежка катастрофа е станала снощи 08_1441003615

Тежка катастрофа е станала снощи на входа при село Витановци, в посока Перник. По данни на очевидците са се блъснали две коли, едната е смачкана до неузнаваемост, а предната й част е направо в купето. На място има полиция, а движението е затруднено.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.