iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


БСП издига много жени за кандидат кметове

БСП издига много жени за кандидат кметове 08_1441011936

Около 20% или всеки пети от кандидат-кметовете, които БСП ще издигне за предстоящия местен вот, ще бъдат жени, стана ясно вчера след заседанието на националния съвет на Столетницата. На него бяха утвърдени повечето номинации на социалистите.

Сред дамите, които ще бъдат включени в битката за ключови общини, е бившият министър на образованието Анелия Клисарова, която ще се състезава за Варна в тежка битка с настоящия кмет Иван Портних от ГЕРБ.

В кандидатурите на БСП има обновление и откъм образование и възраст, подчерта зам.-шефът на партията Бойко Великов.

В 76% от всички 265 общини в страната червените ще имат свои самостоятелни кандидати за кметове и листи за общински съветници, стана ясно още след пленума. В други 15 ще участват в инициативни комитети, в 23 - в коалиции с други формации от лявото пространство, главно от формата „БСП лява България“.

Партията ще се стреми към подобряване на резултатите в сравнение с парламентарните избори, макар че на местни избори активността е по-малка, посочи соцлидерът Михаил Миков целите за 25 октомври. Той посочи, че предстоящият политически сезон неизбежно ще мине под знака на вота, но настоя в същото време останалата работа в държавата да не изостава. „Убеден съм, че изборната надпревара ще ни увлече в значителна степен и затова трябва по-отрано да се подготвим за онова, което ни предстои през ноември и декември - приемането на републиканския бюджет”, заяви Миков.

Източник: monitor.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.