iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


От това как ядем пица зависи какъв човек сме

От това как ядем пица зависи какъв човек сме 08_1441015767

Начинът, по който ядем пица, издава нашия характер, като всеки от нас може да попадне в една от типичните четири личностни категории, пише в. „Дейли мейл”. Това изследване е било осъществено в университета „Емъри” в град Атланта.

Според изследването, ако сгънете парчето, преди да го поднесете към устата си, вие сте от типа на водачите. Те са много добри в изпълнението на няколко задачи едновременно. Подобни типажи често ядат пицата си, докато говорят по телефона или карат колата си. Те са много активни личности. За тях дори не е важен толкова вкусът, колкото самото хранене.

Ако пък първо посегнете към коричката на пицата, вие попадате в групата на творците на тенденции. Те са спонтанни и живеят живота си на пълни обороти. Обичат да са различни, да предизвикват статуквото и да налагат трендове.

Ако подходите към пицата с нож и вилица, то тогава попадате в групата на поддръжниците. Те са топли и благи и обичат да играят в отбор и са рамото, на което винаги можеш да изплачеш болката си, а освен това помнят всички рождени дни.

Ако просто отхапете от парчето пица без излишни маневри, сте от типа на перфекционистите. Те се придържат към това, което знаят и очакват единствено предвидими резултати. Могат да експериментират с няколко вкуса, но обикновено се придържат към този, който най-много им е харесал.

Мравките прибягват до самолечение като хората

Ако смятате, че само хората прибягват до самолечение на по-леки заболявания, грешите. Резултатите от финландско проучване показват, че мравките също се самолекуват, пише сп. "Ню сайънтист".

Авторите му от университета на Хелзинки са установили, че мравките от вида Formica fusca са в състояние да променят вкуса си за храна, когато са изложени на действието на гъбични патогени. Минавайки на специална диета, шансовете им за оцеляване се увеличават.

Когато приемат храна, осигуряваща им допълнителни свободни радикали, мравките значително по-добре се справят с гъбичните инфекции и когато заболеят, се ориентират към въпросната диета. Ако са здрави обаче, не я прилагат, тъй като им вреди. Откритието, че тези насекоми "имат идея" за здравословното си състояние, е удивително, смятат изследователите.

До какво водят дългите часове пред телевизора

Хората, които всекидневно прекарват часове пред телевизионния екран, имат повишен риск от заболяване от белодробна емболия, свидетелстват резултатите от изследване, представено на конференцията на Европейското общество на кардиолозите в Лондон, пише The Independent.

Белодробната емболия е заболяване, блокиращо артерията, която носи кръвта от сърцето към клетките. Както се отбелязва, от това заболяване във Великобритания умират около 60 000 души. Учените са изяснили, че при хората, прекарващи пред телевизора пет и повече часове на ден, два пъти по-често се наблюдава развитието на белодробна емболия.

Авторите на изследването стигнали до извода, че хората, които се увличат по гледането на различни тв шоута, следва да вземат същите предпазни мерки, както хората, които извършват продължителни прелети. Учените предупреждават за опасността от възможностите на съвременната тв индустрия, която позволява гледането на сезони с любими сериали и тв програми.]

Източник: novinar.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.