iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Март 2012

Професор Тачков без зрение и стъпало след инцидента с помиярите

Помияри в София нахапаха перничанин

Професорът се лекува във ВМА. Медиците там поясниха, че са му направили седем травматологични операции. Проблеми има със зрението на Тачков, като вероятността той да остане сляп е голяма. Очите му са засегнати от зъбите на помиярите и по тях има хематоми.

Общински съвет прие програма за бездомните кучета

Бездомни кучета в Перник Pernik

В програмата са набелязани конкретни мерки за овладяване на популацията на безстопанствените кучета до изчезване на явлението „улично куче". Гражданите пък, които проявяват грижа към бездомните кучета, нямат право да ги хранят и обгрижват край жилищните блокове или междублоковите пространстваспоред Програмата за овладяване популацията на безстопанствените кучета за периода 2012-2015

Нова среща с Темида ще има Росен Ефремов

Перник снимка: Росен Ефремов

Апелативения съд в София е върнал делото за ново разследване на Пернишкия окръжен съд. Ефремов беше осъден от пернишките магистратите на 3 години затвор. Съдийте обаче не посочили мотивите за своето решение и затова делото е върнато от Апелативния съд.

Ориз със зеленчуци и пиле по Съчуански от р-т ЙАН

Пиле по Съчуански с ориз и зеленчуци

Пиле по Съчуански - пилешко филе 350 гр. черни гъби, бамбук, чушки, моркови, лук, чесън, люта паста, оцет, захар, соев сос, нишесте и други

.

Пържен ориз със зеленчуци и яйца.

.

Можете да поръчате с китайски клечки, а е много добра комбинация с бяло вино.

.

Добър апетит!

Нов магазин "Дивна"

Заповядайте в новия ни магазин Дивна за бельо

Здравейте приятели, за тези които не са ни посещавали скоро искаме да Ви уведомим, че се преместихме на ново по-удобно за Вас място в Перник в кв. "Изток", ул. " Юрий Гагарин" 38 (срещу кафе YES) 

 

Бутик "ДИВНА"

Магазин за българско детско, дамско и мъжко бельо

 

 

 

Къщите от Цалева круша напукани

Пукнатина на къща

Причината е експлоатирането на открит рудник за въгледобив, чийто концесионер от 2006 г. е българо-белгийската фирма "Рекоул" и според началника на обекта залежите от кюмюр са около 1 млн. тона.

Помияри едва не убили професор Тачков

професор Ботьо Тачков

Инцидентът е станал в квартал „Малинова долина” в столицата в района на Американския колеж, където глутница озверели кучета едва не уби професор Ботьо Тачков /88 г./ от Перник. 15 помияра нападнали професора и го ръфали до кокъл. Случайни очевидци звъннали на тел. 112 и на място пристигнали линейка и екип на столичната полиция.

Установена е самоличността на открития труп преди 5 дни

Полиция в Перник

Сигналът в ОДМВР – Перник е подаден от перничанин, който заявил, че в местността „Войниковец”, в борова горичка има труп на мъж. Служители на Първо ПУ „Полиция” – Перник посетили местопроизшествието и починалия бил закаран в съдебна медицина за аутопсия.

Европейския политехнически университет пати от заменките

BACHELOR OF TELECOMMUNICATIONS ЕПУ Перник

Сделката е станала през 2009 година, година след нея се появили реститути, чиито претенции провалили идеята бившия военен лагер във Витоша да стане селище за преподаватели.

На нашия уебсайт ще публикувате всичко за вашите проблеми

Вие искате да споделите всичко за вашите теми, които ви интригуват. Тук на нашия сайт, ще научите всичко това. Всякакви концепции, които обширно ви вълнуват, ще намерите на нашия уебсайт. А още, ще имате възможност да откриете всякакви идеи, които биха ви насочат в живота.

Дует крадци в хипермаркет заловени

Щракнаха белезниците на ръцете на крадци

На 17 март тази година, охранители от голям магазин в кв. „Мошино” задържали 16-годишно момиче, откраднало сладкиши и шоколадови изделия. Съучастникът й, криминално проявения Р.Б./34 г./ по прякор "Брадата" успял да избяга.

Полицай почина от инфаркт на кръстовището на Драгичево

Спешна медицинска помощ

Масивен инфаркт е причината за смъртта на полицая, който издъхна на пътя Перник – София вчера. Той се заби с колата си в мантинела преди светофарите на Драгичево и причини задръстване. 40-годишният Росен Никифоров от Перник, който е служител на КАТ и обслужва трасето „Мизия” в столицата, се прибирал от работа, когато му прилошало.

Над 200 майки в пернишко трябва да връщат майчинство

Майки връщат пари от майчинство

Над 200 майки, ползващи обещетение за отглеждане на малко дете, са били хванати в нарушение на изискванията на чл. 53 ал.4 от Кодекса за социално осигуряване като са дали децата си за отглеждане в детска градина или ясла. Това информираха от РУ"СО"- Перник, цитирани от pernikmedia.net .

Преинсталация и подръжка на вашия компютър

Преинсталирам компютри , лаптопи  , инсталирам антивирусни , премахвам досадната активация на Уиндоус , инсталирам нужните драйвери и кодеци за да върви вашия компютър като добре смазана машина , правя почистване на хардуер и софтуер , ако клиентът желае инсталирам Microsoft Office 2010 безплатно на Български език . Цена по договаряне . Търсете Кирил на телефоните по-долу.

Перник се включва в инициативата Часът на Земята

Община Перник приканва всички свои граждани да се присъединят към Глобалната инициатива Часът на Земята 2012, която ще се проведе на 31 март, събота, от 20,30 до 21,30ч. Град Перник отново се включва в  инициативата на WWF, а тази година участие ще вземат повече от 60 български града.

Неутрализираха група за кражби на коли

Гепена таратайка в Перник

Четиримата стари познайници на полицията са в ареста за 72 часа. При обиски са иззети едно крадено и две разфасовани возила, части от коли, лаптопи, чипове и тапи за заглушаване. Преди повече от месец, полицаи от сектор „Престъпления свързани с МПС” –СДВР, получили информация за банда, занимаваща се с кражби на коли.

Снимки

Над 70 пожара са гасени в региона през последната седмица

Пожари в пернишко

Повишаването на температурите през последната седмица доведе до рязко увеличаване на пожарите в Пернишка област. Със затоплянето на времето, стопаните често пъти предприемат мерки за почистване на дворовете и земеделските площи от сухи треви, навята от вятъра шума, ненужни вещи и др., като ги изгарят, без да се съобразяват с противопожарните изисквания.

Базар на гълъби и декоративни птици

Пернишни шерен качулат преметач

Гълъбовъдно Дружество "Кракра Пернишки" организира базар на гълъби и декоративни птици на 07 Април 2012 година от 8:00 до 11:00 сутринта в VI СОУ"Св. Св. Кирил и Методий", "Кракра" №69, Перник 

Мероприятието е обявено във фейсбук на линка по-долу, където можете да научите повече за събитието и дружеството.

Електрически машинки за пълнене на цигари – 4 модела

Електрически машинки за пълнене на цигари – 4 модела

Електрически машинки за пълнене на цигари – 4 модела
Всички машинки притежават:

Заповядайте в новия Китайски ресторант ЙАН в Перник - Меню

Китайски ресторант ЙАН в Перник

Поръчайте си вкусно китайско от новооткрития ресторант ЙАН в квартал Изток, Перник.

Станислав Владимиров е новият стар председател на МО на БСП в Перник

Станислав Владимиров

Това стана на отчетно-изборна конференция в събота, в която участваха над 70 младежи – социалисти от Перник. Гости на форума бяха лидерът на социалистите в Перник Ненко Темелков, общинското ръководство на БСП, кметът на Перник Росица Янакиева и председателят на МО Явор Гечев. Конференцията избра 16 делегати за Националната младежка конференция през май, между които двама делегирани.

Лов на ловци и дървена мафия

Перник снимка: Топор, брадва, секира, дънер, дърва

Планове за съвместни специализирани акции в районите с чести нарушения на законите за горите и лова ще правят всеки месец полицията в Перник и регионалната дирекция по горите в Кюстендил. Това е едно от решенията взети на заседание на Областния консултативен съвет по опазване на горите, дивеча и рибата в края на миналата седмица.

Губернаторът подкрепя кампанията "Книги за един милион"

Книги за един милион лева и още

На 27.03.2012г., в 10.30 часа, в заседателната зала на Областна администрация – Перник, инж. Иво Петров - областен управител и член на Върховния читалищен съвет и Николай Дойнов - председател на Съюза на народните читалища в България, ще предадат на читалищата от област Перник книги от националната дарителска кампания „Книги за един милион”.

Пияни шофьори в Перник

Проверка за алкохол в Перник

През изтеклото денонощие, при извършени проверки от служители на "Пътна Полиция " - гр. Перник, е задържано едно лице с алкохол в кръвта над 1,2 промила. Срещу него е образувано бързо досъдебно производство.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.