iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Октомври 2009

Факел на просветлението или тиквен фенер

Денят на народните будители - още един ден в българския културен календар или голям духовен празник за всички българи?!Нито едното, нито другото ...

Продавам старо, немско пиано в много добро състоян

Продавам старо, немско пиано в много добро състояние. Цена 900 лв.

Пламен Франгов (ГЕРБ) е новият кмет на Кошарево

Кандидатът на партия ГЕРБ Пламен Франгов е новият кмет на брезнишкото село Кошарево. На проведения днес втори тур на частичния избор за кмет на селото за него са гласували 101 от неговете съселяни. С 96 гласа от избирателите след него се нарежда кандидаткта на РЗС Ана Георгиева.
5 от преброените бюлетини са били невалидни, съобщиха от щаба на Франгов.

Вангелов: "Уигън не ни уплаши, кои са ЦСКА и Черноморец?" Обзор на коментарите от мача

Никифор Вангелов - президент:  "Ние не се уплашихме от Уигън, направихме реми, а същият този тим измъчи Челси. Щом не сме се оплашили от него, как да се стреснем от ЦСКА и Черноморец?"
Президентът на Миньор (Перник) Никифор Вангелов остана много доволен от победата на неговия отбор с 2:0 над тима на Черноморец (Бургас).

Закопчаха перничанин за обир на 500 000 лв.

Арестуван е перничанин за обира на 526 хиляди лева от джип за инкасо пред столичен магазин, съобщиха от пресцентъра на МВР. В сряда в СДВР е бил задържан 30-годишният Н.В. от Перник, многократно регистриран за криминални деяния.
 

Чуковете смачкаха Акулите

Пернишките „чукове“ затвърдиха добрите впечатления от играта си срещу ЦСКА като категорично надделяха над гостите от Бургаст с 2 гола и още няклоко чисти положения за отбелязвани, с красиви, бързи и ефективни контра-атаки и дисциплинирана игра в защита.
 

Перник - Швейцарията на България

Швейцарци ще строят завод в Перник
 

Иво Петров: Правителството ще продължи да помага на Перник и занапред

В условията на криза погледите са отправени за помощ към държавата, заяви пред в-к "Пари" Иво Петров във връзка с новината, че министър Трайчо Трайков е съдействал корейски инвестиции да пристигнат в Перник, за което ви писахме вчера.
 

Най-старата леярна в страната агонизира

Съдът запорира имуществото на предприятието
Повече от година най-старият леярен завод в Перник, собственост на фирма Солидус, е обявен в несъстоятелност от Пернишкия окръжен съд по искане на Агенцията за държавни вземания. Съдът наложи обезпечение върху движимото имущество и възбрана върху недвижимите имоти на завода. Назначен беше и синдик.
 

Гръм и мълнии в пернишките панелки

Почти всички панелни в Перник нямат система за мълниезащита или тя от години е неизправна.
 
Това е мнението на специалисти от бранша, предлагащи цялостна система за мълниезащита на сгради и открити обекти.
 

spe6no prodavam 4asti za audi b4 kakto i dvigatel,

spe6no prodavam 4asti za audi b4 kakto i dvigatel, skorostna kutiq i vsi4ko ostanalo na mnogo dobri ceni

Министър на ГЕРБ докарва инвеститори в Перник

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма от правителството на ГЕРБ Трайчо Трайков презенитира в Корея и Австралия възможностите за инвестиции в България и по специално в Перник.

Започна делото за убийството на 15-годишно момче в Перник

Майката и бащата на момчето искат кръвнина от по 200 000 лв.
 

Изборната търговия в Кошарево се оказва блъф

Проверката на ipernik, установи, че няма доказателства за изборна търговия в брезнишкото село Кошарево.
 
В Общинската избирателна комисия не са постъпвали сигнали и жалби от никой от предизборните щабове. Задържаните от полицията лица били подозирани в кражба, а не в купуване на гласове. Случаят не е отразен в полицейския бюлетин.
 

ЖЕНИ-те от ГЕРБ подаряват книги на Езиковата гимназия

Структурата на Жени ГЕРБ в Перник подари книги на местната Гимназия с преподаване на чужди езици "Симеон Радев", съобщиха от местната партийна централа. Поводът е предстоящият ден на народните будители.Дарението изцяло е заслуга на Бойка Иванова и Наталия Алексова.

Задържат уличен за купуване на гласове в Кошарево

Жител на брезнишкото село Кошарево тази сутрин е бил задържан по подозрение за купуване на гласове, съобщиха източници на iPernik.
Мъжът, познат като Асен Шунето е уличен в престъплението. Свидели твърдят, че служители на МВР са го закарали за справка в Брезник. По непотвърдена информация по-рано тази вечер човекът бил освободен.

Нов случай на свински грип в Перник! Този път - бременна с близнаци

Бременна жена в Перник е заболяла от новия грип А(H1N1). Това съобщи директорът на МБАЛ "Рахила Ангелова" д-р Вяра Церовска, цитирана от "Фокус".

Магистрати разпъват чадъри

Матистрати разпъват чадъри. Съдебната палата в Перник е без покрив, течовете стигат до втория етаж, съобщава Градски вестник.

Ако Перник е като Правец, Първанов като кой е?

Известният български журналист Иво Инджев публикува интересен коментар относно "първите туристи на държавата" - Росица Янакиева и Георги Първанов, относно актуалните напоследък "Котараци", Перник , Правец и свободата на словото.

ВиК подпука перничани със съдебни дела

Само за два дни от дружеството ВиК в Перник са заведени 70 дела срещу нередовни абонати.
 
Около два милиона лева има два събира фирмата за изразходвана вода.От началото на годината досега са водени 900 граждански и 1 200 изпълнителни дела. Изпратени са покани до 800 домакинства да платят наведнъж или разсрочено дължимите суми.
 

Кран затисна краката на работничка, крият от "Бърза помощ"

Трудова злополука е станала на обект на „Мапа Дженгис" тази сутрин.
 
Краката на жена, наета като общ работник, са били притистнати от кран. Подемната машина е управлявана от служител от турски произход, който не притежава документ за правоспособност.
 

Два случая на свински грип в Перник

Два случая на новия грип А(H1N1) са регистрирани в Перник. И двамата заболели вече са излекувани. От училище днес отсъстват 20, 13 % от децата.
 

Калпави общинари виновни за катастрофите през зимата

За периода от 01.11.2008г. до 31.03.2009г. /есенно-зимен период/ на територията на пернишка област са настъпили общо 1039 ПТП, от които 58 са тежки ПТП с 10 убити и 58 ранени участници в движението, сочи анализ на пернишката полиция.
 

От утре масови проверки в акция "Светлина"

С цел намаляване на предпоставките за тежки ПТП /особено с пешеходци / през есенно-зимния период 01 ноември до 20.11.2009г., на територията на Областна дирекция на МВР - Перник ще се организира и проведе традиционната акция на полицията под название "АКЦИЯ "СВЕТЛИНА".
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.