iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


От утре масови проверки в акция "Светлина"

С цел намаляване на предпоставките за тежки ПТП /особено с пешеходци / през есенно-зимния период 01 ноември до 20.11.2009г., на територията на Областна дирекция на МВР - Перник ще се организира и проведе традиционната акция на полицията под название "АКЦИЯ "СВЕТЛИНА".
 
От 01 до 08 ноември включително, ще има предупредителен период на акцията, през който контролните органи ще насочват вниманието на водачите за отстраняване на неизправности по осветителните системи на автомобилите, устройствата за измиване на предното стъкло, подмяна на износени гуми, без да налагат санкции.
 
От 09.11 до 20.11.09г. ще се извършва засилен контрол по горепосочените неизправности, като се взема отношение с налагане на следните санкции по ЗДвП:
- управление на ППС, което не е моторно, без необходимите светлоотразителни елементи - глоба в размер на 50 лв.- управление на МПС с неизправна осветителна уредба през деня - глоба в размер на 30 лв.- липсват или са неизправни предвидените светлинни устройства или светлоотразители при движени през нощта - глоба в размер от 50 до 150 лв.- нарушаване на правилата за използване на светлините на ППС - глоба в размер от 20 лв. до 150 лв.(при движение през нощта и при намалена видимост с невключени светлини, при заслепяване, движение на габаритни светлини и др.)- невключени светлини през периода от 01.11 до 01. 03.2009г. - глоба в размер на 20 лв.- управление на МПС с износени или разкъсани гуми - глоба в размер на 50 лв.- не работят стъклочистачките по време на дъжд или снеговалеж - глоба в размер от 50 до 150 лв.
 
При констатиране на управление на МПС с една от горепосочените технически неизправности се отнемат на водача 5 контролни точки от талона на СУМПС.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.