iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Общинските съветници в Радомир ще получават заплата от 500 лв. месечно

Общинските съветници в Радомир ще получават заплата от 500 лв. месечно 12_1450085247

По 500 лв. ще получават на месец общинските съветници в Радомир, като на последната сесия на Общинския съвет бе решено заплатите им да бъдат 70% от средната брутна работна заплата в общинската администрация за последния месец от предходното тримесечие.

2 000 лв. пък ще взима кметът на общината Пламен Алексиев. В правилника обаче бе записано, че максималното му месечно възнаграждение не може да прехвърля 2 400 лв. Отхвърлено бе предложението на Емил Крумов от „Зелените“ кметската заплата да е 1 300 лв.

Основното месечно възнаграждение на председателя на Общинския съвет бе определено на 85% от това на кмета или 1 700 лв., а заместниците му ще получават 60% от неговата заплата или по 1 020 лв.

Председателите на постоянните комисии ще взимат 50% от възнаграждението на председателя на Общинския съвет, т.е. по 850 лв.

Двама заместник-председатели ще има ОбС в Радомир и това са Калин Иванов от БДЦ и Иличо Йорданов от ГЕРБ. Съветниците утвърдиха и новия Правилник за организацията и дейността на ОбС, в който бе заложено заместниците да се избират чрез таен вот, а максималният им брой да не надвишава трима.

Шест ще бъдат постоянните комисии в ОбС, като в състава им влизат по петима съветници, решиха още старейшините.

На заседанието бе определен и съставът на местната комисия по Закона за уреждане правата на граждани с многогодишни жилищно спестовни влогове. В състава й влизат 7 души, е неин председател е зам.-кметът на община Радомир Любка Димитрова.

Съветниците дадоха своето съгласие община Радомир да бъде партньор по проект „Приеми ме 2015″ по процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020г.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.