iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


"Шарени вълшебства" украсяват музейна експозиция в Радомир

„ Забавни образи" , „Весели слънца", „Лазарка" , „Моята майка", „Пролет" са само част от заглавията, които са поставили на рисунките си възпитаниците на НУ „Арх. Зиновий". Техните творби намериха място в традиционната изложба на училището „Шарени вълшебства", разположена в музейна експозиция „Войнишко въстание" в Радомир.
 
При откриването млади „художници" от школото, облечени с бели ризи и такета, поздравиха присъстващите със стихове. „У вас има нещо хубаво, което вие ни казвате с боичките. И да го правите, докато сте живи, за да съхраните детското у себе си и като зрели хора", им пожела Симеон Мильов - директор на РИМ - Перник. „Насочеността на нашето училище е да даде възможност на всяко дете да се изяви в различни области на изкуството - музика, танци, рисуване. Но най-важното е да ги научим да виждат красивото в живота. Педагогическият колектив полага усилия да открива и развива техните таланти", сподели учителят по изобразително изкуство Мариус Стаменов, под чието ръководство са творили малчуганите.
 
Чрез езика на изобразителното изкуство учениците от НУ „Арх. Зиновий" са пречупили заобикалящия ги свят и са сътворили свой вълшебен шарен свят, с който ни отправят послание - да се обичаме и да пазим природата. Стига да ги открием и осмислим.
 
Мая ЛУКАНОВА, в-к "За Радомир"
 
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.