iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


87 ученици участват в Седмия литературен конкурс "Мария Смилова"

Осемдесет и седем ученици от I до XII кл. от Перник, София, Русе, Сливен и Радомир са се включили в Седмия литературен конкурс "Мария Смилова", съобщиха от община Радомир.
 
Жури с председател поетът Матей Шопкин оценява представените 105 творби и на официална церемония на 21 април ще обяви наградите.
 
Участниците са разделени в три възрастови групи - от първи до четвърти клас, от пети до седми клас и от осми до дванайсти клас. Ще бъдат раздадени по три парични награди във всяка група за поезия, проза и художествено творчество и една специална на името на Мария Смилова. Паралелно протича и съпътстващ конкурс "Аз, репортерът от Радомир".
 
Литературният конкурс е учреден от радомирското читалище "Напредък" през 2004г. Мария Смилова е родена във Варна. Работила е като учителка, журналистка и писателка. Последните години от живота си прекарала в Радомир. Още приживе тя е завещала личната си библиотека на местното читалище "Напредък". Ръкописът на книгата "Приказки от стария калпак" след смъртта й е бил издаден със спомоществователството на читалището./ Градски

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.