iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Радомирски социалисти винят старите управители и новото правителство за болничната криза

Радомирски социалисти винят старите управители и новото правителство за болничната криза

До интересен нон-сенс достигнаха от БСП в опитите си да прехвърлят вината за краха на общинската болница в Радомир на плещите на новото правителство.
 
След като цял Радомир осъмна преди дни в листовки с укор към съветниците от БСП в местния мин-парламент за състоянието на Радомирската болница, сега набедените за виновници контра-атакуваха с декларация до техния областен вожд Ненко Темелков.
 
В декларацията се казва, че: "Болницата на Радомир тежко заболя при бившия управител д-р Асен Асенов и умря в ръцете на бившия управител д-р Цветан Георгиев" в допълнение с лошата здравна политика на новото правителство. Смъртния акт на лечебницата общинарите издават въпреки признанието им, че са налели още 618 000лв. в сметките на здравнто заведение без видим резултат.
 
Към причините за краха соц. елита на Радомир допълва още "тежките неизпълними изисквания, поставени пред общинските болници от МЗ и НЗОК".
 
"Хората от общината - бедни, безработни и възрастни, се нуждаят от по-достъпна медицинска помощ в близост до мястото, където живеят", се казва в декларацията. Отбелязва се още, че ръководството на Община Радомир е направило всичко, за да спаси болницата от закриване.
 
В писмото се настоява за ново договаряне между НЗОК и МБАЛ-Радомир, както и да се подготви без бавене Центърът за спешна медицинска помощ с необходимата техническа, кадрова и финансова обезпеченост на реформата. Социалистите искат деблокиране на средства от Здравната каса, които са над 800 милиона лева, както и определянето на защитените болници в региона, едната, от които да бъде в Радомир.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.