iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Банки отказаха заем на община Радомир

Банките не искат да се заборчват с радомирската болница.
 
Спешно заседание на председателския съвет към Общинския съвет в Радомир обсъжда ситуацията с многопрофилната болница в града. Това съобщи председателят на ОбС Иван Владимиров, цитиран от "Фокус". Здравното заведение е в изключително тежко състояние, продължава да затъва и се намира в патова ситуация. Тежат му непогасени дългове от над 700 хиляди лева, натрупани от 2000 година насам. Напуснали са всички лекари. Не работи нито едно отделение. Днес си е заминал и управителят д-р Цветан Георгиев, който подаде предизвестие за оставката си още през 2009 г. От Общинския съвет настояват в болницата да бъде запазено единствено детското отделение, а лабораторията да бъде отдадена под наем. Кметът на общината Красимир Борисов обаче е против това. Болницата е общинска собственост, а средства за издръжката й няма. От 2006 г. насам в радомирската лечебница са инвестирани над 1 200 000 лева.
 
По решение на ОбС радомирската управа трябваше да изтегли банков кредит в размер на 150 000 лева за нуждите на здравното заведение. Това е било невъзможно поради отказ на банковите институции.
 
Наложените нови стандарти и изисквания от НЗОК не позволяват сключване на договори на отделенията вътрешно, детско и хирургично.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.