iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Разчитат на съветниците да решат съдбата на радомирската болница

Общинските съветници трябва да решат съдбата на болницата в Радомир. В това е категоричен областният управител на Перник Иво Петров. Във връзка с изявленията на здравния министър Божидар Нанев за закриването й той припомни, че Общинският съвет и Общината в Радомир са принципал на местната болница и те трябва да решат какво да се случва със здравното заведение. По думите му от натрупаните задължения от около 600 хил. лв. не бива да се прави политика.
 
Петров обясни, че лично е съдействал за постигане на споразумение с фирмите доставчици на Радомрската болница дълговете да се погасяват разсрочено. Според губернатора няма как да се иска държавата да плати старите задължения на общинската болница, както настояват съветниците в Радомир. Губернаторът ще се срещне с тях преди насроченото за 11 ноември заседание, за да опита още веднъж да ги убеди, че за здравното заведение е по-добре да бъде специализирана болница с намален персонал, отколкото многопрофилана, както е сега.
 
Приходите от Здравната каса и работата на вътрешното отделение, рентгена и лабораторията ще покриват нужните средства за заплати и консумативи, смята Петров.
 
Пред него част от лекарите са заявили готовност да бъдат освободени и да търсят реализацията си по друг начин.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.