iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Кръжоци за милион правят за децата в Радомир

Кръжоци за милион правят в Радомир
Извънкласни дейности за 1 114 797.88 лева организират в радомирското училище „Св. св. Кирил и Методий" по проект.
Идеята, наречена „Училището - моят ден и моето бъдеще" е защитен и спечелен проект по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси" в подприоритета й „Да направим училището привлекателно място за младите хора".
Партньори по проекта са община Радомир, сдружение „Евромодел" и местното СОУ „Св. св. Кирил и Методий".
Проектът предвижда мерки и дейности за разширяване и разнообразяване на извънкласната дейност в училищата на територията на Община Радомир, а целта е да се подобри физическото, интелектуално и личностно развитие на децата и младежите.
Целевата група са 435 деца и младежи от 7 до 18 години. Основните дейности са създаване на клубове по спортни дисциплини, творчество и дизайн, театрално, танцово и песенно изкуство, аквакултури и риболов, екология, родолюбие .
Очаква се с участието в тези клубове по интереси децата да осмислят свободното си време със полезни знания, да усвоят ценни умения и да се помогне да израстват като самостоятелни личности, които ще могат да взимат решения, да изграждат партньорства и да поемат отговорности.Старт на проекта беше даден на 28 октомври 2009г. в Общинския младежки дом в града. Проф. Мария Златева - международен експерт по екология, представи международната кампания „Да спрем изменението на климата в Европа"
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.