iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Пак преметнаха радомирски пенсионери

Възрастен радомирец е измамен вчера със сумата от 580 лв. Това съобщи регионалният говорител на МВР в Перник Венцислав Алексов, предаде радио „Фокус Пирин\".
 
Измамниците са действали по стар и малко позабравен механизъм. Мъж и жена, представяйки се за чужденци, са посетили 74-годишния А.И. в дома му в гр. Радомир. Говорейки развален български език, двамата са казали, че техен близък е в болница и се нуждае от лечение. Дори пожелали да останат няколко дни под наем, докато роднината им се излекува.
 
Доверчивият мъж им показал стаята, в която да се настанят. Тогава те му поискали пари, за да отидат до болницата, а в замяна му предложили да оставят чантичка пълна с долари, като му обещали добър наем и да му върнат левовете в двоен размер. За да им повярва, измамниците отворили чантичката и по думите на възрастния мъж в нея наистина имало долари. Най-вероятно мнимите чужденци са извадили валутата, когато са влизали да огледат стаята и са оставили празната чанта.
 
След като почакал няколко часа, старецът се обадил на дъщеря си, с която установили, че няма никакви долари.
 
Започнато е досъдебно производство и работата продължава. От полицията отново припомнят на гражданите да не се доверяват на непознати и да не дават парични суми преди да се посъветват със свои роднини, близки или приятели. Когато имат някакви съмнения за измама или друго престъпление, незабавно да се обаждат на тел. 166.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.