iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Майки с бебета протестират за пари

Майки от Радомир протестираха с бебетата си в залата на Младежкия дом, по време на сесия на местния ОбС. Жените настояха да им бъдат изплатени гласуваните от съветниците еднократни помощи от 500 лева за първо и 1000 лева за второ дете.
 
"Защо не ни се изплащат помощите за новородени? Защо са изплатени на родените през януари и началото на февруари 2009 г.? Защо е вземано това решение, след като Общината е била в тежко финансово състояние? Каква е давността на подадените документи? Има ли друго решение на ОбС, с което е отменено решението за помощи?", питаха майките.
 
Обясненията на кмета Красимир Борисов, че община Радомир е една от малкото в страната, която доскоро е подпомагала със собствени средства майки на новородени и нуждаещи се и че това е израз на добра воля, а не на закон, не бяха достатъчни.
 
Протетиращите не бяха удовлетворини и от обясненията на ресорния зам. кмет Евдокия Асенова, че на всяка майка е изпратен коректен отговор защо не могат да се изплатят парите, съгласно решението на минипарламента.
 
Майките изрично настояха да си получат сумите. Ако това не се случи, те заявиха, че ще търсят правата си в съда и общината ще им ги изплати с лихвите. Разгневените жени предупредиха, че следващия път ще се съберат поне 150 заедно с невръстните си деца.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.