iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Намерено е 6-месечно мъртво бебе в гората над Радомир

Новини за Перник от iPernik

Трупът на 6-месечно бебе бе намерен в Радомир, съобщиха от полицията в града. По първоначална информация бебето е убито на 21 декември, а след това заровено в местността Голо бърдо край града.

Убийството е станало в блок 21 на радомирския квартал „Арката". Майката е 29-годишна, от ромски произход, родом от Бургаско. Предполага се, че бащата е 33-годишен българин. Двамата са наказвани с пробация за кражби, съобщи БНТ.

По трупчето на детето са установени следи от насилие. Майката и бащата са задържани.

Полицията получила сигнал, че бащата на детето редовно бие майката. След посещението у семейството обаче служителите на реда се усъмнили в държанието на родителите. Отвеждат семейството в местното РПУ, за да се доизясни случая. Когато ги разделят, майката признава, че на 21 декември тяхното дете много плачело. Бащата го ударил, след което го завили с одяла. На другия ден, когато отишли при него, видели, че то е мъртво и го заровили на няколко метра от блока, в който живеели.

Полицията е успяла да намери трупчето само за един ден. Разпитът на майката е приключил, тя е отведена в РПУ Радомир. Бащата е задържан за 24 часа и се намира в мястото за временно задържане в Областната дирекция на полицията в Перник. Работата с него ще продължи и утре.

Семейството има още три деца - на 1,5 годинка, на 8 и 12 години. За по-големите деца се грижат социални работници от Социално подпомагане, а най-малкото е настанено в Дом за деца лишени от родителска грижа в село Дрен. За момента е решено децата да не бъдат разпитвани.

„Колегите от отдел "Закрила на детето" ще вземат отношение, но се случва нещо много лошо, много неприятно. Те са младо семейство, нямам разумно обяснение за случилото се убийство на шестмесечното дете", заяви кметът на Радомир Красимир Борисов, цитиран от агенция "Фокус".

„Не мога да ви кажа много, но е изключително неприятно. Трудно ми е да ви кажа, какво ще предприемем в момента, нека да се изяснят нещата", заяви още Борисов. „Убийството е извършено от млади хора в един хубав квартал - „Арката", посочи той.

„Каквото зависи от мен, заедно с Агенцията по социално подпомагане, регионалната служба в Радомир, ще вземем мерки - имаме възможности, но бебето си е отишло и някой ще носи отговорност. Доколкото разбирам и майката, и бащата - и двамата са виновни", заяви кметът.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.