iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Радомир празнува на Димитровден

Радомир

На Димитровден днес Радомир посрещна по традиция Деня на града. В края на празника в града пристигна и президентът Георги Първанов. Държавният глава и кметът на общината Красимир Борисов прерязаха лентата на новата сграда на общинската администрация.

 

Тази сграда е по-хубава от президенството, приизна Първанов пред радомирци. Надявам се да започнем най-накрая политика, която да изведе България от кризата и която най-после ще помогне на българското производство. Най-вече на строителите, защото от тях зависи много", каза още в поздрави си държавният глава.

 

Празникът започна с празнична света Литургия в в местния храм "Св. Димитър". Църквата е построена през 1866 година. В градежа й освен българското население помагало и турското, а при строителството на джамията в града пък са помагали българите.

 

По повод празника в черковния двор беше раздаден курбан за здраве и благодат, приготвен от 16-килограмово шиле.

 

Тържеството продължи на площада, където кметът Красимир Борисов поздрави съгражданите си с Димитровден и награди победителите в спортните състезания, посветени на деня на града. Радомирци бяха поздравени и от областния управител Иво Петров. Прочетени бяха поздравителни адреси от кметове на общини в страната.

За доброто настроените на радомирци се погрижиха местни и гостуващи изпълнители, а децата се забавляваха на монтираните на площад „Войнишко въстание" люлки и атракциони.

 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.