iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Януари 2012

Синята зона и бюджетът на общината за 2012 година се дънят пред Матев

Вихрен Матев с чифте пищови

Каква е приликата между бременната, удавника и прегорелия хляб? Късно изваден! казваше един виц. А каква е приликата между Синята зона и Бюджета на общината за 2012 година? Освен Вирен Матев, общото е ненавременното оповестяване! За какво става въпрос?По случая цитираме perunik.com. По-долу е целия текст на публикацията.

Ив. Костов: Не съм убеден в яснота по случаите в Перник, Мировяне и Скравена

Иван Костов снимка: Интернет

Боя се да започна да интерпретирам нещата, след като и самият аз не съм убеден в тяхната яснота, това е дефект на прекомерната информация, обяви Иван Костов след приключването на извънредното заседание на парламентарната комисия по случаите в Перник, Мировяне и Скравена. Точно той поиска изслушването в НС.

Наказаха две софийски барети за самоубийството на Чочата

Цветан Цветанов

След няколко часа заседание наказаха две столични барети за случая с Мирослава. Двама служители на ГДБОП са санкционирани за работата си в Перник, съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, след като беше изслушан от вътрешната парламентарна комисия.

Крадена метална врата открита в пункт за скрап

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

Криминалисти при 01 РУП-Перник задържаха извършител на кражба на метална входна врата от
ограда на дворно място в гр. Перник.

Престъплението е извършено вчера през нощта. Ченгетата веднага  задържали извършителя на деянието – Р.Л., на 50 г., от гр. Перник, известен на органите на полицията като извършител на кражби.

Перник в дървена ваканция тази сряда, Трънско с рекорд – минус 32 градуса

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

Училищата в Перник хлопват кепенци утре. Сряда е обявен за неучебен със заповед на кмета Росица Янакиева, съобщиха от общината. Днес в клас са се явили шепа деца. Някои са болни, други не са успели

строителни услуги - почасово

Пробиване  на  отвори  в  тухла  и  бетон . Къртене  на  бетон  извозване  на  отпадъци,обръщане  на  прозорци  след  смяна  на  дограма

строителни услуги - почасово

Пробиване  на  отвори  в  тухла  и  бетон . Къртене  на  бетон  извозване  на  отпадъци,обръщане  на  прозорци  след  смяна  на  дограма

Уеб сайт с актуални наставления за приемането на хранителните добавки

Сайт, с много публикации за употребата на хранителните добавки. Тук вие, ще откриете как да използвате хранителните добавки по най-рационален метод във вашия живот. Така вие ще моделирате вашето тяло. В този сайт, ще разберете много интересна информация за елементите на хранителните добавки. По такъв начин вие ще умеете сами да си създавате програми за създаване на вашите мускули.

Грипът настъпва и в Перник

Перник  - грип;снимка: Интернет

Грипът настъпва  и в Перник. Болните се множат с дни, на прага сме на предепидемична обстановка, пише днес Градски вестник.

За да се обяви епидемия нивото на заболеваемост трябва да достигне 297 на 10 000 души, съобщиха от Регионалната здравна инспекция, а до петък болните в региона са били 192 на 10 000 души.

Дърво и камък се пука от студ

Перник - висулки снимка: Интернет

Дърво и камък се пука от студ и заради ниските температури е обявен код "оранжев" в цялата страна. Последният ден на януари ни посрещна с полярен студ - минус 29 градуса е температурата в Кнежа.

Високите градуси не помагат срещу студа

греяна ракия сн. Интернет

„При екстремни минусови температури не е желателно организмът да бъде натоварван с алкохол”.  Такова мнение изказва в предаването „Тази сутрин” д-р Мартин Иванов, планински спасител и травматолог, който се обяви категорично против употребата на спиртни напитки за сгряване в рекордните студове.

Топ 30 на храни за отслабване

салата за отслабване

Хороскоп с чувство за хумор - част І

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

С голяма доза чувство за хумор и лека самоирония, ви предлагаме да погледнете на един по-различен зодиакален хороскоп.

ОВЕН

ЦДГ Българче № 6

Писмо до редакцията

Здравейте учажаеми г-жи/г-да,
Искам да споделя възмущението си от грубото отношение на персонала на ЦДГ Българче №6. Оказа се, че никой от тях не знае що е чл. 6 от АПК.

Пернишка археоложка: Бойко крие как строители рушат антично селище на АМ "Струма"

Анета Бакъмска на автомагистрала "Люлин"

Магистрала „Струма” застрашава от разрушаване антично селище в землището на дупнишкото село Дяково. За това сигнализира археологът от Перник Анета Бакъмска, която е ръководител на друг застрашен от магистралата обект край село Делян, съобщи dennews.

Янакиева кани перничани да обсъдят заедно бюджета

Росица Янакиева, кмет на Перник

Кметът на Община Перник Росица Янакиева, кани жителите на общината, представители на бизнеса, неправителствени организации, ръководители на бюджетни звена, общински съветници и други заинтересовани

Министър: В Кауфланд продават нередовни яйца от нещастни кокошки

министър Мирослав Найденов

В голямата търговска верига „Кауфланд” се предлагат миксирани яйца – отговарящи на изискванията и неотговарящи, внос от Полша.

Това е установила проверка на Българската агенция по безопасност на храните, обяви днес министър Мирослав Найденов, който се срещна с птицевъди, съобщават от МЗХ.

Кукер от Македония спука аорта, почина в столична клиника

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

64-годишен участник в сурвакарската група от Прилеп, Македония, е починал в столичната болница „Света Екатерина“. Пациентът е бил със спукване на аортата – състояние, което има фатален изход. Той е издъхнал по време на операция, съобщи КТ "Кракра".

Джебчийка посегна на фотоапарат в тарапаната на маскарада, хванаха я

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

Джебчийка реши да отмъкне фотоапарат в навалицата на площада по време на сурвакарския фестивал. Бдителни ченгета обаче я закопчаха.

Сцената се разиграла в тълпата от зяпачи, които аплодираха маскираните този уикенд.

Хванаха разбивачи на вила

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

Криминалисти при РУП-Брезник разкриха извършители на взломна кражба от къща в с. Ръждавец,
общ. Брезник.

Престъплението е извършено на 27.01.2012 г. Потърпевшата Н.Л., от  Перник е установила, че е разбита входната врата на къщата и липсват  ел. кабели и смесителни водопроводни батерии.

Перник и Силистра еднакво желани за живеене

Перник център

Перник и Силистра си делят 23-тото място в класацията „най-добър град за живеене“. Гласуването в интернет
е организирано от „Дарик“ и „24 часа“.

Касови апарати Daisy Perfect - KL

Perfekt S KL

Perfekt S KL e модел от ново поколение електронен касов апарат с фискална памет/ЕКАФП/. Изделието е изработено да се интегрира във всякакъв вид търговски обекти - магазини, ресторанти, аптеки, офиси, сервизи, и др. Perfect S KL е компактният от луксозната серия касови апарати от ново поколение.

Наградените на Сурва - Перник - 2012

Перник - Сурва 2012 - наградени

Сурвакарите от град Батановци и от благоевградския квартал Струмско и кукерите от ямболското село Победа са победителите в ХХІ-ия  международен  фестивал на маскарадните игри „Сурва 2012“ в Перник. Те са  отличени със Златна маска от журито на карнавала.

Отличените в конкурса за мечка и мечкар на Сурва 2012

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

В рамките на 21-я Международен фестивал на маскарадните игри “Сурва”2012 в  Перник  се поведе паралелен конкурс за “Мечка и Мечкар”.  В него участваха 20 групи от цялата страна. Оценяваше ги отделно жури с председател бившият директор на Пернишкия музей Симеон Мильов.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.