iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Октомври 2010

Дами от ГЕРБ направиха дарение за Деня на будителите

Новини за Перник от iPernik

Дамите от ГЕРБ в Перник направиха дарение по повод  Деня на народните будители – 1 ноември, когато се отдава почит на българските просветни дейци и революционери.
Те посетиха Центъра за социална рехабилитация и интеграция, който се намира в пернишкото 7-мо училище „Г.С. Раковски”.

На децата със   специални възпитателни и образователни потребности, които са кленти на Центъра, подариха  книжки и лакомства.

Проверяват ремонта на пътя Перник-Брезник

Новини за Перник от iPernik

Областният управителна Перник  Иво Петров и директорът на ОПУ-Перник Румен Сачански посетиха път II-63 Перник – Брезник, за да проверят извършваните ремонтни дейности по рехабилитацията на пътния участък.

Представителите на фирмата - изпълнител на обекта запознаха губернатора с графика на дейността си. Към настоящия момент има изоставане от 3-4 дни поради атмосферните условия, но изпълнителите на обекта увериха, че забавянето ще бъде наваксано и ремонтните дейности ще приключат в срок.  

Готвачки стават детегледачки по кръчмите в Перник

Новини за Перник от iPernik

Нов подход на печелене на клиенти измислиха перничани. За да привлекат посетители в заведенията си, няколко ресторанта вече предлагат детегледачки за децата, чиито родители искат да празнуват в ресторант.

"Имаме база данни от квалифицирани учители и възпитатели, които предлагат услугите си почасово", обясни шеф на известно в центъра на града заведение. Той дори разказа куриозен случай от миналата седмица, когато готвачката му станала детегледачка.

Връщаме часовника с час назад

Новини за Перник от iPernik

В събота срещу неделя ще спим повече и ще се будим по светло. Тогава връщаме стрелките на часовника с един час назад.

Връщането към астрономическото часово време ще стане в 4,00 часа на 31 октомври 2010 г. Тогава Националната скала за време ще се измести с един час назад, съобщиха от Главна дирекция "Национален център по метрология".

Страната ни преминава към зимното часово време, което ще продължи до последната неделя на март 2011 година.

Скачаме от влака в метрото

Новини за Перник от iPernik

Електричките от Перник до София ще имат връзка с метрото.

Преди няколко седмици премиерът бойко Борисов ни обеща, че подземната железница ще стигне до града ни. Дотогава обаче ще се возим първо на влак.

Сменят марката "Стара планина" с "Голо Бърдо"?

Новини за Перник от iPernik

След като земеделският министър Мирослав Найденов обяви, че продуктите "Стара планина" ще се правят само от прясно месо и без нито грам соя, перничани предложиха марката да се смени с "Голо Бърдо".

Девет язовира в Пернишко

Стопанисваните от Напоителни системи” ЕАД – клон Перник язовири - Осломе, Бушляк, Бегуновци, Ярловци, Пчелина, Долна Диканя и Извор, както и яз. Красава 2, стопанисван от „ВиК” – Брезник и яз. Конска, отдаден под наем от община Брезник, са в добро техническо и експлоатационно състояние. Това установи областната комисия при проверка на потенциално опасните водни обекти и проводимостта на реките в о

43 милиона лева са приходите

43 милиона лева от данъци и осигурителни вноски е събрал пернишкият офис към ТД на НАП – София за деветмесечието на 2010 г. Това прави 70- процентно изпълнение на годишния план. Отчита се фактът, че тези приходи са събрани в условия на тежка икономическа обстановка, високо ниво на безработица и фирмена задлъжнялост.
Най-значителен като дял на събраните данъци е приносът на постъпленията о

Оставка в РЗС заради гей скандала с Яне Янев

Тодор Великов замразява членството си в партията
Организационния секретар на РЗС подаде оставка заради обвиненията в сексуален тормоз срещу Яне Янев
Тодор Великов подава оставка като организационен секретар на РЗС и замразява членството си в партията заради случая с обвиненията на активист на РЗС за сексуален тормоз от страна на лидера Яне Янев.
Това съобщи самият Великов пред

Пернишките шахматисти пак с призово класиране

Младите пернишки шахматисти Ради и Любомир Данови за пореден път доказаха,че щом участват на турнир, почти винаги се връщат с място в челната тройка. така се случи и на турнира в чест на деня на Разлог. В него взеха участие 32-ма шахамитсти, които играха седем кръга по швейцарската система ускорен шах с контролно време от 25 минути. Побдител в турнира със 6 точки от 7 възможни стана Иван Личков о

апропо

ПАЗАРДЖИКЛИЯ ИМА МАЛШАНСА ДА ЗАПОМНИ КАТО НИКОЙ ДРУГ ДЕНЯ НА ГРАД РАДОМИР. Дошъл човекът да си продаде стоката под формата на дънки, джинси и други модни аксесоари и радомирци го обрали до шушка. Това е най-скъпият празник, за който е плащал. В тоя ред на мисли се сещаме, че гвоздей в изказването на президента Първанов беше спомен за дядо му, който навремето също си продавал стоката в Радомир и та

Натурално

Каймата е първото истинско нещо в България, ако се вярва на министерските заклинания. След големите приказки за „Стара планина” последва и първата реална крачка – каймата да е само родно производство, прасето или телето да е заклано вчера и нито милиграм соя в кебапчетата.
Браво! Сега остава министърът на земеделието Мирослав Найденов всеки ден да обявява по още един продукт, за който ще с

Униформени прибраха 120 кутии контрабандни цигари

Новини за Перник от iPernik

Полиция удари апартамент, превърнат в склад за контрабандни цигари.


67 кутии без бандерол са конфискувани от жилище на ул. "Р. Димитров" в Перник при съвместна акция на служители на сектор "Противодействие на икономическата престъпност" и Митница София. Домът е обитаван от 61-годишната перничанка П.П.

Обират миряни, докато се молят в храма

Новини за Перник от iPernik

Джебчийка е задържана, докато пребърква миряни в централния храм в Перник.


Срещу 34-годишната крадла е започнато досъдебно производство.


До ареста се стигнало след сигнал от перничанка, на която ишзчезнало портмонето, докато се моли пред иконите в черквата "Св. Иван Рилски".

Хлапе остави бащината си къща без покрив

Новини за Перник от iPernik

Хлапе остави семейството си без покрив, запалвайки пожар в къщата.


Детето си играело и без да иска подпалило една от стаите в жилището в село Драгичево.


Огънят лумнал към 17.37 часа вчера и за минути обхванал целия покрив. Изгорели са 50 кв. м. от конструкцията. Останалата част от къщата е спасена от пристигналите на място два екипа на пожарната.

Крайпътно дърво уби шофьор

Новини за Перник от iPernik

Шофьор загина, удряйки се с колата си в крайпътно дърво.


Трагедията се разиграла към 20.10 часа снощи на пътя между радомирските села Жедна и Негованци.


42-годишния Н.Д от Радомир пътувал със своя автомобил Форд "Фиеста". Внзапно изгубил контрол над возилото и се врязал в дърво встрани от шосето. От силния удар колата е напълно смачкана. Водачът издъхнал на място.

Негово светейшество Максим - Българският патриарх и Софийски митрополит, празнува своята 96-годишнина

Новини за Перник от iPernik

Своята 96-годишнина празнува днес Негово светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Максим. Това е важно събитие за целия Православен свят, за Българската православна църква и нашия народ.

Полицаи на всяка крачка по пътищата през ноември

Новини за Перник от iPernik

Полицаи излизат по пътищата, за да ни пазят от злополуки. Униформени засилват контрола над шофьори и пешеходци традиционно в началото на имата. Засилените проверки започват от 1 ноември и ще продължат 21 дни.

БМВ вчера едва не се заби в сградата на президентството

Шофьорът искал да привлече вниманието върху себе си
Инцидент с автомобил е станал тази сутрин пред парадния вход на президентството, за което е задържан 27-годишен криминално проявен мъж, съобщиха от пресцентъра на МВР.
Към 10.40 часа в полицията е получен сигнал, че лек автомобил БМВ с висока скорост навлиза през главния вход на президентството на метри от гвардейците. Благодарени

Пернишки фирми чакат две години пари за свършена работа

За проблема те алармираха депутати, областен, АПИ

Представители на 11 пернишки фирми, работили като подизпълнители по зимното почистване на пътищата от републиканската пътна мрежа в областта, са изпратили протестно писмо до народните представители от Перник, областния управител, председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура” и директора на пернишкото Областно

Сградата на общината в Радомир била по-хубава от президентството

Похвалата дойде лично от президента Първанов

„Тази сграда е по-хубава от президентството., а старата е с вековна история и би могла да стане музей”, похвали новия дом на радомирските общинари президентът Георги Първанов при посещението си навръх Димитровден. Той бе гост на радомирци за Деня на града на 26-ти за Деня на града, който се чества от повече от 100 години. Държавният глав

Запушени от листа шахти превърнаха Перник във Венеция

Проливният дъжд, който се изля над Перник, превърна целият областен град в езеро. Причината е в запушените с опадалите от дърветата листа шахти.
Дъждът наводни вчера някои от най-натоварените кръстовища - "Шахтьор", "Иван Пашов", "Тева" и кръговото за квартал Калкас, през които минава големият автомобилен трафик на града.
Наводнени бяха и десет

Децата на Перник рисуват благотворително за деца

Експозицията бе открита в Народното събрание

Благотворителна изложба под надслов „Децата на Перник рисуват” с творби живопис, мозайка, икони и стенописи организира школа „Нюанси” , съвместно с читалище „Искра” от кв. „Изток”. Символично в навечерието на Деня на будителите председателят на читалищното настоятелство Мария Бадева и ръководителят на школата Лора Дидова са избрали т

Перник аут от политическия проект на Първанов

Новини за Перник от iPernik

Дългоочакваният политически проект на президента Георги Първанов предстои да бъде анонсиран на 11 ноември, съобщава Mediapool.  В обстойната публикация се описват детайли от бъдещата политическа формация, но пернишки отправки в нея няма. Споменава се името само на депутата Ангел Найденов , но в контекста на водени с него разговори.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.