iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Януари 2010

Ден трети: С огромно хоро приключи фестивала "Сурва 2010" - снимки

С огромно тройно хоро, в което участваха кметът  и областният  управител на Перник, на централния градски площад „Кракра", бе закрит 19-тият Международен фестивал на маскарадните игри „Сурва 2010" в Перник.
 

ОСНОВЕН РЕМОНТ НАБАНЯ :сваляне на плочки 4лв.м2, п

ОСНОВЕН РЕМОНТ НАБАНЯ :сваляне на плочки 4лв.м2, подмяна на водопровод с полилропилен след водомер 160лв с материалите ,подмяна на каналиэация на баня 120лв с материалите ,подмяна на каменина с ПВЦ 150лв с материалите ,варова маэилка 6лвм2, шпакловка 4лвм2 ,минерална и пръскана маэилка 5лвм2 ,гипсокартон 24лвм2 28лвм? с вата с материалите ,замазка 40лв на баня ,лепене на фаянс и теракот 15лвм2, монтаж на ;боилер 30лв ,моноблок30лв ,мивка20лв, батерия10лв, душ15лв ,извозване на строителни отпадаци.

основен ремонт на баня; сваляне на плочки 4лвм2,ва

основен ремонт на баня; сваляне на плочки 4лвм2,варова мазилка 6лвм2,подмяна на водопровод с полипропилен след водомер 160лв с материалите,замазка 40лв на баня,гипсокартон предстенна обшивка 24лвм2 с материалите,28лвм2 таван с вата,подмяна на канализация на баня 120лв с материали,подмяна на каменина с пвц 150лв с материлите,лепене на фаянс и теракот 15лвм2,шпакловка 4лвм2,минерална и пръскана мазилка 5лвм2,монтаж на моноблок 30лв,мивка 20лв,батерия 10лв,душ 15лв

Венци Василев премина в Арис Лимасол

Венцислав Василев, подписа договор с елитния кипърски клуб Арис (Лимасол).
 
Както е известно, Венци беше освободен от Перник след края на есенния полусезон, тъй като игра твърде малко и не влиза в сметките на треньора Тони Велков.
 

Дневник: Кукерска фиеста

Последната събота на януари. Къде другаде, ако не в Перник. Преодолявайки калта и дупките по пътя - попадам в стълпотворението от коли и хора.
 
Градът този ден няма нищо общо със сивотата и плашещите изоставени огромни соц сгради със счупени прозорци. Днес няма унили и намръщени хора. И навярно няма хора по домовете. Всички са в сърцето на града.
 

ремонт на тежко катастрофирали автомобили, автотен

ремонт на тежко катастрофирали автомобили, автотенекеджийски и бояджийски услуги, ремонт на ходова част и ДВГ

търся работа в строителството каквато и да е

търся работа в строителството каквато и да е

Две песни посветиха на фестивала "Сурва". Видео

"Пернишкият фестивал"

SURVA 2010 - чуждестранни гости - снимки

Новини за Перник от iPernik

Във втория ден по време на дефилетата на 19-тия фестивал на маскарадните игри СУРВА 2010 в Перник се представиха и рекордният брой чуждестранни гости.

 

14 групи от чужбина с над 1 000 участника от 10 държави преминаха по ларгото между двата централни градски площада и показаха ритуалните си танци пред официалната сцена.

 

Снимки

"Сурва" в националните медии. Видео

Трите най-големи български телевизии - Нова, бТВ и БНТ отразиха в своите новинарски емисии фестивалът "Сурва".
 
Въпреки това, от общинската администрация отправиха критики към журналистите от националните медии, че не обръщат достатъчно внимание на събитието.
 
Предлагаме ви видео от трите репортажа:
 
БНТ:

Глоба за палто от защитен вид вълк за малко не отнесе приятелят на Мис България

Усилено текат проверките на инспектори от РИОСВ, които следят за наличието на кожи и пера от защитени видове на фестивала "Сурва", убеди се репортер на iPernik.com.
 
Вчера, за солидна глоба щеше да се изръси приятелят на Мис България - перничанката Антония Петрова, който беше спрян от инспекторите на РИОСВ.
 

"Бизнесът не върви", оплаква се търговец на площада "Кракра"

Мургав търговец се оплака пред репортер на iPernik.com заради ниските продажби, въпреки огромното стълпотворение на централния градски площад.
 
"Слаба работа. Миналата година и в Петък продавах много. Сега, вчера нищо не изкарах", гневи се продавач на детски играчки, пластмасови сувенири и всякакви дрънкулки, характерни за подобни събития.
 

Смут в общинарите вся фалшива информация за срутена сцена

Вчера пернишко он-лайн издание написа, че силният вятър е съборил част от официалната сцена.
 
След публикацията, в която се твърди, че за малко се е разминало с неприятен инцидент с една от чуждестранните групи, от общината са изпаднали в паника и са обмисляли закриването на фестивала да се премести на другата сцена.
 

Дунав размаза Миньор (Перник) със 120:64

Носителят на Купата на България Дунав Еконт Експрес записа десета победа в в Националното първенство по баскетбол за жени, след като надви Миньор със 120:64 (36:19, 26:11, 26:17, 32:17) в среща от 11-ия кръг, съобщи ruse24.bg.
 
Най-резултатна за победителките беше Дениъл Бъргин с 33 точки, а Наталия Топалова добави 21.
 

Роналдо от Перник: Аз съм цицоман

Звездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо си има последовател в България. Става въпрос за Даниел Златков от Миньор (Перник), който не спира да копира португалеца. Българският мачо също го дава плейбойче.
 
"Лягам си с най-качествените жени. Подбирам ги. Аз съм цицоман и всичките ми приятелки досега са били надарени от кръста нагоре", обяви пред "Стандарт" Златков.

Мъж е починал внезапно на площада по време на фестивала

Перничанин е починал внезапно на площад „Кракра" в Перник по време на фестивалните дефилета.
 

Подаряват на гостите на Сурва 2010 филма Долината на маските

Гостите от чужбина на 19-тия международен фестивал на маскарадните игри СУРВА 2010 в Перник получават като подарък и филма "Долината на маските".
 
Лентата беше показана за първи път по време на кръглата маса, посветена на фестивалното издание.
 

Взимат ни здравето със SMS-и за здраве

 
Атаката на Министерството на здравеопазването и НЗОК да ни ограмотяват здравно по GSM-ите продължава и по време на маскарадния фестивал Сурва 2010 в Перник.
 
След масовия тормоз със SMS- игрите, и тази информационна кампания ни идва в повече, оплакват се абонати на мобилните оператори.
 

Монахът-брокер Никанор: Кризата ще си ходи на приливи и отливи

Йеромонах Никанор (Христо Мишков) е роден през 1975 г. в София. Завършил е училище по мениджмънт, след това Международни икономически отношения. Работил е като финансов анализатор, брокер и дилър на ценни книжа. В момента служи в Църногорски манастир "Св. Св. безсребърници и чудотворци Козма и Дамян" в село Гигинци.
В началото на 2010 година пред Дарик радио той българските измерения на глобалната финансова криза.

Дава под наем самостоятелна къща Перник ниската ча

Дава под наем самостоятелна къща Перник ниската част над автогарата състояща се от четири големи стаи и санитарен възел -200 лева

Сурва 2010 - Класиране от SMS-и за наградата на публиката

Сурвакарската група от пернишкото село Долна Секирна води убедително класирането от SMS-и за наградата на публиката.
 
Към 22 часа на 30 януари  Долна Секирна има 22.4% . Следва групата от с. Друган, обл. Перник със 17.7%. До обяд и малко след това Друган водеше с над 27%.
 

Продавам вендинг автомат Марка: Saeco Модел: 7p+

Продавам вендинг автомат Марка: Saeco
Модел: 7p+
Цена: 700.00
Чаши: 250
Тип кфе: еспресо
Позиции: 7
Контейнери: 4
Захранване: 220V
Размери:
- височина: 1580мм.
- широчина: 520мм.
- дълбочина: 470мм.
Полу-автоматичен модел

СУРВА 2010: Ден втори: дефилета – снимки

Перник се огласи от мощния грохот на хиляди чанове, звънци и хлопатари. Центърът на града стана сцена на сурвакарските и кукерските игри, както това се случва по традиция на маскарадния фестивал.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.