Великден в Гърция - о. Тасос

Великден в Гърция - о. Тасос 01_1422004589

ВЕЛИКДЕН оферти 2015 Гърция - остров ТАСОС за Великден 2015 екскурзия с автобус

ВЕЛИКДЕНСКИ екскурзии от 10 Април до 13 Април 2015 - четири дни в хотел на брега на морето

насред зеления оазис, наречен - ОСТРОВ ТАСОС

ТОП оферта ранни записвания до 17 март - 279 лв. с автобус и само 240 лв. със собствен транспорт!

Хотели на остров Тасос – Hotel “KAPAHI” – 3*, вижте тук: http://www.beachotel-kapahi.gr/

С тази ВЕЛИКДЕНСКА екскурзия до остров Тасос ще посетите: Кавала, Филипи и пещера Маарата. На остров Тасос ще посетим: Лименас – столицата на острова, Панагия – стара столица на острова – уникално и самобитно градче съхранило старите традиции на остров Тасос, ще се разходим в Лименария –вторият по големина град, ще се повеселим на традиционна гръцка фолклорна вечер в селцето Теологос, закътано във вътрешността на острова.

1 ден (10.04.15.): София – Кулата – Кавала – остров Тасос
Сутринта в 07.00 часа отпътуване от храм-паметник „Ал.Невски” по маршрута. Преминаване през ГКПП Кулата / Промахонас около 11-11:30 часа. В ранния след обяд пристигане в град Кавала. Градът е амфитеатрално разположен в подножието на планината Пангео и е един от най-красивите градове в Северна Гърция. Пешеходна разходка в стария град, разположен на полуостров „Панагия” и запознаване със забележителностите: Имарета, къщата и паметника на египетския халиф Мехмет Али, църквата „Света Богородица”(Панагия-гр.) и крепостните стени. Свободно време. Отпътуване за Керамоти и остров Тасос. Настаняване в хотел „Капахи“ 3*. Вечеря и нощувка.

2 ден (11.04.15.): Остров Тасос
Закуска. Свободно време или по желание и срещу доп.заплащане: туристическа обиколка с автобус на острова. В 10.00 часа започва нашата обиколка на остров Тасос с автобуса. Островът е с почти кръгла форма и обиколката му е приблизително 100 км., -километри живописен път покрай планината Псарио, заела централната част, с най-висок връх Ипсарио 1203 м. Пътят ни преминава покрай закътани заливи и плажове докато достигнем до женския манастир „Св Архангел Михаил” посветен на светеца закрилник на острова. След като посетим манастира продължаваме пътуването си до столицата на острова Лименас с попътно посещение на градчето Панагия – старата столица на острова. Разходка по тесните живописни улички на града и посещение на църквата „Св. Богородица”, в която се пази част от личното знаме на Ричард Лъвското сърце. Пристигане в Лименас. Свободно време за разходка в столицата, за да посетите местния археологически музей, магазинчетата или да обядвате в крайбрежните таверни. Късния след обяд завръщане в хотела. Вечеря. По желание посещение на Великденска литургия. Нощувка.

3 ден (12.04.15.): Остров Тасос – Лименария
Закуска. ЧЕСТИТО ВЪЗКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО! В 11.00 часа БОНУС екскурзия до Лименария – втори по големина град на острова с прекрасна плажна ивица. Градът получава тласък в развитието си в началото на 20 век, когато оттук започват да се товарят рудите, експлоатирани от немската фирма Spediel, чийто офиси са разположени в сграда наричана от местните „Палатаки” (палатче) - образец за еклектична архитектура. Свободно време за разходка, за чашка ароматно кафе или обяд в крайбрежните таверни или посещение на фолклорния музей в града. Завръщане в хотела. По желание и срещу допълнително заплащане: гръцка фолклорна вечер в таверна в селцето Теологос. Нощувка.

4 ден (13.04.15.): Остров Тасос – Филипи – пещера Маарата – София
Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване по маршрута. В този ден ще посетим археологичните разкопки на някога великия древен град Филипи, наречен на Филип Македонски. Тук е проповядвал християнството Апостол Павел и заради тази причина е бил затворен, ще посетим и кръщелницата „Св. Лидия”, изградена на мястото, където във водите на река Аггитис Апостол Павел кръщава първата християнка в Европа – Лидия. Продължаваме към граничния пункт Екзохи с попътно посещение (не включва входна такса в пещерата) на красивата пещера Маарата, откъдето води началото си река Аггитис. Пещерата е с дължина 12 км, от които - 2.5 м.дължина са проходими, а от тях 500 метра са открити за посещения. В пещерата водите на реката са с температура 13 градуса, а въздуха е с температура 17 градуса. Преминаване през ГКПП Екзохи / Илинден. Пристигане в София вечерта.

Пакетна цена на турист:

Вид заемане в хотела
Редовни цени
ПРОМОЦИЯ при депозит до
15 март 2015

На турист в двойна ст
279 лв.

Трети възрастен

260 лв.

1-во дете от 04 до 11.99 г. с 2-ма възрастни в стая - 240 лв.

2-ро дете от 04 до 11.99 г. с 2-ма възрастни в стая - 220 лв.

Дете от 0 до 03.99 с 2-ма възрастни в стая - 50 лв.

Забележка:
деца до 03.99 год. заплащат посочената цена, имат място в автобуса и не ползват услуги в хотела!
Семейства с две деца се настаняват във фамилна стая с двуетажно легло

Пакетната цена включва:
транспорт с лицензиран автобус 3*
фериботни такси и фериботни билети
три нощувки със закуски и две стандартни вечери в хотел „КАПАХИ“ - 3*
бонус екскурзия до Лименария
посещение в кръщелницата Лидия и древния Филипи
посещение в пещерата Маарата
посещения на упоменатите обекти в програмата
мед. застраховка помощ при пътуване

Пакетната цена НЕ включва:
Обиколка на острова – 10 евро
Гръцка вечер с жива музика и програма – 25 евро
Такси на посещавани обекти по желание: пещера Маара, Филипи, обекти в Кавала - около 10 евро

Необходими документи: лична карта или международен паспорт; за деца до 18 г. нотариално заверена родителска декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимката в паспорта

Допълнителни визови, паспортни и санитарни изисквания - няма

Срок и начин на плащане: 30% от цената при записване, останалата сума се заплаща не по-късно от 14 дни преди пътуването

Минимален брой за осъществяване на пътуването – 35 туриста

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи – 7 дни преди датата на тръгване

тел.за връзка : 076 / 602261
0896 884 925

Вход с фейсбук профил: