Великден в Сърбия - Белград

Великден в Сърбия - Белград 03_1427101731

Великденска екскурзия 2015 в БЕЛГРАД за Великден 2015 в Сърбия
ТОП оферта – 229 лева!

1 ден (11.04.2015): София – Белград – 420 км.
Сутринта в 06:30 часа отпътуване от София – пл. „Ал. Невски”. Пътуване по маршрут София – Калотина – Пирот – Ниш – Белград. Пристигане в Белград в ранния след обяд и туристическа програма – панорама на Белград, включваща: Дединие – един от най-богатите квартали на Белград, до Къщата на цветята и къщата-музей на Йосип Брос Тито. Продължаване до Катедралния храм ”Св.Сава”, най - големият православен храм на Балканите, чието изграждане започва още през 1894 г. Кратка почивка за посещение на храма. Обиколката продължава с разглеждане на главните забележителности в централната част на града: Площад “Теразие”, Националното събрание (Скупщина), улица “Крал Милан”, Площада на Републиката, Стария и Новия съд, които са двете най-красиви сгради при крепостта „Калемегдан”. Пешеходна разходка в Калемегдан и фотопауза. Свободно време. Късния след обяд настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

2 ден (12.04.2015): Белград – Сремски Карловци – Нови Сад – Белград – 200 км
Закуска. Свободно време в Белград или по желание и срещу допълнително заплащане: целодневна екскурзия до автономна провинция ВОЙВОДИНА с посещение в Сремски Карловци и разходка в Нови Сад. В 09:30 часа отпътуване за Сремски Карловци - исторически град, разположен по склоновете на Фрушка гора, на десния бряг на река Дунав, от всички страни заобиколен от лозя. Сремски Карловци е неразделна част от красив пейзаж и истински пример за хармоничното единство на културно и природно наследство. Сремски Карловци е и резиденция на главата на Православната църква, затова е и още наричан – „Рим на сръбската православна църква“. Дегустация на вина, разходка и продължаване за Нови Сад – столицата на ВОЙВОДИНА. Свободно време за обяд и разходка в приказния център на града. Отпътуване за Белград и попътна панорама към крепостта Петроварадинск, която заради своята монументалност и разположената в подножието й река Дунав е още наричана - „Гибралтар на Дунава“. ПРАЗНИЧНА ВЕЧЕРЯ с жива музика и НЕлимитирани напитки: алкохолни и безалкохолни местно производство. Нощувка.

3 ден (13.04.2015): Белград – Ниш - София
Закуска. Сутринта в 10:00 часа освобождаване на хотела и отпътуване за Ниш, красиво разположен по двата бряга на река Нишава. Ниш е един от най-старите градове на Балканите, наричан още -портата между Изтока и Запада. Праисторическите жители на града го наричали Нависос – градът на феите, а Римляните го нарекли Найсус. Името на император Константин Велики е тясно свързано с Ниш - Ниш е родният град на императора, а недалеч от града се намира и лятната му резиденция – Медиана. Свободно време в Ниш. Продължаване за България. Пристигане вечерта.

Пакетна цена на турист:
229 лв.

Пакетната цена е в лева и включва:
транспорт с лицензиран за международен туристически превоз автобус
2 нощувки с 2 закуски в хотел 3*
1 стандартна вечеря без напитки в ресторанта на хотела
ГАЛА вечеря с жива музика и НЕлимитирани напитки: алкохолни и безалкохолни местно производство
туристическа програма с местен екскурзовод на бълг. език в Белград
разходка в Ниш
екскурзоводско обслужване
медицинска застраховка

Пакетната цена НЕ включва:
екскурзия с местен екскурзовод до ВОЙВОДИНА с Нови Сад и Сремски Карловци (включена дегустация на 3 вида вина и коняк с погача, сирене и вид месо) – 20 евро при минимум 25 туриста
входни такси за музеи посещавани по желание

тел за контакти :
076 602261
0896 884 925

Вход с фейсбук профил: