Loading

Майски празници в Гърция - о. Корфу 2015

Майски празници в Гърция - о. Корфу 2015

МАЙСКИ празници 2015 на остров КОРФУ в Йонийско море екскурзия – без нощен преход!
Мини почивка през МАЙ остров Корфу в хотел „ Messonghi Beach” 3 *+ на база ALL INCLUSIVE
Дати на пътуване: от 02 май до 06 май 2015
Хотели на остров Корфу: хотел „ Messonghi Beach” 3 *+, вижте тук: http://messonghibeach.gr/
Автобусна екскурзия до остров Корфу – пътуване, в което ще се докоснете до „другата” Гърция - тази на Йонийските острови и най – типичният и популярен техен представител – остров Корфу. Един приказен остров с нетипична архитектура наследена от Венеция, островът с най-големия площад на Балканите с игрище за крикет, завещан им от Англия. Остров с приказно красиви местности обгърнати с мистичността на древните легенди.
1 ден (02.05.15): София - остров КОРФУ
Сутринта в 06:30 часа отпътуване от София, храм-паметник „Александър Невски” по маршрут: София – Дупница – Благоевград – Петрич – Кулата – Янина – остров Корфу. Достигаме до Корфу по основна магистрала Е 90 или както гърците я наричат „Егнатия одос”- един от най-амбициозните и скъпи проекти в съвременната история на Гърция, чието строителството започва в далечната 1990 година. Днес магистралата е напълно завършена и остави в миналото тесния и труден път до Игуменица – вратата на Гърция към Европа. Пристигане в Игуменица и продължаване с ферибот за острова. Настаняване в хотел „Месонги Бийч”. Вечеря. Нощувка.
2 ден (03.04.15): остров Корфу – столицата Керкира
Закуска. Туристическа програма в главния град на острова - Корфу (Керкира) с местен екскурзовод и времетраене около 4 часа (включена в пакетната цена). Програмата включва: посещение в двореца „Ахилион” - лятна резиденция на империатрица Елизабет – Сиси, построена през 1890г. в чест на Ахил – любимият герой на империатрицата. Пешеходна разходка в столицата и разглеждане на площад „Еспланада”- сърцето на града, галерията с арките „Листон”- едно от най-романтичните кътчета на града, копие на парижката улица „Риволи”, Старата крепост, свързана с венецианската окупация на острова, дворецът „Св.Георги и Михаил”, където днес се помещава музеят на азиатското изкуство, църквата „Св. Спиридон”, посветена на закрилника на града, спасявал го от чума, глад и турско нашествие. Свободно време за разходка и покупка на сувенири, а защо не и лакомства приготвени от кумкуат – дребен оранжев цитрус, символ на остров Корфу. В стария град на Керкира е пълно с „кумкуатаджийници“, в които може да се закупят разнообразни неща от кумкуат: от сладко, желе и бонбони до ликьор и ракия. Забележка: Желаещите да се възползват от туристическата програма в този ден получават за обяд сух пакет от хотела. Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
3 ден (04.05.15): остров КОРФУ
Закуска. Свободно време в хотела и курорта. Обяд. Вечеря. Нощувка.
4 ден (05.05.15): КЕРКИРА – ПАЛЕОКАСТРИЦА - СИДАРИ (каналът на любовта)
Закуска. Свободно време в Месонги и хотела или по желание и срещу доп.заплащане: целодневна екскурзия до емблематичните за острова: Палеокастрица и Сидари. Пътуването ни започва с Палеокастрица, безспорно най-живописното крайбрежие на Корфу, напълно достойно за Джеймс Бонд и лентата „Само за твоите очи” - природна красота, която е от местата с отметка „задължително да се види”. В силно нарязаното крайбрежие на Палеокастрица са скътани повече от седем плажа, някои от тях достъпни само с лодка и куп пещери – две, от които особено популярни: ‘’Nausika cave’’ – пещерата на Нафсика (дъщерята на царя на Феаките, която открила и излекувала Одисей, бродещ край този приказен бряг запленен от красотата му) и пещерата ‘’ Blue eye’’ – синьото око. До цялата тази неповторима красота можете да се докоснете (по желание и с доплащане) в едночасов круиз с корабче в залива на Палеокастрица. Ще посетим и манастира „Св. Богородица”, великолепен пример за гръцка религиозна архитектура с уникални икони, пресъздаващи библейски сцени, изрисувани във венециански стил. Според легендата Богородица спасила светата обител и местните жители от нашествието на пирати, като вкаменила кораба им. Отпътуване за Сидари. Фото пауза при Канала на любовта. Свободно време в Сидари. Забележка: Желаещите да се възползват от туристическата програма в този ден получават за обяд сух пакет от хотела. Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
5 ден (06.05.15): остров КОРФУ – СОФИЯ
Закуска и отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта.

цена : 398 лв.
Пакетната цена включва:
Транспорт с лицензиран автобус за международни превози в Чужбина
Фериботни такси и билети: Игуменица – о-в Корфу - Игуменица
4 нощувки на база All inclusive хотел „ Messonghi Beach” 3 *+ (закуска, обяд и вечеря на богата шведска маса, алкохолни и безалкохолни напитки местно производство)
Обзорна обиколка на столицата Керкира и двореца „Ахилион” с местен екскурзовод
застраховка медицински разходи в Чужбина
водач от агенцията
Пакетната цена НЕ включва:
входна такса на двореца Ахилион – 5 евро (посещава се по време на панорамната обиколка)
екскурзия до Палеокастрица и Сидари – 10 евро/ възрастен; 5 евро/ дете до 12г.
разходка с корабче за един час в залива на Палеокастрица – 12 евро възрастен/ 6 евро деца до 12 г.разходка с корабчето “Калипсо стар” в залива на Корфу и представление с морски лъвове– 14 евро/ възрастен; 8 евро/ дете до 12г.
доплащане :
За застраховка на лица от 65 г до 70 – 5 лв; от 70 до 75 г – 7 лв; над 75 г – 15 лв
За изглед море – 35 лв. на стая за целия период
Срок и начин на плащане: 30% от цената при записване, останалата сума се заплаща не по-късно от 14 дни преди датата на отпътуване
Необходими документи: лична карта или международен паспорт; За деца до 18 г.: международен паспорт или лична карта, ако имат такава, нотариално заверена родителска декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, Копие от акта за раждане, Копие от страницата със снимката в паспорта
Допълнителни визови, паспортни и санитарни изисквания - няма
Минимален брой за осъществяване на пътуването- 35 туристи;
Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи – 7 дни преди датата на тръгване
Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата
076 602261
0896 884 925

Снимки

Вход с фейсбук профил:

ipernik com