Loading

БИРФЕСТ: 21.08. – 23.08.2015

БИРФЕСТ: 21.08. – 23.08.2015    07_1435847306

БИРФЕСТ в Белград през август от 21.08. до 23.08.2015
Пътуване в три дни с две нощувки, закуски и 1 вечеря в хотел 3*
Дати на пътуване:
БИРФЕСТ: 21.08. – 23.08.2015
1 ден: София – Белград – 400 км.
Сутринта в 06:30 часа отпътуване от София – пл. „Ал. Невски”. Пътуване по маршрут София – Калотина – Пирот – Ниш – Белград. Пристигане в Белград в ранния след обяд и туристическа програма – панорама на Белград, включваща: Дединие – един от най-богатите квартали на Белград, до Къщата на цветята и къщата-музей на Йосип Брос Тито. Продължаване до Катедралния храм ”Св.Сава”, най - големият православен храм на Балканите, чието изграждане започва още през 1894 г. Кратка почивка за посещение на храма. Обиколката продължава с разглеждане на главните забележителности в централната част на града: Площад “Теразие”, Националното събрание (Скупщина), улица “Крал Милан”, Площада на Републиката, Стария и Новия съд, които са двете най-красиви сгради при крепостта „Калемегдан”. Пешеходна разходка в Калемегдан и фотопауза. Свободно време. Късния след обяд настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.
2 ден: Белград – Сремски Карловци – Нови Сад – Белград – 200 км
Закуска. Свободно време или по желание и срещу допълнително заплащане: целодневна екскурзия до автономна провинция ВОЙВОДИНА с посещение в Сремски Карловци и разходка в Нови Сад. В 09:30 часа отпътуване за Сремски Карловци - исторически град, разположен по склоновете на Фрушка гора, на десния бряг на река Дунав, от всички страни заобиколен от лозя. Сремски Карловци е неразделна част от красив пейзаж и истински пример за хармоничното единство на културно и природно наследство. Сремски Карловци е и резиденция на главата на Православната църква, затова е и още наричан – „Рим на сръбската православна църква“. Дегустация на вина, разходка и продължаване за Нови Сад – столицата на ВОЙВОДИНА. Свободно време за обяд и разходка в приказния център на града. Отпътуване за Белград и попътна панорама към крепостта Петроварадинск, която заради своята монументалност и разположената в подножието й река Дунав е още наричана - „Гибралтар на Дунава“. Завръщане в хотела пожелание и срещу доплащане ПРАЗНИЧНА ВЕЧЕРЯ с жива музика и НЕлимитирани напитки: алкохолни и безалкохолни местно производство. Нощувка.
3 ден: Белград – Ниш - София
Закуска. Сутринта в 10:00 часа освобождаване на хотела и отпътуване за Ниш, красиво разположен по двата бряга на река Нишава. Ниш е един от най-старите градове на Балканите, наричан още -портата между Изтока и Запада. Праисторическите жители на града го наричали Нависос – градът на феите, а Римляните го нарекли Найсус. Името на император Константин Велики е тясно свързано с Ниш - Ниш е родният град на императора, а недалеч от града се намира и лятната му резиденция – Медиана. Свободно време в Ниш. Продължаване за България. Пристигане вечерта.
Пакетна цена на турист:

ЦЕНА : 195 лв.

Пакетната цена е в лева и включва:
транспорт с лицензиран за международен туристически превоз автобус
2 нощувки с 2 закуски в хотел 3*
1 стандартна вечеря без напитки в ресторанта на хотела
туристическа програма с местен екскурзовод на бълг. език в Белград
разходка в Ниш
екскурзоводско обслужване
медицинска застраховка
Пакетната цена НЕ включва:
ГАЛА вечеря с жива музика и НЕлимитирани напитки: алкохолни и безалкохолни местно производство – 20 евро
екскурзия с местен екскурзовод до ВОЙВОДИНА с Нови Сад и Сремски Карловци (включена дегустация на 3 вида вина и коняк с погача, сирене и вид месо) – 20 евро при минимум 25 туриста
входни такси за музеи посещавани по желание
Необходими документи: лична карта или задграничен паспорт, за деца под 18 години, пътуващи само с един родител или без родители се изисква нотариално заверена декларация (оригинал + 1 фотокопие) няма визови, санитарни или други специфични изисквания за страната

Полезна информация:

Валутeн курс: 1 лев ~ 58 сръбски динара, Часово време: София – 12 ч. Белград – 11 ч.

ВАЖНО! В Република Сърбия може да се заплаща само в сръбски динари

Начин на плащане : 30 % от пакетната цена на турист при подписване на Договора за туристическа пътуване . Доплащане 10 дни преди отпътуване за екскурзията .
Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията : 45
Срок за уведомяване при недостиг на броя на туристите - 7 дни преди датата на отпътуване .
Специален паспортен и визов режим – няма .
„ Бояна тур „ има сключени Договори с транспортни фирми : ЕТ „ Кирил Христов – ЕДИ „ – гр. Дупница и ТК „ БУС „ гр. Перник .
„ Бояна тур „ има сключена застраховка „ Отговорност на туроператора „ с Виктория „ АД
Туриста има възможността за сключване на допълнителен застрахователен договор за покриване на разходите в случай на отказ от пътуване от страна на потребителя и на разходите за съдействие, включително при репатриране, както и за случаите на злополука, болест или смърт.
Забележка : Туроператора има право да прави промяна по отношение на реда на изпълнение на програмата .

Вход с фейсбук профил: