Спортно училище Олимпиец: Изпратиха ни да тренираме футбол на асфалт

"От "Спортни имоти" изпратиха децата ни да тренират футбол на асфалт", оплакаха се на пресконференция вчера директорът на спортно училище "Олимпиец" - Перник Райчо Радев, президентът на ПФК "Металург" Симеон Василев, учителят по футбол към училището и клуба Румил Жотев и състезатели в клуба.
Проблемът е, че откакто стадион "Миньор" е в ремонт, жълто- черните тренират на стадион "Металург", който се намира в квартал "Изток". Така обаче достъпът на трениращите там досега е невъзможен. "На 20-ти юли, когато трябваше да събера децата за тренировка, ние бяхме изгонени от стадиона, на който сме тренирали досега", разказа треньорът Румил Жотев.
След като изпратихме докладни до кметът на Община Перник и началникът на РИО - Перник, единственият отговор беше изготвеният от "Спортни имоти" график за провеждане на тренировки на асфалт, разказа директорът на пернишкото школо.
Оказва се, че първият график дори не е официален документ, тъй като не е подписан и одобрен. Следва получаването на втори график, в който вече има нанесени промени. Според него трениращите в ПФК "Металург" два пъти седмично могат да провеждат тренировките си на стадиона, но само в вторник и четвъртък и то от 13:00 до 14: 30 часа. останалото време трябва да са на сгурията.
"Това е невъзможно, дори и РИОКОЗ не биха го одобрили", обясни Райчо Радев. "Трябва да тренираме в близката гора сред презервативи и спринцовки, след като играем на сгурията сме мръсни и не можем да ползваме съблекалните", разказа Димитър и Марио, които тренират в "Металург". Причината е, че и на сгурията тренировките са невъзможни.

Вестник Съперник изданията от 2012 година

Броевете на Вестник Съперник от 2011 година

Вход с фейсбук профил:

Разгледай вестник Съперник:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.

Броевете на Вестник Съперник от 2013 година