"Миньор" изпусна точката на "Герена"

"Миньор" изпусна точката на "Герена"

Отборът на Левски направи нова важна крачка към спечелването на титлата, след като днес се наложи трудно с 2:1 над тима на Миньор в много нервен мач. Срещата се игра на стадион "Георги Аспарухов" и бе първа от програмата на 26-ия кръг на родната "А" група. Преди началото на двубоя полузащитникът на "сините" Христо Йовов бе награден със специална статуетка по случай 300 мача с екипа на Левски.
Иначе "сините" доминираха през целия мач и Силва откри резултата в 64-ата, но в края бяха на път да загубят две ценни точки, след като Павлов изравни в 81-ата. В даденото от рефера продължение обаче Гари Родригес оформи крайното 2:1 и изкачи столичани на върха във временното класиране. Гостите пък завършиха срещата с човек по-малко след директен червен картон на Якасонго в 88-ата минута за удар без топка срещу Владо ГаджевДвубоят изненадващо започна с две възможности за "чуковете", но първо Окечукво шутира неточно, а след това примерът му последва и Якасонго.

В 13-ата минута дойде и първата по-интересна ситуация за домакините. Тогава те изпълниха заучено корнер но ударът с глава на Даниел Димов не намери вратата на Пейков. Последва шут от дистанция на Базил де Карвальо, който не затрудни стража на перничани.Като цяло обаче темпото не бе особено високо, като гостите бяха плътно прибрани в половината си и чакаха възможностите си на контраатака. Именно при една такава в 29-ата минута Александров центрира от левия фланг, Петров изпревари Везалов, но ударът му мина над вратата. 4 минути по-късно Окечукво намери Ивайло Стоянов пред наказателното поле на Левски, той шутира от движение, но много неточно в аут.Така дойде 36-ата минута, когато столичани изтърваха най-чистото си положение през първата част. Тогава Илиян Йорданов върна висока топка в наказателното поле на Миньор, Пламен Димов продължи с глава за непокрития Даниел Димов, който обаче стреля високо над вратата.В самия край на полувремето пред "сините" се откри нова хубава възможност за попадение, след като Йовов овладя в пеналта на гостите и подаде за Родригес, който стреля от движение, ала Пейков спаси.

Още в началото на втората част Левски заигра с двама чисти нападатели, след като на терена се появи Жоао Силва. И още в 53-ата минута той пропусна най-чистата възможност до момента за столичани. Тогава Родригес проби по левия фланг и центрира остро в пеналта, където непокритият Силва от няколко метра не успя да засече във вратата, а заби топката в земята.По-добрата игра на домакините продължаваше и в 58-ата минута Йовов овладя пред наказателното поле, финтира бранител и шутира с левия крак, но високо над вратата

Така се стигна до 65-ата минута, когато Прохазка изведе Силва зад гърба на отбраната на Миньор, португалецът напред и елегантно копна топката над Пейков за 1:0.

След гола "сините" намалиха оборотите, въпреки че използваха всеки удобен случай да застрашат вратата на Пейков. Михелич и Силва опитаха късмета си от дистанция, но неточно. В 81-ата минута пък перничани шокираха домакините. Гаджев фаулира Йорданов пред наказателното поле, а влезлият преди броени секунди Томислав Павлов препарира Пламен Илиев от пряк свободен удар, пращайки топката в горния ъгъл на вратата му за 1:1. В 86-ата минута обаче двата отбора замалко да стигна до физическа саморазправа, защото футболист на Миньор остана да лежи на терена, след като бе фаулиран и Гаджев се опита да го издърпа за фланелката. Емоциите ескалиха, а Якасонго зашлеви шамар на Гаджев, за което получи директен червен картон.

До края на мача Левски се хвърли на щурм и в 90-ата минута след изпълнение на корнер топката попадна у Везалов, който бе непокрит около точката на дузпата, но прати кълбото от воле над вратата на Миньор. В следващата атака възпитаниците на Николай Митов все пак съумяха да превземат отново вратата на перничани. Тогава Велев опита удар след центриране в пеналта, топката попадна у Гари Родригес, който от границата на вратарското поле прати кълбото в мрежата с атрактивен удар от въздуха.

Вестник Съперник изданията от 2012 година

Броевете на Вестник Съперник от 2011 година

Вход с фейсбук профил:

Разгледай вестник Съперник:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.

Броевете на Вестник Съперник от 2013 година