Боби, толкова много ли те е страх от клетите миньорци?

Боби, толкова много ли те е страх от клетите миньорци?

След наказанието на „Миньор“ от два мача лишаване от домакинство и глоба от 10 000 лева последва и ответна реакция от страна на феновете на отбора. Тя се изрази в следното писмо. Писмото е публикувано на Фейсбукстраницата „Миньорци Перник“Публикуваме го без каквато и да е намеса от страна на редакцията и си запазваме правото да изразим собствено мнение по въпроса.

Наглостта на БФС няма граници! Особено, когато става въпрос за най – наказвания клуб в света за всички времена – Миньор Перник. Перничани са любимци на ДК, не от вчера, а от десетилетия насам и при първия удобен случай го отнасят възможно най – строго. Миньор е единственият отбор в България наказван с 2 мача на закрити врати заради хвърлена снежна топка на терена. Миньорци са свикнали всяка година да играят по 3-4 мача далеч от дома, но сегашното наказание преля чашата. Преля я най – вече на фона на случващото се по други стадиони, където почти на всеки мач има ексцесии, за които хард привържениците на чуковете могат само да си мечтаят и които минават метър или ако има наказания са само за замазване на очите. Публиката на Левски почти във всеки мач влиза в бой с полицията, най – редовно има ранени полицаи след техни мачове, издигат се свастики, стрелят с ракети по противниковите привърженици и т.н. На мача в Пловдив дори счупиха крака на полицай, в резултат на което най – накрая бяха наказани с един мач на закрити врати. Един мач, при наличие на тотално изпотрошен сектор, мятане на камъни в продължение на 10 минути, бой с полицията, няколко пострадали полицаи, част от които тежко пострадали и ........ един мач наказание. Ако това бе сторено от агитката на Миньор, то перничани щяха да бъдат извадени от А група и БФС най – вероятно щеше да издаде декрет за събарянето на стадион Миньор и забрана за продажба на футболни топки в Перник.
Феновете на чуковете наистина са буйни и понякога наказанията са справедливи, но произвола на БФС спрямо перничани е престъпен. Миньор винаги е бил трън в очите на централата, която е правила всичко възможно жълто – черните да не са в А група, било с наказания, било със стотиците мачове, в които съдиите са си правили гавра с отбора. Голяма част от безбройните наказания са именно заради съдиите, които си правят експерименти с нервите на перничани. Миньор е неудобен, защото много често обърква сметките на БФС. Обърква ги дори в моменти, в които е изглеждал безпомощен и безопасен, в нокдаун, но перничани и в такава ситуация не един и два пъти са разбърквали тотално удобно наредения от централата пасианс. И дори сега, когато в Миньор цари тотален хаос и безвластие, когато няма пари за покриване на разходите за гостуване, когато футболистите не са взимали заплати от 8 месеца, Боби и сие пак ги е страх от коравите перничани и отново взимат мерки със смешни наказания от страх да не би пернишкият дух отново да излезе по – силен от всички проблеми. Господин Михайлов, вие сте СМЕШЕН. Страхувате се от отбор, който не е провел подготовка, който бе събран два дни преди първенството, отбор в който преобладават млади момчета без грам опит в А група, момчета които въпреки, че не получават и една стотинка за труда си се борят като истински лъвове и до момента са равностойни на всичките си противници и въпреки всичко са все още в битката за оставане. И точно това ви изплаши, че перничани пак ще останат и пак ще ви объркат сметките. Но това е комплимент за отбора, това показва, че Миньор е силен въпреки нечовешките трудности, с които е заобиколен. По този начин вдигате самочувствието на футболистите, като им показвате, че са силен отбор и наистина много ви е страх от тях. Те вече са го разбрали и подлите ви постъпки са събудили още повече миньорския дух в тях, така че не бързайте да се радвате, Миньор не е казал последната си дума и току виж объркал още ваши сметки.

Вестник Съперник изданията от 2012 година

Броевете на Вестник Съперник от 2011 година

Вход с фейсбук профил:

Разгледай вестник Съперник:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.

Броевете на Вестник Съперник от 2013 година