Спират тежките камиони, ако температурите надхвърлят 35 градуса

Прогнозата за изключително високи температури през идните дни може да стане причина за въвеждането на нова временна организация на движението. Ако температурата на въздуха надскочи 35 градуса по Целзий, движението на тежкотоварни автомобили, чиято обща маса надхвърля 20 тона, ще бъде забранено по всички пътища от републиканската пътна мрежа, предупредиха от пресцентъра на ОДП.
Временната организация ще бъде сигнализирана с пътни знаци и табели.
От ОДП предупреждават за по-голямо внимание при шофиране заради извършващи се ремонти по пътни отсечки в почти целия регион. Продължава да се работи по първокласен път Е-871 от Радомир до пернишкото село Драгичево. Там се работи в обхвата на пътя, като се оформят банкетите, поставят се предпазни еластични огради и се нанася маркировка върху пътната настилка.
Продължава временната организация на движението в района на ж.п. надлеза при бившия завод "Мир". Там дясното платно е затворено, а движението на моторни превозни средства се извършва двупосочно в лявото платно в посоката към Радомир. Препоръчва се шофьорите да спазват въведените с пътни знаци ограничения и да се движат с повишение, за да не пострада работник.
В края на седмицата в летните месеци потокът автомобили по главен Път Е-79 от столицата към населените места в Югозападна България също е изключително интензивен. Най-големи са задръстванията при село Драгичево За да се облекчи трафикът, там също се въвеждат временни промени в организацията на движение. В петък от 14 до 19,30 часа и в събота от 9 до 14 часа в участъка от бензиностанция "Петрол" до разклона за село Рударци моторните превозни средства от София към Перник ще вървят две пътни ленти, а към столицата - по една.
В района на Драгичево е забранено на тежкотоварните автомобили, пътуващи от Перник към София през кв.Княжево да минават по време на часовия пояс 5,30 - 8,50 часа и от 16,30 до 19,50 часа.
Ако ви се наложи да минете през Радомир, не забравяйте, че в центъра на града, на ул.Райко Даскалов" в обхвата на пътя също се работи . там се извършва ремонт и асфалтиране на тротоарите.
Продължават ремонтните дейности и тази седмица в Трън, по пътя към местността "Ждрелото" и село Ломница. Трасето там е настлано с чакъл и е подготвено за преасфалтиране. От "Пътна полиция" препоръчват на водачите да се движат в района с повишено внимание.

Вестник Съперник изданията от 2012 година

Броевете на Вестник Съперник от 2011 година

Вход с фейсбук профил:

Разгледай вестник Съперник:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.

Броевете на Вестник Съперник от 2013 година