Съдят бизнесмен за длъжностно присвояване

Пернишкият бизнесмен Иван Христов ще бъде съден за длъжностно присвояване. Прокуратурата вече е внесла обвинителният акт срещу него в съда, чака се насрочване на процеса.
Христов има представителна власт в две фирми. През 2000-та година, като изпълнителен директор на едната от тях - "Мелгруп", той сключва договор между фирмата и банкова институция за кредит, съгласно който институцията му предоставя 150 000 лв. целево за изкупуване на пшеница от реколта 2000. Като изпълнителен директор на дружеството, 54-годишният бизнесмен е имал право еднолично да се разпорежда с парите. На 28 август същата година, той депозира в банката платежно нареждане за 52 440 лв. На тази база парите са прехвърлени от кредитната в разплащателната сметка на "Мелгруп", извършени са последващи прехвърляния на парите от тази фирма към сметките на "ТУКС" ООД, където Христов също е бил съуправител.
Така, според закона, бизнесменът е извършил престъпление по чл.202 ал.2 т.1 от Наказателния кодекс за длъжностно присвояване. Наказанието, фиксирано за него в нормативната уредба, е лишаване от свобода за срок от 1 до 10 години, съобщи говорителят на обвинението прокурорът от Районна прокуратура Михаил Алексов.

Вестник Съперник изданията от 2012 година

Броевете на Вестник Съперник от 2011 година

Вход с фейсбук профил:

Разгледай вестник Съперник:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.

Броевете на Вестник Съперник от 2013 година