С полицейско куче преследват крадци на жици

Преследваха крадци на електрически жици в гората над радомирското село Житуша, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на полицията. В гонитбата участвало и следово куче. 23-годишният В. Е. и К. В. /22 г./ били задържани близо до Бобов дол. В акцията са взели участие служители на реда от Радомир и Бобов дол.
Към 14 часа завчера жители на Житуша забелязали, че двама непознати са започнали да режат три железни стълба за високо напрежение 20 KW. Още докато бандитите се суетели около престъпното си занимание, на мястото пристигнали униформените. Двамата престъпници обаче отдалече видели полицейските автомобили и избягали в гората, където се укрили. По следите им обаче било пуснато полицейското куче, което повело служителите на реда по следите на крадците.
22-годишният К. В. е с предишни криминални прояви. Срещу него са водени множество дознания за кражби от всякакъв род; за нанасяне на средна телесна повреда и за унищожаване и повреждане на имущество. Не е лежал и в затвора, налагани са му само глоби и административни санкции. Двамата задържани са жители на Бобов дол.
В района на произшествието двамата младежи са изоставили резачи, кислородни бутилки и микробус, с който се готвели да прекарат плячката. Всичко това е иззето като веществено доказателство по започнатото досъбедно производство. Работата по изясняването на случая продължава.

Вестник Съперник изданията от 2012 година

Броевете на Вестник Съперник от 2011 година

Вход с фейсбук профил:

Разгледай вестник Съперник:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.

Броевете на Вестник Съперник от 2013 година