Перник ще домакинства на Балканиада по тенис на маса

Състезанието ще е под патронажа на Георги Първанов
Балканиада по тенис на маса ще се проведе в началото на следващия месец в Перник, информира старши- експертът "Младежки дейности и спорт" Ивайло Денов.
Състезанието ще продължи четири дни. То ще започне на 4-ти септември,когато ще бъде официално открито от президента Георги Първанов, който е патрон на мероприятието. Балканиадата ще приключи на 7-ми септември.
В състезанието освен от България ще вземат участие тенисисти от още осем страни - Албания, Босна и Херцеговина и Черна гора. Ще се включат и спортисти от съседните страни - Македония, Сърбия, Турция, Гърция и Румъния. Така състезателите по динамичния спорт на балканиадата в Перник ще бъдат над 120. Състезанията ще бъдат отборни и индивидуални, като ще са за младежи и девойки до 21 години.
Срещите от международното състезание ще се провеждат в пернишката зала "Миньор", информира още Ивайло Денов. В момента спортното съоръжение се отремонтира и до тогава вече ще е готово да посрещне гостите на Перник. В града те ще отседнат в хотел "Струма".
Наградите за победителите ще бъдат купи и медали. За официалните гости ще има почетни плакети. Всеки един участник ще получи специални тениски, както и диплома за участие в Балканиадата в града ни. Всички награди за състезателите са осигурени от Българската федерация по тенис на маса.
Последната такава балканиада в България по олимпийския спорт се проведе преди четири години, напомни Ивайло Денов.
"Условията, които предлага Перник, са изключително добри за провеждане на спортното мероприятие, а от федерацията са възхитени от гостоприемството на перничани, на хотела и на кмета", похвали се още Ивайло Денов.

Вестник Съперник изданията от 2012 година

Броевете на Вестник Съперник от 2011 година

Вход с фейсбук профил:

Разгледай вестник Съперник:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.

Броевете на Вестник Съперник от 2013 година